Zapadlé souhvězdí pod mrzimorským stolem?

| Vydáno:

Kolem před-před-před-před-před-před včerejšího poledne bylo osazenstvo Velké síně svědky podivuhodné události. U příležitosti oběda (byla zemlbába, ač se ozývaly hlasy volající po pečené škrkně…) hodní skřítkové hvězdnatě začarovali oblohu, leč o něco později bez jakéhokoliv varování se mnohými studentkami obdivované souhvězdí Orionis zřítilo pod mrzimorský stůl.

Po příchodu havraspárské studentky Monny von Schatz vypuklo pozdvižení, neboť zatoužila po slonu a pamětliva staré poučky, že padající hvězdy plní přání, vydala se pod mrzimorský stůl pátrat po padlém souhvězdí. Žel, domnívala se, že se jedná o p. p. Filiuse Orionise, toho času sedícího u profesorského stolu a pod bedlivým dohledem madam Angely, inspektorky výuky, píšícího výklady pro nastávající školní rok.

Monny von Schatz > – seskočí z lustru a vydá se k mrzimorskému stolu – tady pod tím? – klekne na všechny čtyři – pane Orionisi?

Monny von Schatz > pane Orionisi, vy se tam schováváte? – vleze pod mrzimorský stůl a hledá pana profesora –

Filius Orionis > – od profesorského stolu – Tady, slečno Monny, tady!

Monny von Schatz > – lekne se a praští se hlavou o stůl – kde? kde? – hledá… –

Angela Grey-Slytherin > slečno von Schatz!! nalezení profesora Orionise vám jistě žádné štěstí nepřinese!

Monny von Schatz > – vyleze zpod mrzimorského stolu a zle se podívá na madam Grey… – jste říkala že je pod mrzimorským stolem – drží se za bouli na hlavě –

Avšak ani přes varování madam Angely Monny hledání nezanechala. Došla si k profestolu na přátelskou návštěvu k vytouženému p. p. Filiusovi…

Monny von Schatz > pane Orionisi… – jde k profesorskému stolu – vy jste nebyl pod mrzimorským stolem? – zdá se zmatená –

Filius Orionis > Slečno, sedím celou dobu tady a cpu se zeml… A píšu výklady! Co bych dělal pod mrzimorským stolem?

Monny von Schatz > – zamodrá se – no já myslela… ééé… podle toho co mdm Angela říkala… hmmm… – vytáhne zpod hábitu Kluběnku – koukněte… moje Kluběnka…

Ano, Monny byla natolik vyvedena z míry, že zmodrala rozpaky! Až tak moc! A to všecičko jen kvůli nedostatečně zabezpečené výzdobě stropu!
Záhy se vrátila pod mrzimorský stůl, tentokrát podpořena mnou, a pokračovala v pátrání již po správném Orionisovi. Pátrání nebylo úspěšné do doby, než madam Angela přihrála Monny spadlou Betelgeuze, kterou Monny vydrážděná otázkou příchozí madam Leti, zda by se nedal vyrobit hvězdný prášek na zapálení mrzimorského krbu, projevila přání nastrouhat či nadrtit. Kromě toho se nebohou hvězdu pokusila sežrat její kluběnka, které v tom naštěstí bylo včas zabráněno.

Závěr: Skřítci z kuchyně by měli být podrobeni vyšetřování za nedbalost při výzdobě VS! Nedrží jim souhvězdí, kde mají, a co kdyby někomu upadla na hlavu??

Komentáře

  1. Takže ten hvězdný prášek – se teda vyrobit nedal, z těch spadlých souhvězdí? Achich jak my ten krb zapálíme…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *