Do čeho se šatilo na Valentýna?

| Vydáno:
Valentýn je již dávno za námi a na chodbách není vidět nikoho, kdo by ještě oblékl růžovou nebo se samou radostí rozplýval (což může mít něco společného i s tím, že třetí termín klepe na dveře a omluvy došly). Denní věštec ovšem nezahálel, oprášil fotografie nafocené před více než měsícem na samotného svatého Valentýna, a vy se teď můžete pokochat trochou lásky, která se během těch čtyř týdnů ztratila!

Zatímco módní salon NiT zůstával s prázdnými pulty a jejich naplnění, byť ne valentýnské, nás čekalo později, návrháři na Příčné ulici nezaháleli a přinesli hned několik nových, překvapivých a krásných kousků. Mezi ten nejvíce žádaný se rozhodně řadí „Sukně s vysokým pasem“ od nebelvírské návrhářky Hekatey Centaurix. Dívky ji oblékaly bez ohledu na kolejní příslušnost nebo věk! A tak si tento červený skvost našel cestu do skříní mnohých z nás.

Kolejní ředitelka Zmijozelu madam NaSaŠí Jackson se rozhodla sladit celý svůj outfit do dvou barev – černé a červené. Z nové kolekce si do vlasů vpletla ještě červenou růži, což se mi, jakožto zmijozelské studentce, moc nelíbí. Jediné, co madam zachraňuje, je to, že v ruce drží alespoň náš kolejní předmět, černou růži. Trocha zelené by ale i tak vůbec neuškodila!

Dávám sem v kontrast mrzimorskou Patricii Baloure, která na své kolejní barvy nezapomněla, a za to má mé sympatie. K červené sukni přidala žlutý korzet a růži do vlasů. Dokonce se nezapomněla stavit v kuchyni a vyprosit od skřítků jednu sušenku – nejspíš aby se posilnila na to, že jí celý den bude u nohou zpívat amorek. Tento model je vskutku promyšlený a dotažený do nejmenších detailů!

Červenou sukni ukořistily i dvě modré studentky. Olivie Henrieta Větroplachá kromě nožky odhalila i hrudník s krásným rolákem ze stejné kolekce, a protože jí nejspíš byla zima, pořídila si mobilní ohniště, aby se u něj mohla kdykoliv hřát. Musím ocenit obzvlášť perfektní kombinaci barev, neboť červené vlasy mají vskutku přesný odstín a k sukni se více než hodí.

Phillipa O Connel zase vsadila na teplejší vrstvy, což jí umožnilo zbavit se ohniště, ale i tak si večer při potulkách musela svítit na cestu lucernou. Přesto vypadá velmi elegantně – musím návrhářce nechat, že s touto sukní v šatníku není možné, aby člověk vypadal jako strašák do zelí, protože je skvěle ušita a padne všem… a v jakékoliv kombinaci!

Na hradě se objevilo i pár lidí, co vystavovali na odiv kousky z NiTě. Dvě slečny – bývalá primuska Havraspáru a současná primuska Nebelvíru – se pyšnily černým rolákem se srdcem na hrudi. Wronka Zabloudilová sice přidala další vrstvy a navrch ještě malého kostlivce z halloweenské kolekce, tudíž tento konkrétní kousek trochu zaniká, přesto počet srdíček na pohled zaujme každého, kdo projde kolem. Má někdo šanci, nebo snad Wronka prezentuje svou zamilovanost, aby bylo jasno, že ne?

Kathy Mikealson zase vsadila na jednodušší model, a i té to vyšlo! Kousky z dílny madam Niam i Tir-na-nog jsou vždy jedinečné a samy o sobě dělají dojem. Nejvýraznější prvek, který Kathy k roláku oblékla, je jistě její Nebelvírská čelenka s rubínem, jež dokazuje její práci pro kolej. Ačkoliv těch botek ze školní uniformy je trochu škoda…

Ostudu sobě ani NiTi netrhl ani Edmund Heusinger, který se rozhodl pro oblíbené tričko s motivem „Forever Alone“. V mých očích geniální valentýnský tah, kterým člověk mimo jiné ukáže i to, jak se na tento komerční svátek dívá. Kombinace s klidnou modří navíc vychází, a proto zde není co vytknout.

Po sukni do pasu můžeme mluvit ještě o jednom kousku, který na nakupující slečny na Příčné ulici udělal dojem. Jeho návrhářkou je sama správkyně Kate Resea. Mluvím o zázraku, který má mašli v pase a jmenuje se Dvouvrstvé šaty. Jeho růžová navíc není křiklavá, nýbrž jemná a příjemná na oči, a není tedy divu, že se do něj slečny jedna po druhé halily. Dojem na mě udělaly třeba Aimée Leavittová s Eleanor Blackfoot, které doladily svůj vzhled bílými a černými doplňky a celek u obou působí prostě úžasně! Zvlášť se mi líbí šála kolem krku u Aimée a sáčko u Eleanor, ovšem bez debat lze pochválit každý detail, neboť nic nepůsobí rušivě.

Neméně nadšená jsem však byla i z toho, jak zkombinovala svůj vzhled Magdarlene di Facittra. Ta má oproti ostatním tu výhodu, že barva její kůže je natolik krásná sama o sobě, že není třeba, aby na sebe navlékla milion dalších doplňků. Stačí tedy růže, čelenka do vlasů a kozačky a vypadá skvěle!

Nejhravější kombinaci tohoto Valentýna však bez debat vyhrála Nerys Heliabel Ghostfieldová, která ze svého šatníku vytáhla skvosty a udělala dojem. (Doufejme jen, že lektvar lásky nikomu nepřilila do dýňového džusu u večeře.)

O ten nejvíce princeznovský model se popraly Emily Smith a slečna Any Dawson. Zatímco nebelvírská studentka vsadila na krásné Afroditiny šaty a rozkošný pohled, slečna zaměstnankyně vytáhla ze skříně růžové plesovky, tvářila se výhružně a mračila se na všechny, co pohledem dostatečně neocenili její vzhled. I proto si troufám tvrdit, že princeznovský duel se svým vzorným chováním a ladným vystupováním vyhrála Emily, která se celý večer na všechny upřímně usmívala.

Protože jsem celou dobu jen chválila, je načase podívat se na zoubek něčemu nepovedenému. Je načase najít nějakou senzaci. O tu se postaral, jako už tradičně, Zpytlehněv Zďáblíkov, člověk, který je ne vždy poslední, ovšem v tomto článku by byla škoda jeho fotku otisknout dříve, neboť by se pak nikdo nepodíval na krásné modely ostatních. Zpytlehněva totiž postihl stav, kterému se říká „nejsem schopný nasbírat dostatek bodů na kolejní pyžamo“, proto se rozhodl, že si konečně nějaké koupí, aby měl v čem spát. Byl zklamaný, když se doslechl, že valentýnská kolekce nepřinese žádný skvost, ovšem ukázalo se, že ta zpráva není pravdivá – když poprvé vešel do obchodu, zamiloval se na první pohled!

Od té doby pořádá každý den čajové dýchánky a tvrdí, že už nikdy nebude chodit v ničem jiném. Primuska mu zakázala vycházet z kolejní místnosti, za mě ovšem – palec nahoru za odvahu a druhý za krásnou barvu! Jen by to chtělo vyladit boty, protože černá se k té jemné růžové vážně nehodí.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *