Léto 2018 přineslo změny ve vedeních kolejí

| Vydáno:
Rok se s rokem sešel a nás opět čeká shrnutí jednotlivých změn ve vedeních všech čtyř kolejí. I tentokrát jsme se museli rozloučit s některými funkcionáři a bedlivým zrakem pozorovali rozkoukávání a práci těch nových. Pojďme přivítat ty, co svůj post budou zastávat v roce Léto 2018 a rozloučit se s těmi, kteří se rozhodli realizovat jinde…

Havraspár
Havraspár se může chlubit nejspíše nejstabilnějším vedením. I tento rok hlásí pouze tři změny, a to hlavně proto, že bývalá primuska udělala zkoušky OVCE a svého postu se díky tomu musela vzdát. Na druhou stranu jsou všechny vyměnění funkcionáři na postech primuse a prefektů, leč k dobru jim může být třeba to, že novou primuskou je bývalá prefektka, takže nová jména jsou pouze dvě.

Po Wronce Zabloudilové, která získala tři vynikající v Bylinkářství za všechny části své zkoušky, musela kolejní ředitelka Lilien Emity Meissed jmenovat nového primuse, díky čemuž převzala zlatý odznak Arietty Liella Minette, která získala poslední řád Roweny z Havraspáru a loni na hrudi měla plíšek stříbrný. S vedením se úplně rozloučila Hazel Jane Morion, která byla mimo jiné účastnicí posledního Sedmiboje a funkci prefekta zastávala dva roky. Prázdné posty prefektek převzaly Elisa de Lunne a Lessien Posie, z nichž ani jedna zatím ve vedení koleje nestála.

Žádný jiný funkcionář v Havraspáru vyměněný nebyl. V roce Léto 2018 bude i nadále strašit nové tváře dušice Eliah Tailesová, nad pokladnou bude bdít Miraell Eliranne, famfrpálisty budou po hřišti prohánět kapitánka Aya Watanabe se svou zástupkyní Angelou QuickBow, obrázky v obrazárně bude vyvěšovat Brianag Mac Coileáin, která tento post zastává již dvanáctým školním rokem, a za novinovými výtisky Corvina Declaratio bude stát James Watfar.

Mrzimor
Kolej Mrzimor nám pro letošek přichystala mnoho překvapení, když po leteckém večeru ztratila téměř všechny funkcionáře. Protože bylo předchozí vedení zřejmě velmi stmelené, rozhodlo se odhodit kotvy a vydat se vstříc dalšímu životu na hradě společně. Mrzimor se tak stal kolejí, která vyměnila minimálně šest různých postů. Zajímavé je, že se tak stalo poté, co žlutá kolej získala po dvaceti dvou letech Školní pohár, což byl po dlouhých letech její největší úspěch.

Pokud se opomene dočasná prázdnota všech níže postavených postů, s kolejí se jako první rozloučil její dlouholetý kolejní ředitel Nicholas McElen. Na jeho místo nastoupila současná hradní zdravotnice Oresta Vianueva, která má od nynějška na starosti péči o všechny jezevce i mimo ošetřovnu. Navzdory všemu, co Mrzimor potkalo, však zůstal kompletní zbytek nejužšího vedení – funkci primusky i nadále zastává Susan Cooková, prefekty jsou Amanda Wright s Aaronem Livingstonem.

Novou pokladnicí po Patricii Baloure byla jmenována šesťačka Winterlynn Critchflow. S postem kapitánky se loučila i poslední snaživkyně roku Saurinne Arlen, která pásku předala mrzimorské chytačce Jenny Layle Gilesové. Aaron Livingston je v současné době jediným člověkem v jakékoli koleji, který zastává dvě funkce, protože je oficiálně ještě i zástupce kapitánky.

Změny však proběhly i v obrazárně, kdy Kim Sarah Reevesovou vystřídala Mischel Binghum, a také v křesle šéfredaktora, neboť o Žlutého Trimela už nepečuje Andrew Uroboros, nýbrž Susie Rose Queenová. Kolejního ducha momentálně Mrzimor nemá. Magrápa Česneková se vydala dál a kolej se ještě neodhodlala nikoho shodit z Astronomické věže. Nezbývá tedy než počkat, zda i toto místo bude doplněno něčím jménem, nebo zůstane prázdné.

Nebelvír
Nebelvírští zaznamenali spoustu změn ještě během proběhnuvšího školního roku Zima 2018. Většina z nich se odehrála v nejužším vedení koleje, některé však i mimo něj. Celkem jich bylo podobně jako v Mrzimoru, ovšem v součtu na méně postech.

V průběhu roku Zima 2018 se nejprve vyměnil kolejní ředitel. Za Olivii Windy převzal Nebelvír Oliver McCollin, který se vrátil z mrazáku a v onom roce vůbec nevyučoval. Následně došlo několikrát ke změně vedení. Nejprve převzala prefektský odznak po Rebecce Werde, která zamířila do mrazáku, Emma Ellie Lewis, následně se se zlatým odznakem rozloučila Susan Bouchy, po které ho převzala Kathy Mikealson, ta do té doby zastávala funkci prefektky. Volný prefektský odznak na svou hruď připnula Birgitta Runesson, jež v té době byla teprve v prvním ročníku. Do roku Léto 2018 se však žádné další změny na odznacích neodehrály.

V roce Zima 2018 se správkyní obrazárny po Rebecce Werde stala Stella Wiliems. Všechny další případné změny už se datují k novému roku. Post pokladníka opustila po dvou letech Lucia Everdeen a nahradila ji Liana Phillips, studentka druhého ročníku. Zástupkyní kapitánky Esmeraldy Milagrosa byla jmenována bývalá prefektka Theresa Brendi, která vystřídala Angie Claire Silvery, neboť ta odešla do profesionální ligy. Kolejní dušicí je i nadále Stella Wellington a o Lví tlapou se bude starat už šestým rokem šéfredaktorka Marina Liquett Charrette.

Zmijozel
Ani Zmijozelu se nepodařilo dokončit školní rok v sestavě, ve které do ní vstupoval. Přesto neměl do roku Léto 2018 tolik změn jako jiné koleje – ve skutečnosti jich bylo stejně jako v Havraspáru, tři. Dvě z nich se odehrály na postech prefektů, jedna na zástupci kapitána.

Kolejní ředitelka NaSaŠí Jackson i nadále ponechala důvěru na zlatém odznaku Zuzaně Malron, která se tak pouští do svého druhého roku na postu primuse. Posty prefektek však opustily obě slečny, které jej v roce Zima 2018 zastávaly. Veronicu Narcissu Williamsovou po zkouškách OVCE a Rheu De Morgan nahradily Narcisse Cinerea s Loralei Silwerin, která je ve vedení koleje novou tváří a nepopsaným listem pergamenu.

S Hadím králem se rozloučila ještě během již uzavřeného roku bývalá šéfredaktorka Christyne Halwiger, kterou nahradil student prvního ročníku Lucretius McBrave. Na konci roku se s postem zástupkyně kapitánky rozloučila také Samantha Aileen Massey a na její místo nastoupila loňská chytačka roku Magdarlene di Facittra, aby kapitánce Andře Tigers pomáhala i nadále krotit zmijozelské hráče. S kolejní pokladnou bude i nadále chrastit Zpytlehněv Zďáblíkov známý svou láskou k penězům a obrazy bude v obrazárně krotit Hannabell Cavanaugh. Na postu kolejního ducha i nadále až na věčnost straší mrtvá mrtvá Amanda Lembrijová.

Je otázkou, co nová jména pro každou jednotlivou kolej přinesou letos. Každý je osobnost a každý má nejenom své působení pevně ve svých rukou, ale i jiné představy a jiné pole působení. Stejně jako loni nezbývá než všem zmíněným popřát hodně radosti, zkušeností a šťastných chvil, protože těch není nikdy dost.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *