Oblíbenost předmětů aneb Které zmizely jako první?

| Vydáno:
První den zápisu bývá každoročně jen pro silné povahy. Studenti jdou bez ostychu přes mrtvoly, aby zabrali místo na svém oblíbeném předmětu, a profesory musejí křísit, když se jim během pěti minut naplní třída. Ani letos tomu nebylo jinak! Které předměty však byly pryč jako první?

U některých předmětů trvalo zaplnění řádově pouhých pár desítek minut. Jinde to chtělo dvě až tři hodinky! Přesto se během prvních tří hodin zápisu zaplnilo až po „strop“ 8 tříd, a to rozhodně není málo!

Úplně první předměty, kam se už nevecpala ani myš, byly všeobecně oblíbené Kouzelné formule, Magie patronů, Šéfredaktorské minimum, Lektvary a Praktické rady nepraktickým čarodějkám.

První tři jmenované má všechny pod palcem slečna Niane z Libelusie. Dlouhodobá stálice profesorského sboru, která rozhodně nemá o studenty nouzi v žádném ze svých předmětů. Jak to dělá, to se můžeme jenom domnívat. Kolují však informace, že na své starší studenty pouští hrůzu, aby se přihlásili, a mladší zase láká na cukrátka! Jiné zdroje tvrdí, že všechny přitahuje její šarm a osobní kouzlo. Inu, jak je tomu ve skutečnosti, na to musíte přijít sami.

Druhý předmět, tedy praktické rady nepraktickým čarodějkám, jsou letos novinkou z dílny slečny Evangeline Joyce Wynne, která vyučuje letos poprvé a hned má plnou třídu! Tak snad to slečnu neodrovná! Určitě by jí bylo škoda.

Lektvary má pak pod palcem slečna Barbara Arianne Lecter, kterou mnozí ze studentů velice dobře znají. Lektvary jsou klasika, proto není divu, že bývají každoročně natřískané hned v prvních minutách. A to nejen první třída, ale velice často i ta druhá. Letos se druhá třída lektvarů naplnila během druhého dne zápisu, což je opravdu neskutečné tempo! Však i vyšší ročníky se těší stálému zájmu. Holt umění lektvarů a jejich taje nás všechny uhranuly.

V dalších minutách pak došlo k naplnění dalších tříd. Fantazírování, které má pod palcem slečna Lilien Emity Meissed. Pokud mě paměť neklame, fantazírování nebývá otevřené každý rok, proto je třeba číhat a ulovit v něm místo hned, jinak máte smůlu. I letos se to ukázalo! Během první hodinky zápisu už nezbylo ani jedno jediné místo. Natolik studenty láká rozvíjení jejich fantazie!

Současně s Fantazírováním se během chvilky naplnila i třída Elfů. Tedy ne, že by tam chodili elfové, ale pan Midar Kilahim o nich přednáší a těší se velikému zájmu. Tak snad ani jeho plná třída neodrovná ještě před koncem školního roku!

Veliké oblíbenosti se nakonec těší i Atlas kapesních tvorů vedený slečnou Tydynkou Flyovou. I tato třída byla během chvilky naplněná k prasknutí. Kapesní tvorové jsou velkým lákadlem, kterému mnozí z nás prostě nemohli odolat. Zvlášť, když je možno taje kapesních tvorů zkoumat i ve vyšším ročníku.

Takto to tedy vypadalo se zápisem předmětů během prvních pár hodin. Ta největší mela však ještě stále byla před námi, neboť nejhorší to bývá ve chvílích, kdy se zápis úplně uvolní.

Rozhodně však musíme profesorům, a to všem bez rozdílu, popřát pevné nervy, protože jejich úsilí není o nic menší než to naše. A zvlášť, pokud se jim pak kupí úkoly v řádu stovek pergamenů. Školní rok sotva začal!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *