Losování sedmibojařů: Napětí až do konce!

| Vydáno:
Poté, co se v pondělí 5. 3. objevily nominace všech čtyř kolejí, všichni netrpělivě čekali na středu 7. 3., kdy měla být vybrána trojice z každé koleje, která se proti sobě utká v Sedmibojařské aréně a pokusí se pomoci zpacifikovat časoprostorovou trhlinu. Ptáte se, jak losování probíhalo? Nebojte, vše jsme pro vás zaznamenali!

Jakmile hodiny na věži ukázaly 19:30, objevil se ve Velké síni pan ředitel Matthew Whitecrow a ihned začal se svým proslovem. V první řadě představil trojici schopných mágů. Ti už několik týdnů pracují na spřádání kouzel pro tvorbu co nejbezpečnějších mostů, které dvanácti sedmibojařům umožní bezpečný průchod i návrat skrze trhlinu. Jsou to Barbara Arianne Lecter, Kate Resea a Kouhei Hasangeki. Sám pan ředitel pak vše jistí shora – prý to má něco společného se snášenlivostí výšek a stabilitou po probdělých nocích. Poté, co všichni čtyři sklidili bouřlivý potlesk osazenstva Velké síně, byli představení čtyři čaroanalytici, tedy ctěná porota. Do té v letošním ročníku zasedne Aki san Marino, Cerridwen Lowra Antares, Silvia Honorová a Midar Kilahim. Ani jim se nevyhnul velký potlesk.

A co vlastně letošní sedmibojaře čeká? Dovolte mi citovat pana ředitele, protože lépe bych to rozhodně nepřevyprávěla! – zasměje se –
Matthew Whitecrow: Každý z mostů vytvořený týmem architektů povede na jednu ze sedmi lokací, bodů vyhrazených místem i časem, které jsme obdrželi sepsané na očarovaném pergamenu, a na každém z těchto míst bude úkolem sedmibojařů obnovit původní pořádek věcí tak, jak se v minulosti odehrály, narovnat pokřivené linie, po kterých se od času bez počátku odvíjejí dráhy příčinnosti, a díky kterým jsme vlastně dnes my všichni, hrad i přilehlé pozemky tady.

Když jsme si všichni vyslechli, co sedmibojaře čeká a tak nějak to složité souvětí vstřebali, přistoupilo se k samotnému losování. V tu chvíli by se dala nervozita krájet, především v místech, kde sedělo 20 nominovaných. Doufali ve své vylosování? Chtěli být mezi dvojicí odpadlíků? To bylo poháru v tuto chvíli úplně jedno, rozhodl zcela náhodně bez emocí či dokonce úplatků.

Jakmile pohasla všechna světla, jediné, co zářilo, byl pohár. Okamžik nato vybral prvního sedmibojaře, kterým se stala Angela QuickBow. Jako druhá byla vylosována Eivli SSelene, následovala Emma Ellie Lewis a první čtveřici uzavřel jediný mužský element Zpytlehněv Zďáblíkov.

Druhou čtveřici zahájila svým vylosováním Sherly WildDragon-CumberBee, následována Annie Reprobate a Naomi Car Raynolds. A v tu chvíli však začal pohár stávkovat, nepomohlo ani jemné ťuknutí hůlkou pana ředitele. Několik minut se hledal viník – obviňován byl samozřejmě pan ředitel, který si musel vyslechnout i „dobře“ míněné rady. Nakonec to sám napravil dobře mířeným českým poplácáním. Pohár jako by nabral novou sílu a dal se do dalšího losování, kdy druhou čtveřici uzavřela Astoria von Pens. Zbývalo vybrat pouze jednoho sedmibojaře z každé koleje, a na nominační lavici se pořád tísnilo dvanáct dívek. Pohár rozhodl, že modrou trojici doplní Elisa de Lunne, žlutou Lilian Isabella Rorrs, červenou Annie Wise a zelenou Narcisse Cinerea.

Mezi odpadlíky tedy zůstaly: Eleanor Blackfoot a Lessien Posie, Alisa de Monová a Mischel Binghum, Melisa Pestrá a Theresa Brendi, Besa Bláznivá Rokfortská a Veronica Narcissa Williamsová.

Všichni sedmibojaři i osm nevybraných nominovaných samozřejmě sklidili velký potlesk a postupně složili slib osobní cti. Pak už jen pan ředitel připomněl, že první most vedoucí skrz trhlinu bude zhmotněn 12. 3. A slíbil sedmibojařům vysněné dresy, jen co oni slíbí onu čest. Poté přišla na řadu vydatná hostina…

Řekli byste, že tím byl večer ukončen? Ne! Respektive chvíli se hodovalo a lidé postupně odpadali. Co se ale nestalo, sedmibojařům byly doručeny jejich dresy. No jejich… slečna Narcisse se v síni promenádovala v mrzimorském, hned vedle ní se v žlutém dresu vyjímala slečna Angela či slečna Lilian v modrém, a ani slečna Eivli nezůstala ve zmijozelském pozadu.

Ani jiným sedmibojařům se tento zmatek nevyhnul, zahlédla jsem pouze slečny Annie a Elisu, jak se producírují v modrém, tedy ve správné barvě. Někteří si „svůj“ dres pro jistotu ani neoblékli, nebo to nestihli. Když to uviděl pan ředitel, zhrozil se a začal jednat. Popravdě si koledoval o skandál století, protože ze všech ty dresy doslova serval! Slečny, které zrovna okupovaly Velkou síň, se tak rychle musely schovávat za své oblečené kamarádky, nebo ukázat, že se umí urychleně obléknout! Naštěstí po chvilce se vše vyřešilo, jen doufejme, že to na nich nezanechalo následky… a přejeme jim hodně štěstí, sil a kreativity!


Pár perel…
Kate Resea: Aspoň jsme obnovili myšlenku původních soutěží… Přece to má spojovat koleje dohromady! – směje se –
Tadäus Trottertickler: Vidím, že letos to bude osmiboj… už jen najít správně dresy je pořádný boj… – směje se –

Matthew Whitecrow: – zapisuje si poznámku: Nakoupit univerzální nehořlavé dresy zabarvující se podle kolejí –
Barbara Arianne Lecter: – kouká Mattovi přes rameno – To nehořlavé si zvýrazni.

Cerridwen Lowra Antares: Škoda, že nejsou i nějaké porotcovské dresy. – směje se –
Barbara Arianne Lecter: A organizátorské odznáčky. – směje se –
Kate Resea: To by bylo fajn mít organizátorský odznáčky. – směje se –
Matthew Whitecrow: – rozkrojí bramboru, vykrojí do každé půlky srdíčko a podá je Kate a Barb – Ale máme skvělý razítka organizátorský, hele!

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *