Letošní léto aneb Sbohem letní počasí

| Vydáno:

Kalendářní léto už je nějakou dobu tady a počasí na to nic. Divíte se? Ptáte se proč? Povedlo se nám zjistit, kdo v tom má hůlku a čtyři prsty.

Odborníci z ministerstva kouzel nezvyklé počasí mudlům vykládají jako nezpochybnitelný důsledek výbuchu sopky v součinnosti s rostoucí ozonovou dírou a globálním oteplováním. Avšak zeptáte-li se jich přímo, dostanete skoro stejnou odpověď nebo taky vůbec žádnou. A už vůbec nikdo vám nepřizná, že ministerstvo kouzel je již více než týden okupováno zákeřnými škrknami, které si tam přijely užít dovolenou.

Abychom našli skutečnou příčinu nestoudného letního počasí, musíme hluboko do lesa až ke dvanácti měsíčkům. To, že porušují stanovené pořadí, už je dobře známo. A člověk by jim to možná i odpustil.
Ano, Červen si vyměnil své místo s Dubnem a Červenec prý zasedl Březen…
Ovšem hlavním pachatelem je Ludo Skrbloun, známý lichgaleón a překupník s čímkoli za cokoli. Ten si na důvěřivosti dvanácti měsíčků založil multifunkční podnik, který prodává „pravé informace“ o počasí mudlům, nechává objednávat jednotlivá počasí pro různé regiony za tvrdé sumy, prodává déště do pouští a nahřátý písek na Arktidu Yettimu na bolavá kolena…

Pracovníci ministerstva kouzel mu napaří pokutu hned, co vytrhnou škrkně patřičný formulář.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *