Další nováček málem skončil na ošetřovně

| Vydáno:

Student Stan Smith se dnes zhroutil na ošetřovně. Podle všech zdrojů měl několikanásobné popáleniny, které samozřejmě vznikly (i když jeho vlastní vinnou) v laboratoři. Jedná se o nováčka, který zatím nebyl ani zařazen do koleje.


O bezpečnosti, nebo spíš NEbezpečnosti laboratoře jsme si mohli už přečíst leckde. Na toto téma by se dalo diskutovat velmi dlouho a určitá bezpečnostní opatření by dle mého názoru rozhodně nebyla zbytečná. O tomto bude pojednávat můj další článek. Ale co se vlastně Stanovi stalo, mi zodpověděla Noxy Silversson, další novačka, která byla na místě v čas nehody.

Prý jsi byla u toho, když Stan zkolaboval. Co se vlastně na místě odehrálo?
No, ve Velké síni jsem si všimla značných Stanových popálenin a velkého nachlazení, tak jsem mu sovou poslala masti, aby se vyléčil a řekla jsem mu, že na tom není dobře a že by měl zajít na ošetřovnu. Ruce si tedy vyléčil, a když za mnou přišel do ošetřovny, upadl do bezvědomí, pak přišla Gee.

Takže jste mu pomáhaly se vyléčit. Kolik mohlo být tak hodin?
Mast jsem mu posílala asi v 10, zkolaboval asi o půl hodiny později.

A v tu chvíli nebyl na hradě žádný profesionální ošetřovatel?
Bohužel, samozřejmě to bylo to první, co nás napadlo, ale žádný na hradě nebyl, tak jsme si musely poradit samy, nemusel by to do jejich příchodu vydržet.

Jak jsem si mohla všimnout, nakonec jste mu dokázaly pomoci. Doufám, že se ale příště nebudou muset zachraňovat studenti před návštěvou sv. Munga navzájem. Nakonec se jenom zeptám – co si myslíš o bezpečnosti laboratoře?
Laboratoř mi přijde bezpečná, pokud se v ní chováme zodpovědně… Když si někdo pořádně nepřečte recept a nevezme si ani rukavice, je to skoro sebevražda a dopadá to takhle nějak… Proto všechny vybízím k maximální opatrnosti a zodpovědnosti, nemuseli byste to přežít.

Myslím, že se všichni můžeme shodnout na tom, že laboratoř opravdu není pro mladé a nezodpovědné kouzelníky. Proto vyvstává otázka, zda by do ní neměli mít přístup pouze studenti vyšších ročníků.
Na rozhovor s panem ředitelem a profesorstvem o aktuální tématice laboratoře se můžete těšit v dalším článku.

Pro Denního Věštce
Dors Venabili

Komentáře

  1. Ale ne všichni… – Ale ne všichni nováčci jsou nezodpovědní 😉 stejně tak jako ne všichni studenti vyšších ročníků jsou zodpovědní 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *