Sedmiboj 2018: První pocity sedmibojařů

| Vydáno:
Letošní Sedmiboj je v plném proudu a po prestižním losování bylo potřeba sedmibojaře vyzpovídat. Jaké byly jejich první pocity? Jásali, nebo snad plakali? To vše se dozvíte ve článku!

Na začátku měsíce března pohár vylosoval 12 statečných sedmibojařů, kteří se spolu letos utkají v aréně při zachraňování hradu ze spárů časoprostorové trhliny.  Všech sedmibojařů jsem se zeptala na jejich první pocity po vylosování, také mě zajímalo, jestli se jim líbí letošní téma. Ptala jsem se zároveň na spokojenost s porotou a na to, jestli se těšili na první z úkolů. Zajímalo mě také, jestli si sedmibojaři myslí, že jejich silnější stránkou budou spíše praktické, nebo kreativní úkoly. Odpověděli mi také na to, kdo je kromě jich samotných pro ně v soutěži favoritem a na konec byli ochotní přidat vzkaz pro možné budoucí účastníky klání.

Angela QuickBow:
Nedostatek kyslíku. To byl první pocit. Já totiž u toho úplně zapomněla dýchat! Ještěže madam Lili byla připravena začít mne oživovat, jinak bych už asi bubákovala z druhé strany. Doufala jsem, že budu vylosována, ale že budu vylosována úplně první ze všech? To by měli zakázat, nestihla jsem se zorientovat a už mi tleskali!
Pro bubáka jako stvořené. Pravděpodobnost, že je jeden takovej bubáček s pálkou ztratí v čase a vyleze někde v minulosti či budoucnosti, aby mohl strašit jako opravdickej bubák? Kdo by tohle, prosím pěkně, odmítnul? Bych byla blázen, kdyby mi tohle téma nevyhovovalo, je to přímo boží!
Porotci? My máme nějaké porotce? – směje se – Ne, jasně že si dělám srandu. Nevím, co si o nich myslet, zatím jsem neměla tu čest, abych si mohla přečíst co jen od jednoho hodnocení na… něco, cokoliv. Zatím proti nim nic nemám a nechci je měnit, s tím by bylo starostí… ale pokud budou moc přísní, ať si mě nepřejou, budu je v noci strašit!
Netěším! Tedy vlastně, těším, ten přebytek energie, co mám teď, bych mohla mít furt. Ale ono to přejde, jakmile se nám povolí vstup do arény, pak zůstanu tak líná, že si to nechám na poslední chvíli, a i to se mi nebude chtít jít ty úkoly řešit a půjdu tam jenom proto, aby ty sovy s otázkou, kdy už tam konečně vlezu, přestaly létat. Chudinky.
Úkoly jsou ze zásady na to, aby se neplnily, takže se netěším ani na jeden. Merlinužel budu muset splnit u Sedmiboje všechny, tak to si radši vyberu ty praktické, protože na nějaké vymýšlení věcí nevěcí já moc nejsem. Kdo ví, možná ten přebytek čokolády zajistí, že budu lepší v těch kreativních, to bych měla výhru v kapse.
Soupeři nestojí za řeč, favoritem jsem přeci já, to je snad jasný. Ledaže by někdo chtěl dostat potloukem do hlavy a vybral by si někoho ze Zmijozelu. – přeleští si svou pálku – Ale to se určitě nestane, mé zásoby čokolády jsou nekonečné. A kdybych přeci jen nebyla ta nejlepší z nejlepších a nevyhrála, tak nemohu přát výhru nikomu jinému než dalším havranům, jiný výherce nepřipadá v úvahu.
Co bych vzkázala, co bych vzkázala… – mumlá si pod nosem –Kdo tuhle otázku vymýšlel? Sedmiboj ještě ani nezačal, nevím, co to pořádně znamená a zda vůbec vyváznu živá, a já mám něco odkázat ostatním? Tak hele, já nic nevím, ale madam Dósn vzkazuje, že kafe a jednorožci jsou boží!

Annie Reprobate:
Pocity po vylosování byly mixem nadšení, šoku, strachu, nervozity a naprostého štěstí. Myslím, že až druhý den mi vážně došlo, že jsem mezi soutěžícími.
Téma letošního Sedmiboje je pro mě pořád trochu záhadou. Nejsem si jistá, co si pod ním vše představit. Na druhou stranu cítím, že to bude velmi zajímavé a dobrodružné, což je dobrý směr. Vlastně si myslím, že by to mohlo být to nejlepší téma, které Sedmiboj zatím mělo.
Porotci jsou z mého pohledu vybráni velmi dobře. Udělalo mi radost, že tam je i minulý kolejní ředitel, profesor Midar, se kterým jsem sama zažila mnoho skvělých věcí.
Na první úkol se těším. Jsem zvědavá, co budeme muset udělat, abychom vyhrabali Godrikův Důl ze sněhové vánice. Trošku cítím trému, protože nechci zklamat své modré.
Praktické úkoly u minulých Sedmibojů mě vážně bavily, takže se těším i na ty letošní. U kreativních úkolů bude super se vyřádit a dát to toho všechny mé umělecké schopnosti. Nejsilnější stránka? Asi to, že i když před zadáním úkolu bojuji s nervozitou, tak vím, že potom ze mě hned spadne a stres nebude překážkou.
Abych byla upřímná, tak moc nevím, jaké přednosti mají mí soupeři. Tudíž je pro mě těžké určit teď favorita, ale určitě si nějakého najdu během soutěže. Přála bych to samozřejmě oběma modrým děvčatům a pak zelené Narcisse.
Ani tady ještě nemůžu moc dávat rady. Chytřejší budu až po skončení soutěže, Jednu radu bych ale již dát mohla. Pokud chcete být sedmibojařem, tak se nebojte a zkuste to. Nikdy nevíte, jestli budete mít šanci později.

Elisa de Lunne:
Když pohár vybíral sedmibojaře, tak jsem právě byla v autobuse a Velká síň se mi načítala nesnesitelně pomalu. Takže jsem jako první viděla gratulace a až pak svoje jméno vybrané pohárem. Moje pocity by se tedy daly popsat jako nevěřící nadšení, že to opravdu vyšlo.
Téma mě příjemně překvapilo a moc se mi líbí. Myslím, že hrátky s časem jsou to pravé pro mě.
Myslím, že se budu muset hodně snažit, abych je ohromila, ale alespoň je to pořádná výzva.
Zadání mě opravdu nadchlo a už se nemůžu dočkat, až se do něj pořádně pustím. Zatím se snažím uspořádat si to v hlavě, aby to nějak vypadalo.
Nejvíc se těším na praktické úkoly – nejlépe funguju v časovém presu. – směje se – Ty budou asi taky mojí nejsilnější stránkou. Kreativní úkoly pro mě budou opravdovou výzvou a jsem zvědavá, jak si s nimi poradím.
Myslím, že pohár vybral pestrou směsici studentů, z nich každý má jinou silnou stránku, takže těžko říci, která se nakonec ukáže jako nejvíce užitečná. Výhru bych přála svým modrým spolubojovnicím a věřím, že některá z nich určitě stane na stupních vítězů.
Řekla bych jim, aby do toho určitě šli. – usměje se – Je to jedinečná příležitost, skvělá zábava a navíc si můžou porovnat své dovednosti proti studentům z jiných kolejí. – usměje se –

Eivli SSelene:
No tak ještě před losováním jsem si říkala, že kdyby to nevyšlo, zkusím to příště. – usměje se – Nakonec jsem byla překvapená, že první mrzimorské jméno bylo zrovna to moje. – usměje se –
Téma je myslím dobré a zajímavé, takže doufám, že se v něm nezklamu.
Doufám, že mi téma sedne, ale uvidím, jak se mi bude dařit. počkám si na první úkol – usměje se –, po jeho splnění budu mít snad lepší představu.
Proti porotcům nic nemám, jen doufám, že od nich nebudu dostávat jen samé kritiky.
Na první úkol jsem samozřejmě zvědavá. A doufám že GD zachráníme, nebo jej aspoň částečně navrátíme do staré podoby.
Rozhodně se těším na praktické úkoly v aréně, a pokud mě budou úkoly v ní bavit aspoň z poloviny jak minule, tak budu náramně spokojená. – směje se –
Vážní soupeři tu jsou, ale na druhou stranu, mohla tu být myslím i větší konkurence. Nějaké favority samozřejmě mám, ale zatím si je nechám pro sebe. Výhru bych přála určitě Sherly. Věřím, že jako zkušené odrážečky budeme mít chladnou hlavu a rozumné uvažování.
Až prožiji celý Sedmiboj, tak určitě nějakou radu pro ně mít budu. Ale z minulého ročníku, který jsem z dálky pozorovala, mohu říci, že před přihlášením by měl každý potenciální účastník zvážit jak zvládne plnění úkolů, dále se sám sebe zeptat, jestli je to pro něj to pravé.

Lilian Isabella Rorrs:
Myslím, že hlavně překvapení, protože při jakémkoliv losování mívám vždycky strašlivou smůlu, takže už jsem se tak nějak smiřovala s tím, že mi to nevyjde. Jako druhá se pak samozřejmě dostavila o to větší radost, že letos tu příležitost dostanu.
Stanovení tématu pro mě zatím ještě nic neznamená. Ono koneckonců téměř do jakéhokoliv téma se dá našroubovat tak velká škála úkolů, které si prozatím ani neumíme představit, že to pro mě není rozhodující. Jak mi to bude sedět, uvidím až po prvním úkolu, protože to spíš poodhalí styl, ve kterém se zbytek soutěže ponese. Za mě to tedy není až tolik o tématu, ale způsobu zadávání úkolů. Pokud bych se pak měla podívat do minulosti, tak zatím nejvíce se mi líbily úkoly v úplně prvním sedmiboji, který na hradě probíhal. Ty mi tenkrát přišly hrozně příjemné, zábavné a úplně na míru šité. – usměje se –
Všechny porotce už sice nějaký ten pátek znám, nicméně za mě osobně je ten výběr ne úplně nejšťastnější, a to pouze z toho důvodu, že (pokud se teda dobře pamatuju) jsem pod žádným z nich (vážně to nevím jistě, ale myslím si to) nikdy nestudovala, tudíž ani úplně neznám jejich reakce na mnou vypracované úkoly. Z tohoto hlediska bych tam tedy viděla možná někoho jiného, komu bych se snáz uměla trefit do vkusu. Na druhé straně to zase možná bude takhle snadnější v tom, že ze sebe pokaždé vydám to nejlepší, aniž bych se vypracování snažila přizpůsobit tak, aby se někomu líbilo. Vždycky tam snad bude jen kus ze mě…
Jak se těším na první úkol? Hrozně moc!
Pokud vyjdu jen z dosud dostupných informací, tak určitě na kreativní. Tam je to přece jen volnější a můžeme se tam i mnohem více předvést. Dokud neuvidím, jak mi sedne praktická část, tak se jí docela bojím. Vím, že jsem v minulých ročnících narazila na některá praktická zadání, se kterými jsem měla hodně velký problém, protože se zvládla trefit do mých největších slabin, takže se nechám letos (snad mile) překvapit.
Nerada bych se mýlila, ale myslím, že by se letošní klání mohlo nést v relativně přátelském duchu. Osobně si alespoň tedy se spoustou soutěžících rozumím, takže se na takovýto způsob soupeření těším.
Co se týče toho, komu to nejvíc přeju… Kvůli výše zmíněnému je spíš snazší napsat, komu to přeju nejméně… Samozřejmě, že fandím Želvince se Sherly od nás, ale kdyby to nemělo vyjít ani těm, tak bych se nezlobila, ani kdyby vyhrála některá z modrých holek nebo třeba zelená Cisska… – pokrčí nerozhodně rameny –
Rozhodně to zkuste, lidi. Ať už vás bude totiž čekat cokoliv, tak ten pocit radostného překvapení při vylosování vašeho jména za to určitě stojí! (Ale radši se mě zkuste ještě zeptat na konci klání, třeba budu vypovídat jinak. – směje se –)

Sherly WildDragon-CumberBee:
Když lístek vystřelil z poháru, popadla mne nevěřícná radost fanynky na koncertu v první řadě. Trhlina mě fascinovala od začátku a teď jsem získala vstupenku světlu vstříc! – zubí se –
Myslíš téma hroutícího se časoprostoru, který může opravit jen dvanáctka super hrdinů? Stále jsem na vážkách, zda se jedná jen o hru, čemuž nasvědčuje fakt, že to Ministerstvo nechá na nás a nevyšle tým nejlepších bystrozorů, nebo jde skutečně o kejhák a trhlinou mohou projít jen studenti. V obou případech jsem neskutečně natěšená a vyděšená zároveň.
Porotci byli vybráni skvěle. Všichni na škole už mnoho dokázali a zažili, tudíž pro ně cesty do dávné minulosti nebudou neznámé. – odkašle si –
Z historických knih, samozřejmě.
První úkol tuším stačí přežít. Uklidňuji se přípravou podrážek vhodné obuvi. V sedmém úkolu hodlám zašlápnout správnou vílu, čímž obrátím předešlé výsledky ve svůj prospěch. A k tomu nám všem narostou hřbetní ploutve.
Myslím, že mi více půjdou kreativní úkoly a těším se, až se k nim dostanu.
Soupeři jsou silní, což je dobře. Alespoň jeden z nás musí projít až do konce. A fandím Eivli!
Pokud nějaká budoucnost nastane a bude v ní také probíhat Sedmiboj, určitě se do toho vrhněte po hlavě s odrážečskou pálkou napřed!
Za týden se mě zeptej znovu, jsem zvědavá na odpověď. – směje se –

Annie Wise:
Tak upřímně… Když už se vylosovalo druhé jméno a nebylo moje, říkala jsem si, že je to v pohodě, že už mě na 100 % pohár nevyplivne. Ale jakmile se objevilo třetí nebelvírské jméno a bylo moje, trošku jsem ztuhla. Hlavou mi probleskla slova jako – jejda… je… ups… no a vlastně jsem si to pořádně uvědomila až po nějakých 10 minutách.
Téma dobrý. Jen je těžké říci, jestli zrovna my postavíme mosty tak, jak mají být… Víte, aby nám všem ten hrad nespadl na hlavu a my bychom mohli mít výuku tak maximálně venku na paloučku.
K porotcům nemám co vytknout. Myslím, že jsem jsem ještě ani u jednoho z porotců neměla předmět. Jediné co, tak teď studuji Kouzelnickou němčinu u paní Silvinky, takže nemohu říci, že vím, co od porotců očekávat.
Eh… No… Popravdě se trošku bojím. Ani ne tolik kreativní části, jako té praktické. Uvidíme, jak to dopadne.
Myslím si, že moje silnější stránka bude ta kreativní. V malování a kreslení se pořádně vyřádím a právě to u té praktické části bude horší, protože pořádně nevím, co mě čeká.
Já je asi ani nevnímám jako soupeře, jako spíš spolužáky. Je to takové sporné. Samozřejmě se tu děje nějaká ta soutěživost, ale určitě se nebudeme nijak vzájemně házet klacky pod nohy. – usměje se – Ale je snad nad míru jasné, že výhru bych přála někomu z Nebelvíru! – usměje se –
Dobře si to rozmyslete. To, že se hlásíte do počtu, pohár, který vybírá jména, rozhodně nezajímá! – rozesměje se –

Emma Ellie Lewis:
Moje prvé pocity boli prekvapenie, strach a šťastie. Chvíľu mi trvalo než som sa z toho spamätala ale teším sa a budem reprezentovať kolej ako len najlepšie viem. – usmeje sa –
Téma tohtoročného Sedmiboja je veľmi zaujímavá. – usmeje sa –
Neviem, aké úlohy nás čakajú, takže neviem povedať, či mi téma sadne alebo nie.
S porotcami som spokojná a rozhodne by som ich nemenila. – usmeje sa –
Z prvej úlohy som trochu nervózna, lebo neviem, čo presne ma čaká. – usmeje sa –
Teším sa na oboje, ale ktorá stránka je moja silnejšia, to budú musieť posúdiť porotci. – usmeje sa –
Kolej a samotný pohár vybral tých najlepšich z koleji a verím, že každý dá zo seba to najlepšie.
Mojím favoritom je ale Annie Wise, lebo je to veľmi šikovné dievča a verím, že by to mohla vyhrať. – usmeje sa –
Každopádne je to veľmi náročná súťaž, takže účasť si treba dopredu dobre premyslieť. Hlavne by mali mať dotýčný fakt dosť veľa voľného času, zvlášť u mudlov, aby to stíhal, a tiež by mal byť dosť kreatívny a šikovný vo viacerých smeroch. – usmeje sa –

Naomi Car Raynolds:
No jako první mě asi napadlo: „Co jsem to do háje udělala?!“ V tu chvíli mi totiž naplno došlo, že je to doopravdy a už není cesty zpět.
Abych pravdu řekla, tak už ani moc nevím, jaká byla témata minulých Sedmibojů, takže jsem neměla žádné zvláštní očekávání typu tohle by bylo super a tohle rozhodně nechci. Myslím, že na každém tématu si člověk dokáže najít něco, co se mu bude líbit, a něco, co ne. Takže mě osobně tohle téma nevadí a myslím, že to bude zajímavé a určitě se máme na co těšit.
Většina porotců je pro mě docela velká neznámá, protože jsem u nikoho z nich kromě slečny Aki nestudovala žádný předmět, takže úplně nevím, co můžu očekávat v hodnocení úkolů.
Ani bych neřekla, že se těším, ale spíš se bojím. Je to taková velká nervozita smíchaná se strachem.
Jak se znám, tak bych řekla, že silnější u mě budou určitě praktické úkoly. Nemyslím si, že bych se v nich měla umístit nějak vysoko, ale řekla bych, že tam dopadnu určitě lépe než v těch kreativních.
Vzhledem k tomu, že jsem nějakou chvíli před návratem na hrad byla v mrazáku, tak spoustu sedmibojařů ani vlastně moc neznám. Ale jednoznačným favoritem je podle mě jediný mužský v soutěži. A co se týče toho, komu bych to přála, tak určitě někomu červenému, protože každý musí fandit své koleji, no ne? – usměje se –
Taková otázka by byla asi lepší na konci Sedmiboje, ale když ještě moc nevím, co mě čeká, tak se špatně vybírá. Ale určitě bych jim vzkázala, že to bude nezapomenutelná zkušenost. To můžu říct už teď.

Astoria von Pens:
Po vylosování mého jména ve mně propuklo nadšení, které se následně proměnilo v strach a paniku. Aktuálně jsem plná očekávání, jakožto nejmladší letošní účastník jsem neměla možnost si nikdy vyzkoušet žádný úkol z předchozích ročníků. Beru to jako možnou nevýhodu, ale kdo ví.
Máme takové odvážné téma, až hrdinské. Zatím se mi líbí, uvidíme, až se dozvíme úkoly.
Dámy a pán porotci jsou hezkým výběrem bradavických osobností. Věřím, že se své role zhostí na výbornou a budou nám spravedlivými soudci.
Na první úkol se těším, jsem zvědavá, jestli se hned ze začátku na něčem zaseknu, nebo ne. Holky z koleje mi radily, abych si to hlavně koukala užít. Těžko se posuzuje, jestli mi půjde lépe praktická, nebo kreativní část, myslím, že se to u mě v průběhu bude střídat.
Moji soupeři jsou zkušenými a jistě velmi nadanými čaroději, mám z nich respekt. Je mi ctí, že s nimi mohu poměřit síly. Výhru samozřejmě přeji, aby zamířila do zmijozelské koleje, moc fandím Narcissce a Zpýťovi. Na vzkaz pro budoucí účastníky se mě zeptejte, až bude po všem. Každopádně Sedmiboj je výzva, kterou by si měl každý vyzkoušet na vlastní kůži.

Narcisse Cinerea:
Když z poháru vypadl lísteček s mým jménem, přepadl mě naprostý úžas. Byla jsem poslední vylosovaná a už jsem ani nedoufala, že bych se mohla zařadit mezi soutěžící. Od té chvíle se ve mně mísí radost smíšená s obavami, zda Sedmiboj po stránce časové i úkolové zvládnu a ustojím tak, abych na svůj výkon mohla být na konci pyšná jak já, tak má kolej. Zmijozelu bych mimochodem chtěla moc poděkovat za nominaci a za svěřenou důvěru. Moc si cením toho, že jsem pro něj byla adekvátní adeptkou do tak náročného klání. – usměje se – S tématem Sedmiboje jsem spokojená, hradní minulost mě fascinuje a ráda se do ní vydávám a bádám v rámci výuky, seminářů či soutěží. Je pro mě atraktivní a neměnila bych, rozhodně mě potěšila více než draci, kteří byli jako hlavní chod na podnose loni… Tehdy jsem byla opravdu ráda, že jsem nominaci ani nezvažovala. – zasměje se –
Zároveň nemám důvod být nespokojená s porotci. Věřím, že do Sedmiboje byli vybráni pečlivě a že všichni odvedou ten nejlepší výkon, jakého budou schopni. Doufám v jejich nestrannost, kterou očekávám a přijde mi samozřejmá. – usměje se –
Už se velmi těším na první úkol, myslím si však, že až v průběhu jeho plnění mi skutečně dojde, že se účastním Sedmiboje. Mám trochu obavy, aby mě nepříjemně nezaskočil a abych účast neolitovala na první dobrou, snad se ale rozplynou brzy a já si celý ten proces tvorby vychutnám. Zároveň si nejsem jistá, zda mě více lákají úkoly praktické, nebo kreativní. Obé má něco do sebe. U praktických mě děsí tikající hodinky, nepochopené zadání či případně padající hrad, u kreativních bude zvláštní poprat se třeba s obrázky, které skutečně nehrají prim v mých schopnostech. Zároveň ale věřím své pečlivosti a svému odhodlání a doufám, že v obojím se někde najdu. – usměje se a na chvíli se zamyslí, aby si dala dohromady, jak chce pokračovat – Ostatní rozhodně neberu jako soupeře, ale jako ty, co stejně jako já chtějí projít kláním, které jim může něco dát, především zkušenosti a poznání sebe sama. Mou osobní favoritkou na vítězství je Annie Reprobate, jejíž schopnosti jsou neuvěřitelné a která má talent v tolika oblastech, že jí můžu jen tiše závidět. Přesto si myslím, že myslet na přední příčky po konci soutěže je trochu zvláštní, protože v tom pro mě osobně není kouzlo Sedmiboje. – usměje se – A… vzkaz pro všechny zvažující svou účast? Těžko říct, vzhledem k tomu, že k nim víceméně stále patřím. – pokrčí rameny – Na tuto otázku bych asi zvládla odpovědět po skončení klání, každopádně… v mých očích člověk nemá co ztratit, svou účastí může jen získat. A je jen na něm v čem a jak. Je škoda toho nevyužít, když tady ta možnost je a čeká na uchopení.

Zpytlehněv Zďáblíkov:
Slavnostní losování jsem bohužel propásl. Celou slavnost jsem strávil praním famfrpálových dresů v jezeře, jelikož jsem na tento rok ve Zmijozelu v rámci šetřících opatření vyškrtl veškeré náklady na praní. Když se to dozvěděla famfrpálová kapitánka, začala strašně zuřit a několik hodin na mě řvala, že si ty dresy teda jako budu prát sám a ručně. Tuto pohrůžku nakonec i dodržela, a to, že jsem měl být zrovna na slavnostním losování, ji vůbec nezajímalo.
O svém vylosování jsem se tedy dozvěděl až o několik hodin později, když jsem se unaven a vyčerpán vrátil na hrad a našel nezvykle plný sovinec. Všem lidem, kteří mi poslali dopis s gratulací nebo dokonce balónek pro štěstí, bych tímto chtěl poděkovat.
Tomu většímu množství lidí, kteří mi poslali výhrůžný dopis, že se teď teda jako mám snažit, jinak uvidím, bych rád vzkázal: Vím, kde spíte!!!
Jediný pocit, který jsem v tuto slavnostní chvíli měl, byla se Sedmibojem naprosto nesouvisející obava, jak asi zareaguje naše kapitánka, až zjistí, že jsem všechny famfrpálové dresy nakonec do jezera zahodil.
O tom, zda se mi téma líbí nebo nelíbí, jsem nepřemýšlel. Hodně bude záležet na tom, jaké budou soutěžní úkoly. To, co se momentálně děje na hradě, se nejspíše nelíbí nikomu z nás. Ve chvíli, kdy se rozpadá časoprostorové kontinuum a hroutí se realita, je na lidi kteří vykřikují „Jé, to je ale hezká časová trhlina, pojďme se s ní vyfotit!“ pohlíženo obvykle s poněkud pozvednutým obočím.
Člověk by tedy takové věci neměl vykřikovat moc nahlas, jelikož vždy hrozí nebezpečí, že se podobné projevy dostanou až k samotnému Nejvyššímu. A pokud se ten na vás začne dívat s pozvednutým obočím, ocitáte se ve vážném nebezpečí a měli byste zvážit okamžité přestěhování na Madagaskar.
Nejvíce mě samozřejmě těší madam Antaresová. Je to bývalá zmijozelská studentka, což vzbuzuje sympatie samo o sobě. Navíc je madam Antares i bývalá zmijozelská pokladní, což znamená, že ji člověk prostě nemůže mít nerad.
Velice mě potěšil jako porotce i pan Kilahim, jelikož k němu letos chodím na hodinu a jsem jeho nejlepší a nejoblíbenější student. Tak bystrého, pilného a schopného studenta prý ještě nikdy neměl a už nikdy mít nebude.
Pan Kilahim to sice neřekl přesně těmito slovy a vlastně to neřekl vůbec, ale určitě si to myslí. To se pozná.
Obecně mě u letošních porotců velmi potěšilo, že jsou to lidé pevných mravů a naprosto neúplatní. Mnoho lidí, zejména ze Zmijozelu, mělo z nějakého důvodu naprosto scestnou obavu, že bych se snad mohl pokusit porotce podplatit. Rád bych se touto cestou bránil. Rád bych veřejně prohlásil, že se rozhodně nikoho podplatit nepokusím. Že uplácení považuji za nečisté, nemorální a zcela proti duchu Sedmiboje. Dále říkám, že pokud by za mnou náhodou nějaký porotce přišel sám a beze svědků ve čtvrtek ve tři hodiny do dívčí umývárny, tak se s ním v žádném případě a ani náhodou nedohodnu na podílu ze stogaleonové výhry, pokud by mi nadržoval. Uplácení je hnus!
Tak… jelikož už znám zadání prvního úkolu, tak se na něj zpětně vůbec netěším!
Zpětně si říkám: „Nechoď tam hned po půlnoci, nechoď tam hned po půlnoci… nebo se z toho zblázníš.“
Na druhou stranu to zase nedopadlo tak zle, jak jsem čekal. Kdyby se škrtla ta hodina navíc a ty hrozné penalizace… měl bych i docela slušný čas.
Ani na jedno a ani jedna. Na praktické úkoly se netěším, na těch se vší pravděpodobností pohořím. Pokud mají být úkoly logického charakteru, pak spolu budeme mít vážný problém. Logické úlohy mě totiž nemají rády stejně, jako já nemám rád je. Máme spolu dlouhodobé nevyřízené účty a až dosud jsme spolu žili v souladu jedině tak, že jsme se jeden druhému vyhýbali.
Na kreativní úkoly jsem se těšil. Vážně jsem se na ně těšil. Ovšem až do chvíle, kdy mi to celé zkazila Cisska, která se nejspíše v rámci konkurenčního boje rozhodla zcela pošlapat a zadupat mou sebedůvěru, když mi poslala některá vypracování Nebelvírských z minulých let. Takovým lidem jako Heky by se měla účast v Sedmiboji jednoduše zakázat. Nadlidé by se prostě účastnit neměli!
Devět lidí z ostatních soutěžících vnímám jako soupeře a dva vnímám jako „naše“.
Ciss a Astor nejspíše začnu jako soupeře vnímat, až se na konci Sedmiboje budeme prát o první tři místa daleko před všemi ostatními. Ale to je ještě daleko.
Zbývajících devět soupeřů vnímám… no jako soupeře. Bylo by fajn, kdybych je porazil, a nechci, aby vyhráli. Kdyby Sedmiboj vzdali a v příštím úkolu se odhlásili, tak by mi to vůbec nevadilo.
Výhru samozřejmě přeju nejvíc sobě, jelikož si to dle mého názoru nejvíc zasloužím a nejlépe bych si užil utrácení 100 galeonů. Ostatní by taky určitě nic nedali Zmijozelu a pokud by z toho Zmijozel neměl nic mít, tak je to výhra nanic.
Avšak kdybych náhodou čistě teoreticky nevyhrál, tak bych přál výhru Ciss nebo Astorii. Osobně si myslím, že je to právě Narcisse, kdo má v letošním Sedmiboji největší šance a prohrát s ní by rozhodně nebyla ostuda a ani bych jí to neměl za zlé. Trochu se obávám, že by to pak měla za zlé ona mně, až bych si na ni počíhal v nějaké temné uličce s kusem olověné trubky… a byl tak strašně moc hodný, že bych jí zabránil v rozmařilém utrácení.
Ale obecně, pokud Sedmiboj vyhraje někdo ze Zmijozelu, tak za mě dobrý.
Zmijozelským bych vzkázal: Určitě do toho jděte. Klobouk vás zařadil do Zmijozelu, což znamená, že máte předpoklady k tomu vyhrát. Důležitá je podpora od koleje, a ve Zmijozelu nikdy nejste sami. Podržíme vás.
Ostatním bych vzkázal: Nechoďte do toho! Bylo to hrozně těžký! Bylo to strašně náročný! Určitě nevyhrajete! Nikdo vás nebude mít rád! Výhru by vám stejně někdo ukradl! Od Sedmiboje co nejdál!

Všem Sedmibojařům ještě jednou mnohokrát děkuji za jejich odpovědi a držím jim palce, aby se jim povedlo náš hradní komplex zachránit!

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

  1. Nádherný článek Ariettko, báječné odpovědi a přidávám se s přáním sedmibojařům…ať se daří 🙂

  2. -směje se odpovědi pana Zpýti- Hezky řečeno!
    Všem sedmibojřům přeju mnoho štěstí. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *