Kolem trhliny vyrostla Aréna Sedmiboje

| Vydáno:
Na přelomu starého a nového týdne během mrazivé noci byla na pozemcích nedaleko našeho hradu dokončena stavba Arény Sedmiboje. Stavební práce byly opožděny časovou smyčkou, nebo snad i mrazivým počasím, to se nepodařilo přesně zjistit. Ať tak, či tak, termín byl dodržen a obyvatelé hradu se probudili do nového dne s Arénou za okny hradu.

Aréna zatím návštěvníky nepustí hluboko do svého nitra, zatím je připravená pouze k nominaci soutěžících, tedy pěti studentů každé koleje, z nichž budou vylosováni tři soutěžící. A tak se zatím můžeme jen kochat pohárem Sedmiboje, pod kterým jsou již netrpělivě vyhlížena jména nominovaných.

Otázkou je, jak bude souviset Sedmiboj s časoprostorovou trhlinou, kolem které je Aréna postavena. Podle všeho to totiž zatím vypadá, že letos, kdy je konán příznačný sedmý ročník Sedmiboje, nebudou soutěžící soupeřit mezi sebou, ale budou muset zachránit také celý hrad, který by mohl zmizet v nenávratnu díky časoprostorové kotvě, která se k pozemkům hradu zachytila ještě před vznikem hradu. V konečném důsledku by události v historii ovlivnily současnost. Zřejmě by tedy nebyla založena naše škola, s tím by se změnily osudy všech současných, minulých i budoucích zaměstnanců a studentů, kteří by v neexistující škole nikdy nestudovali, nebo nepracovali.

Nic ale není ztraceno a lze předpokládat, že škola má před sebou nejméně ještě jedno jaro, během kterého proběhne Sedmiboj. Do 5. března je možné vkládat do poháru nominace, následně budou 7. března vybráni soutěžící, které pak každé dva týdny čeká praktický úkol v Aréně a mimo ni. Poslední sedmý úkol mají soutěžící odevzdat 10. června. Tam zatím naše vyhlídky končí a bude zřejmě jen na Sedmibojařích, jak se popasují s úkoly a zda se jim podaří zacelit časoprostorovou trhlinu.

Po zahájení Sedmiboje bude možné v Aréně navštívit i další místa. Soutěžící v ní samozřejmě budou plnit úkoly, během kterých je budou moci povzbuzovat jejich fanoušci. Jestli dojde i na cestování v čase nebo opravování časoprostorové trhliny, je zatím jen předmětem dohadů. Ať tak či tak, každý ročník Sedmiboje si vyžádal od účastníků maximální nasazení, a ne vždy se všem podařilo celou soutěž dokončit. Letos však leží na bedrech Sedmibojařů břemeno ještě těžší. Nebudou už jen reprezentovat sebe či svou kolej, ale budou mít v rukou budoucnost a dokonce i minulost našeho radu. Přejme jim tedy hodně odvahy k nominaci, a ještě více štěstí v Sedmiboji 2018!

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *