Gringottova banka – hrozivé odhalení: nepoznají srpce od svrčků!

| Vydáno:

Přijímá Gringottova banka skřety s nižším vzděláním, nebo snad mají v bance šotka? Zajímavé postřehy Lili Smeaglové!

Jednoho dne jsme si řekly s mojí milovanou sestrou, že si vyjdeme do blízkého městečka pod Bradavickým hradem, někteří asi tuší, že se jednalo o Prasinky. Nejprve jsme se procházely po náměstí. Jakmile jsme byly značně dehydratované, rozhodly jsme se navštívit známý hostinec U Tří košťat. Zde jsme si daly vynikající máslový ležák.

Poté jsme pokračovaly v procházce, pak jsme najednou stály před Pastičkovou Čarokreslírnou. Nedalo nám to a rozhodly jsme se, jako spousta jiných profesorů a studentů, nechat zvěčnit.

Jakmile byla malba hotova, pan čarokreslíř nám řekl cenu kouzlomalby – 5 srpců. Tato cena nás však nezaskočila (od známých jsme už věděly, že obrázek tolik stojí), zaplatily jsme a šly dál svou cestou. 5 srpců není sice úplně málo, ale za kvalitní kouzlomalbu je to solidní cena. No posuďte sami – pan Paštička nás namaloval dokonce ještě o poznání hezčí než ve skutečnosti:)

Ještě ten den jsem dostala vyúčtování z Gringottovy banky, kde mám konto, jaké však bylo moje překvapení, když jsem se koukla také na účet z Kreslírny! Na účtence bylo totiž napsáno, že obraz stál 0-0-5 (tedy 5 svrčků!!!), zatímco stav konta poté byl o 5 srpců chudší…

Co si o tom myslíte vy? Pletou si u Gringottů srpce se svrčky? V tomto případě sice ve skutečnosti proběhla platba správně, ale co když příště to bude jinak?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *