Ohlédnutí za rokem Zima 2018

| Vydáno:
Na dveře klepe nový školní rok a než se nadějeme, prázdniny zase na pár měsíců zmizí z dohledu. Je tohle vůbec fér? Co si budeme povídat, dovolenou bych si ještě s chutí prodloužila, ale je třeba se naladit na další psaní a opravování úkolů, proto přináším krátké shrnutí roku Zima 2018 z inpektorského pohledu.

Letos (vlastně už loni, jak se to vezme) jsem byla s výkony jak profesorů, tak studentů velmi spokojená. Ve výuce se oproti předchozím rokům držel poměrně vysoký standard a za čtyři roky, co mám náhled do „zákulisí“ mohu říct, že čísla jsou srovnatelná a pomalu, ale jistě stoupají.

Začnu mou oblíbenou sekcí, a tou jsou semináře. U seminářů mám každým rokem strach, jak na tom výsledný stav bude, protože nových seminářů není nikdy dost – student si zapíše každý termín 3 semináře a zanedlouho není co studovat. Pamatuji si, jak jsem v loňském shrnutí psala: „Číslo 18 (nových seminářů) působí jako vysoká meta“ a dále dodala, že doufám, že kolegové neusnou na vavřínech a posunou laťku výš. To se povedlo a v roce Zima 2018 měli studenti možnost si zapsat až 30 nových seminářů! K neuvěření!

Celkem tak v adminu přistálo na opravu rovných 2 000 vypracování (včetně známek T), z čehož mi stále padá brada a vím, že by bylo bláhové doufat ve vyšší metu, ale snad vydrží stejný zápal jak studentům, tak i profesorům!

Co se týče výuky jako takové, tak zde jsou čísla o něco vyšší (byť v porovnání s předchozími roky aktivita poklesla), k opravení přišlo 10 389 úkolů. Ačkoli je číslo o něco málo nižší než například v Létě 2017, esejí tentokrát přišlo 741, což je téměř o 200 víc!

Dotazníky se zpětnou vazbou už jsou plně aktivní, a to i ze strany profesorů – během letošního roku jim byly postupně zpřístupněny. Dodám perličku, někteří studenti asi nechápou princip školního známkování 1–5, kde známka 5 je nejhorší. Dorazilo totiž i několik dotazníků, kde měl profesor samé pětky, ale pozitivní slovní komentář s tím, že student by si předmět zapsal klidně znovu. – usměje se –

Abych v závěru ještě zmínila nějaké i nějaké informace do nadcházejícího roku, asi vás zklamu, ale žádný nový předmět se otevírat v roce Léto 2018 nebude. Nebo jak se to vezme, pár staronových si někteří zájemci určitě najdou. To stejné se letos týká i profesorů, proto doufám, že jak je začátek nového roku poklidný, bude tak probíhat až do konce a ušetří mě (nás) starostí a problémů!

Nezbývá než za rokem Zima 2018 udělat tlustou čáru a s chutí se připravit na ten nadcházející! Takže studentům přeji ostré lokty a plné měšce při zápisu a profesorům pevné nervy a hodně energie s opravováním!

Pro Denní věštec
NaSaŠí Jackson

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *