Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Mráz, mráz a zase mráz!

Zamrzl lom na těžbu letaxového prášku

Nezvykle nízké teploty způsobily komplikace těžařům letaxového prášku. Kouzelnické technologie používané pro dobývání jedné ze složek letaxu z kamenné rudy používají vodní písty. Ty ale vinou mrazu zamrzly a celé zařízení je v teplotách pod -15 °C tudíž nepoužitelné.Nepomáhá ani umělé oteplování pomocí kouzel, vyžaduje příliš velké nasazení lidského faktoru a i to je vzhledem k povětrnostním podmínkám problematické, hlavně kvůli omrzlým rukám, ve kterých je třeba držet hůlku.

Nemocný hipogryf zachráněn náhodným kolemjdoucím

Kouzelník si na procházce se svým hafoněm všiml nemocného hipogryfa, který zaostával za svým stádem. Nalákal nemocné zvíře na psí pamlsky a získal si jeho důvěru natolik, že hipogryfovi mohl nabídnout dočasný domov ve své stodole. Kouzelník pohotově zavolal odbornou pomoc – kouzelnického veterináře. Ten kouzelnému tvorovi aplikoval injekci s antibiotiky a doporučil odpočinek. . Ve volné přírodě by bez pomoci za stávajících silných mrazů nejspíše uhynul, ale nyní je hipogryf mimo nebezpečí života díky obětavé pomoci kouzelníka, který nechce být jmenován.

Dobrodruh zachráněn bystrozory na poslední chvíli

Známý kouzelnický dobrodruh a polárník Eugene B. Tarkowski se na své výpravě k severnímu pólu dostal do roztržky s místními yetti. Příčina neshody mezi polárníkem a kouzelnými tvory není známa, spekuluje se, že mohlo dojít k hádce o instantní horkou čokoládu.

Vzhledem k teritorialitě kouzelných tvorů (považují všechny druhy čokolád, které se ocitnou na jejich území, za výhradní majetek vůdce smečky) je čokoláda nejčastějším zdrojem sporů s polárníky, kteří se cenného zdroje energie jen neradi vzdávají. Je potvrzeno, že z polárníkovi hůlky vyšlo více útočných kouzel a že magii používali i jeho protivníci.

Ministerstvo kouzel ve své oficiální zprávě k případu tvrdí, že nebyly použity kletby, které se nepromíjejí, zároveň však připouští, že magická aktivita v oblasti vedla k bleskovému zásahu bystrozorů, kteří zaznamenali přítomnost životu nebezpečných kouzel. A to dokonce opakovaně. Vzhledem k nevyzpytatelnosti magie yettiů lze předpokládat, že bystrozoři pravděpodobně zachránili neopatrnému dobrodruhovi život. Ani jedna strana však tuto událost nechce podrobněji komentovat a shodně odkazují na oficiální tiskové zdroje.

Vykvetla vzácná mrazénie

Mrazénie, přezdívaná též obří ledový leknín, vykvetla na jezeře poblíž Helsinek. Jedná se o kouzelnickou rostlinu, která kvete jen velmi vzácně, neboť ke svému opylení potřebuje studený severní vítr a teploty hluboko pod bodem mrazu. Mrazénie je běžnému mudlovskému oku neviditelná, všechny exempláře jsou pod pečlivým zastíracím kouzlem a pod plnou kontrolou ministerských úředníků, kteří se v období květu starají o vzácné exempláře ve dne i v noci.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *