Olivový bibliokoutek VII.

| Vydáno:
Pěkný den všem nadšeným čtenářům. Vítejte zpátky v kouzelném světě knih. A kterým pokladům se tentokráte podíváme na zoubek? Dva kousky jsou pokračováním již známých knih, dva kousky jsou knihy spíše povídkové. A k tomu klasicky hradní poklad!

Život po tobě – Jojo Moyes
Jojo
Moyes po obrovském úspěchu s knihou Než jsem tě poznala neváhala a sepsala jeho pokračování. A jak už to bývá, jakmile je první díl skvělý, je těžké ho překonat. Ovšem jsou díla, kde se to podařilo. A kniha Život po tobě je bezesporu hezká kniha. Ale na první díl to podle mě nemá!
Kniha popisuje život Louisy Clarkové po tom, co se stalo na konci první knihy. Jak ji to změnilo? Jak se s onou událostí může vyrovnat? Jde to vůbec? Jak už to tak bývá – najde se někdo, kdo jí pomůže najít cestu… nejen sama k sobě. Skončí už tento příběh šťastně?
Za mě pěkná kniha, docela dobře se mi četla, ale první díl byl lepší. Měl větší spád, budil ve mně více emocí, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Proto tedy…

Hodnocení: 3 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Aristokratka ve varu – Evžen Boček
O aristokratce Marii, jejíž rodina se dostala ke svému „kostkatému“ českému panství jako slepý k houslím a s vidinou velkého bohatství se přestěhovala do Čech, jsem vám vyprávěla poměrně nedávno. I pan Boček sepsal pokračování tohoto příběhu. Opět se setkáváme s našimi „starými známými“ a potkáváme i postavy nové. Opět je knížka plná humoru, úsměvů, čte se snadno a než mrknete, máte ji přečtenou. Určitě knížku doporučuji všemi deseti stejně jako díl první. Každopádně také doporučuji mezi jednotlivými díly pauzu, já si to tak víc užila.

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Sítě – Petra Dvořáková
Petra Dvořáková
sepsala knížku tří povídek. Tři ženy, tři příběhy nízkého sebevědomí. První příběh vypráví o Kristýně, mladé mamince, která má konečně stálý a spokojený vztah s Jáchymem. Až na to, že má nízké sebevědomí. Pomůže jí psycholog? Změní to něco?
Hrdinkou dalšího příběhu je Karolína. Ta je v očekávání čtvrtého potomka, ale úplně šťastná také není. Může také být, když její manžel je náboženský fanatik, který naprosto striktně odmítá jakoukoliv formu antikoncepce?
Třetí příběh vypráví o mladé zdravotní sestřičce Nadě, která ač se tolikrát setkala se smrtí, bolestí a utrpením, nebrání jí to stát se ženou, pro kterou důvěra neznamená nic jiného než obchod.
Těžko říct, který příběh je silnější, zajímavější nebo čtivější. Tady vám nemůžu slíbit úsměvy a humor, ale určitě kniha nabízí poznání, zamyšlení a otevření očí. Stoprocentně stojí za to!

Hodnocení: 5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

DivergentCzech – kolektiv autorů
Jistě všichni znáte Veronicu Roth a její známou trilogii Divergence. A právě ona byla inspirací pro tento projekt – literární soutěž, kam mohli autoři posílat své „divergentní povídky“. Devět nejlepších tvoří právě tuto knížku.
Na co se v ní můžete těšit? Na 9 úžasných, neobyčejných příběhů. Na různé světy, na různá nebezpečí, na strašidelné příběhy, na trochu romantiky. Každá povídka je jiná, každý autor je jiný i každý svět je jiný. A každému z vás se jistě některé budou líbit více a některé méně. Každopádně já jsem si knížku s chutí přečetla a nahlédla jsem do „hlavy“ mladých, nadějných spisovatelů. Kdo ví, třeba je mezi nimi ukrytý hotový poklad!

Hodnocení: 4,5 z 5 oliv


(zdroj: zde)

Píšeme společně poprvé – kolektiv autorů
Tak vážení, tohle je naprosto perfektní! Tento úžasný, napínavý, láskyplný, detektivní příběh vznikl z jedné školní soutěže, ve které se postupně skládal a podílelo se na něm celkem 25 autorů. Kousek po kousku. A že se to podařilo! Celkem 148 palců dechberoucího, chytlavého příběhu o mladé Kate, která právě dostudovala kouzelnickou školu a rozhodla se otevřít si kavárnu pro nezadané. Podaří se jí najít lásku? A co ta tajemná vražda? Je Kate v nebezpečí? Může se vůbec na někoho ze svého okolí spolehnout?
Jediné, co příběhu chybí, je konkrétní konec. A nebo… nechybí?
Tento příběh se opravdu četl sám. Je to velmi povedený nápad. Jistě by nebylo na škodu něco takového znovu „spáchat“.

Hodnocení: 5 z 5 oliv

A to je vše, přátelé! Snad jen přípomínka – kolik z vás si všimlo, že mi v minulém článku chyběly olivy? – směje se – Ozvala se pouze jedna z vás. Tak doufám, že teď už je vše tak, jak má být. Já se budu těšit zase příští měsíc a očekávám tipy na skvělé příběhy, které mi nesmí uniknout!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

 

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *