Sedmiboj 2018 klepe na dveře!

| Vydáno:
Rok se s rokem sešel, poslední Sedmiboj pomalu odvál čas a hradu nezbývá než se postavit vstříc nové výzvě a dobrodružství, neboť Sedmiboj 2018 je před námi v plné síle, silnější a hrozivější než kdy dřív!

Ročníku Sedmiboje, který je před námi, předcházely podivné události – hrad sužovaly otřesy, padající obrazy, studenti přeřazovaní z koleje do koleje, podivná záře, samé sypající se stěny…

Nejvýznamnější a patrně také nejpodivnější ze všeho však byla anomálie na Osamělé pláni, která hned několik mladších studentek poslala na ošetřovnu s omrzlinami, vyděsila všechny na hradě a navrch je sužovala zvláštními projevy. Právě z té ve večerních hodinách 21. února vypadl svitek pergamenu, na němž byla zapsána následující slova:

Chceš-li vlákna času splésti,
musíš do trhliny vlézti.
Sedmero tam vzniklo chyb,
co je třeba opravit.
V danou času hodinu,
vyber dvanáct hrdinů.
K místu, kde se prostor tříští,
směřuj svoje kroky příští,
a v okolním terénu,
vystav pro ně arénu.
V času-proudu nepokoje,
zkrotí síla Sedmiboje!

Anomálii zatím pan ředitel obalil do magické bariéry, kolem té bude brzy vystavěna Aréna Sedmiboje. Oslabená časoprostorová kotva může kdykoliv zasadit hradu poslední úder, kvůli kterému bychom z jeho chodeb všichni nadobro zmizeli, a právě proto budou z řad studentů vybráni ti nejodvážnější, aby se ve významném klání postavili silám, které nás ohrožují.

Síň Sedmiboje bude otevřená 25. února, od té chvíle bude možné vkládat nominace každé koleje, kterých je potřeba celkem pět, a to až do 5. března. 7. března nás pak čeká slavnostní zahájení, kde budou oznámena jména všech čtyř porotců, také dvanácti účastníků vylosovaných z Poháru Sedmiboje (tří za každou kolej) a v neposlední řadě i letošní téma a doprovodné informace, které se celého klání týkají.

Vítěz Sedmiboje získává putovní Žezlo Sedmiboje do svého majetku, 777 bodů do sekce „Jiné“, 100 galeonů a zvěčnění v Síni slávy. Ani ostatní soutěžící však nepřijdou zkrátka – podle umístění, na které dosáhnou, se i jim přidělí body a na konto přičtou galeony, jen jsou v obou případech čísla o něco nižší než u samotného vítěze.

Na ty, kteří budou vylosováni, pak čeká série rozličných úkolů, které prověří jejich schopnosti, vědomosti i odvahu – budou se muset popasovat s celkem čtrnácti různými úlohami, z nichž bude sedm praktických a sedm kreativních. Praktické jsou často zaměřeny na logiku či míchání lektvarů a jde v nich o výsledný čas, v těch kreativních se píše, kreslí či třeba básní a posuzuje se hlavně kvalita, kterou autor vypracování vloží.

Do letošního organizování Sedmiboje se pustili hned čtyři vysoce postavení lidé z řad funkcionářů a profesorů:
– ředitel školy Matthew Whitecrow
– koordinátor zkoušek Kouhei Hasangeki
– hlavní lesnice Barbara Arianne Lecter
– a správkyně Příčné ulice Kate Resea

Nezbývá než se těšit, co nám nejen oni, ale i další lidé, co se na Sedmiboji 2018 budou podílet a jejichž jména ještě nejsou známá, přinesou. My můžeme jen doufat, že tato soutěž, která vždy hýbe celým hradem, bude mít hladký průběh, že nepříjemné události, které se dějí, budou těmi nejlepšími z našeho kruhu brzy zkroceny, a že nás čeká rok nabitý napětím a kvalitní zábavou.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *