Prasinky se rozrůstají v zábavní centrum

| Vydáno:

Donedávna malá a klidná kouzelnická vesnice, kam si chodili studenti občas odpočinout. Dnes rozrůstající se středisko kouzelnické zábavy a hazardu.

Prasinky, vesnička ležící nedaleko bradavického hradu. Kdopak by o nich nevěděl. Ale známe je opravdu dobře? Zejména v posledních letech se Prasinky výrazně rozrůstají. Pojďme si tedy představit nejen staré, ale i nové podniky, lákající nejen bradavické studenty.



Agentura Žlutá tlapa

Nejnavštěvovanější podnik v Prasinkách. Agentura zprostředkovává brigády, kde si každý může přijít na nějaké ty svrčky. Ovšem kvůli značnému zájmu se na každého dostane jen co druhý den. Když jste nadmíru šikovní, můžete dosáhnout specializace a vydělat si více, stejně jako méně, pokud vám vše padá z ruky a nedej Nim něco rozbijete.



U Dobyté věže

Lokál pro všechny fanatiky šachových partií. Sem tam se pořádají i turnaje, tak si dejte majzla, ať včas poznáte, koho nechat vyhrát (gumová kačenka může mít mnoho podob)…



Ďáblova jáma

V poslední době zde Ďáblovo osidlo nestačí patřičně dorůstat, jáma je přecpaná zapadlými návštěvníky a chudáček ďábel sám má tolik práce, že už mu nestačí ani ta pekelná rychlost, a tak nezbývá nic jiného, než mnohokrát výhry prostě ignorovat. (Dokonce požádal ministerstvo kouzel – oddělení pekelných průšvihů – o přeložení na severní pól.) Za zmínku stojí i fakt, že momentálně nejžádanějším tajným pokladem se staly, v souvislosti s MAGÍKY, Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak, které tak jasně vedou nad vzácnými a potřebnými bylinkami, užitečnými šémy, atd.



Zakázaný les

Kdo by jej neznal. Chodíme kolem něj všichni, díváme se na něj každý den, a přeci je téměř nemožné se tam dostat. (Teď mám na mysli legálně, samozřejmě.) Vstupenku dostane opravdu málokdo, a to ještě musí býti ve správný čas na správném místě.



U Tří košťat

Proslulá kouzelnická hospůdka, kde se scházejí přátelé, obchodní partneři a všichni ti, kteří si nepřejí býti rušeni při rozhovorech. Bohužel, ke studentům se alkoholické nápoje nedostanou, a tak nezbývá, než si přiťuknout alespoň máslovým ležákem.



U Chytráka

Místo doslova napěchované inzeráty nejrůznějšího typu a účelu. Doporučujeme svléci hábit a obléct plavky nebo si pořídit lopatu, jestli se chcete letos dobrati i k východu.



Silácký ring

Žíněnka je k dispozici v malém ringu, kde se uskutečňují ty nejpodlejší kouzelnické zápasy. Zapsat si někoho do bonzbločku, přetáhnout soupeře koštětem či mu nasypat za hábit žravé slimáky není nic neobvyklého; sem tam se to stává i kibicům…



Čaroku

Mudlové propadli Sudoku, proč by kouzelníci nemohli míti své Čaroku? Pro všechny cvoky do čísel, jejich řad a logiky je tu nekonečně mnoho variant, stačí jen přinést hůlku a zapojit levou mozku půlku :-).



Malá herna U Čmouda

Poctivě a velmi pečlivě začouzený lokál zasvěcený hříšnému mastění karet. Řachavý Petr nečekaně udeří v pravý čas, a pak po něm opět není ani vidu ani slechu. Pobyt je ovšem jen, a to výhradně, na vlastní nebezpečí.



Paštičkova kreslírna

Zatím nový podnik specializující se na fotografování obyvatel hradu. Pokud si chcete nechat pořídit kvalitní fotografii od profesionála, neváhejte. Myslím, že se platí pouhých 5 srpců. A pak se nedivte, když ne každý ptáček vyletí správným směrem.



Kolodějova obří pouť

Nechvalně známá a letos ještě proslulejší pouť obra Koloděje, který v Prasinkách hledá azyl každý červenec. Výstřely ze střelnice se nesou na míle daleko a vůně pochoutek spolehlivě skolí každého, kdo se odváží přiblížit.

Koloděj přijímá na své pouti výhradně kouzelné žetony, které studenti dostávají za body ve výuce, a poté je mohou vyrazit už jen z brigád ve Žluté tlapě…



C.A. PART

Dalším bravurním nápadem profesorů, jak se zbaviti svých studentů, je tato cestovka. (Desetiprocentní ztráty povoleny.) Týdenní srpnové zájezdy stojí pouhý galeon a pořadatelé slibují neobvyklé zážitky, delikátní stravování, luxusní ubytování, pohodlné přemístění a originálně záviděníhodný suvenýr. Kampak to letos bude? Co třeba navštívit Athény, Japonsko, Divoký západ, slunný pirátský Karibik, Merlinovo moře či je libo Skautský výlet nebo jíti Po stopách baby Jagy?



Pokud tedy plánujete prázdniny na hradě, určitě se podívejte i do Prasinek.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *