Profesorku Renine Rawenclav skolila záhadná nemoc

| Vydáno:

Dnes ráno byla do Bradavického hradu ve vážném stavu dopravena madam Anseiola Renine Rawenclav.

Profesorka Poezie, Literárního semináře a tak dále se na konci července vydala do francouzské Magicko-literární univerzity v Marseille vyučovat tvůrčí psaní. Podle dopisu, který zaslala řediteli Bradavické školy, Nimrandiru Elénérovi, si však místo sluníčka a moře zažila hotové peklo.

Drahý Nimrandire,

píši Vám tyto řádky ve stavu nejvyšší paniky. Nedokážete si představit, jaká muka zde, na magickoliterární univerzitě ve Francii, zažívám. Nejen, že mi studenti chodí do hodin, dávají pozor a zadanou práci vypracují vždy nad očekávání. Představte si, že jsem dnes obdržela výplatu! Ano, ve stanoveném termínu! Ale co je na tom nejhorší: Vedení mi přičetlo i prémie! Prosím, já snesu ledascos, ale co je příliš, to je příliš. Vážně se obávám o své psychické zdraví. Mravy na zdejší univerzitě nejsou nic pro mne.

Jak můžete vidět, milí čtenáři, ve francouzském vysokém školství opravdu nevědí, co se sluší a patří. Dát prémie bradavické profesorce, to se rovná pokusu o vraždu.

Nedlouho po odeslání tohoto dopisu se profesorka zhroutila a byla převezena do bezpečí bradavické ošetřovny, kde nyní obývá postel s kytičkovým povlečením. Profesorka trpí záhadnou nemocí, nad kterou si lékouzelníci lámou hlavy. Její pracovní název je Modrá vyrážka, jelikož celá kůže profesorky Rawenclav je pokryta modrými fleky. Podle prvních odhadů by nemoc neměla být nakažlivá.

Komentáře

  1. brzo se uzdrav – Tak u nás se kolegyně jistě brzo vyléčí, protože u nás nebezpečné prémie neuvidí, jak je rok dlouhý či krátký, u nás něco takového vůbec neexistuje. Jsme sterilní škola. Rovněž výplata chodí, jak se jí zachce, takže plně doufám, že koleyně bude opět brzy jako rybička…
    Inspektorka výuky Angela G-S

  2. Ó! Takže se madam Ansí vrací k nám? – To by bylo super! Jestli bude přece jen vyučovat, měli bychom slíbit, že budem do výuky chodit úplně dutí a úkoly odevzfdávat pozdě nebo radši vůbec! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *