Špatné zprávy pro fanoušky irského famfrpálového týmu

| Vydáno:

Jelikož se blíží Mistrovství světa ve Famfrpálu, všechny týmy trénují jako o život.
Přináším reportáž z tréninku jednoho z nejznámějších famfrpálových týmů dneška. Jedná se samozřejmě o národní tým Irska, který celý víkend hodlá trénovat na soukromém hřišti v Newcastlu.

Podařilo se mi dostat na tribuny tohoto obrovského areálu. Už od ranních hodin běželo všechno jako na drátkách. Hráči irského týmu byli teprve na cestě, ale hřiště bylo ještě před rozbřeskem perfektní, upravené a připravené pro hru. Profesionály tedy nejsou pouze hráči, ale i pracovníci, kteří hřiště připravovali. Ani jsem netušila, kolik je ceremoniálů potřeba pro kompletizaci oficiálního tréninku. Leštily se obruče, sekal trávník, připravovaly se zásoby pitné vody a bůh ví co ještě.
Tým si přivezl však vlastní košťata a míče. Nemohla jsem si nevšimnout, že téměř každý hráč měl svého asistenta nebo nosiče jako na mudlovském golfu.
Nejprve jsem na místě nebyla vítána s přílišným nadšením, ale manažer článek v Denním Věštci považoval za příjemnou reklamu zadarmo, a tak jsem směla zůstat a potichu vše sledovat.

Přejděme ale k hlavní události dne, a to je zranění samotného chytače, Jeremmy Plesovského! . Po rozcvičce a protažení se trénovalo sotva několik minut a už přišla ta strašná tragédie. Když se chytač rozhlížel po Zlatonce, splašený potlouk se skamarádil s jeho hlavou. Naštěstí se nelétalo příliš vysoko a trenér zasáhl včas. Nebylo mnoho času převést Jeremmyho do nemocnice sv. Munga, a tak zůstal na soukromé ošetřovně týmu.
Manažer se k této situaci nevyjádřil. Přesto držme palce, aby se irský chytač co nejdříve uzdravil a mohl zase nastoupit na svůj post na hřišti.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *