Záhada zapomenutého transfiguristy

| Vydáno:

Lili Smeaglová přináší životopis Petra Polihenda, který sestavila na základě studia odborné literatury a s pomocí starých článku z kouzelnického tisku:

Ve své době proslulý, dnes již zapomenutý transfigurista a také zvěromág, o kterém budu hovořit, se jmenoval Petr Polihend.
Narodil se 19. února 1901, jeho matka se jmenovala Leontie Zbabělá a otec Felix Polihend. Žili v Londýně nedaleko vlakového nádraží King´s Cross. Jeho otec byl čaroděj a matka moták. Studoval v Bradavicích, ovšem jen 5 let, protože se přestěhovali do Ameriky. Zde dokončil školní docházku v kouzelnické škole v Eastwicku.

Uměl se přeměnit v medvěda, hovnivála a kluběnku. Jeho nejoblíbenější proměna byla ovšem hovnivál. Zdůvodňoval to takto: „Když jsem byl malý, měl jsem domácí zvířátko – hovnivála. Byl strašně roztomilý a jmenoval se Truhlík. Jednou, když jsem s ním šel do lesa, tak mi najednou utekl. Volal jsem na něj: „Truhlíku! Truhlíku, kde jsi?“ Pak jsem ho našel v jeskyni, kde tou dobou bydlel medvěd. Rychle jsem ho popadl, ale už bylo pozdě, medvěd se na mě vrhl, sice jsem mu utekl, ale svého Truhlíka jsem už nikdy neviděl. Od té doby se za něj vydávám, vždy jen na jeho počest.“

V přeměňování dokázal přeměnit například: kluběnku ve vlkodlaka a zase naopak, česnek v růži, citrón v čokoládové žabky a lesk na rty na špinavé ponožky (když ho naštvala manželka a zrovna používala lesk, tak ho jednoduše přeměnil na smrduté ponožky a manželku tím vytočil tak, že mu jeho nejoblíbenější hábit proměnila ve špinavé nádobí, které potom musel bez kouzel umýt. Jinak by mu jeho hábit proměněný v osm talířů schválně rozbila).

Zemřel v roce 1960. Když se zase jednou přeměnil ve svého oblíbeného hovnivála, rozšlápla ho schválně jedna malá holčička, která neměla ráda brouky. Holčička se jmenovala Jane Dolores Umbridgeová.

Komentáře

  1. Je hezké, že se – také dovídáme něco o manželce tohoto velikána:) myslím, že i ona byla velmi schopná transfiguristka:)

  2. Tak to celkem ujde, že? – Ahoj, je to moc hezké! +nejradši by zašplápla Umbridgeovou taky+ +je jí líto Polihenda a truhlíka+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *