Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Ministerští úředníci to rozhodně nemají lehké. Mají plné ruce práce s mudly, kteří se kouzelnickým zvířatům a rostlinám neustále pletou do cesty, ale i s překupníky nebezpečných prokletých předmětů. A do toho ve výtazích v budově Ministerstva kouzel neustále mrzne a sněží.

Tříhlavý pes vyděsil mudlu

Ošklivý zážitek z návštěvy u svých kouzelnických příbuzných si odnesl jistý mudla. Tříhlavý pes, kterého rodina chovala jako hlídače vinného sklípku, se utrhl ze řetězu, když se mudla tajně vkradl do skladu archivních vín.

Teritoriální pud tříhlavých psů jim velí strážit své území a vede je k agresivním výpadům proti lidským narušitelům. Mudla spustil povyk, tříhlavý pes mu způsobil pár šrámů a lehčích kousanců, jedna hlava dokonce spolkla mudlovu bačkoru a začala se dusit, což mudlovi patrně zachránilo život.

Tříhlavý pes nakonec musel být operován, aby byla bačkora bezpečně vyjmuta z jeho hrdla. Ministerstvo mělo v úmyslu udělit majiteli tříhlavého psa pokutu za porušení výnosu o utajování kouzelnických tvorů před mudly.

Polehčující okolností se však stal fakt, že obviněný kouzelník přimíchal do vína lektvar zapomnění a důkladně mudlu po tak hrůzném zážitku opil, že si nic nepamatoval.

Nenechavý mudla pokousán petrklíčem zubatým

Ministerstvo kouzel vyšetřuje rozepři mezi mudlou a jeho kouzelnickým sousedem. Jedná se o případ, kdy mudla utrpěl středně těžká zranění poté, co se svévolně pokusil přesadit petrklíče ze sousedovy předzahrádky na tu svou.

Problém však byl v tom, že se jednalo o kouzelnickou odrůdu petrklíče, která při podráždění kouše narušitele neviditelnými ostrými zoubky, jež lemují okvětní plátky. Kouzelnické květiny byly ošetřeny základním zastíracím kouzlem, a tak není divu, že kouzelník se chce bránit soudně, protože se prý podle něj jednalo o úmyslnou krádež květin z jeho předzahrádky a že mudlovi opakovaně říkal, ať dá od jeho výpěstků ruce pryč, nebo se mu něco zlého stane (a že byl tudíž mudla varován v dostatečné míře, aby tak nečinil).

Ministerstvo musí posoudit, zda došlo k pochybení na straně kouzelníka, nebo na straně mudly, který se v současné době vzpamatovává ze šoku po útoku zubaté květiny a je v domácím léčení.

Podle lékouzelníků od sv. Munga nebude mít mudla žádné trvalé následky, vyjma dočasného psychického otřesu a pár drobných jizviček.

Bystrozoři zadrželi překupníka s prokletými předměty

Tento týden se bystrozorům podařilo dopadnout při činu překupníka, který zprostředkovával obchody s nebezpečnými prokletými předměty.

Černou magií očarované předměty přechovával v nedostatečně upravených dočasných skrýších a své obchody vedl pokoutným způsobem.

Bystrozoři již delší dobu sledovali jeho aktivity, ale nikdy se jim nepodařilo prokázat úmyslný trestný čin a přistihnout ho při činu. Bystrozoři odmítají komentovat domněnky novinářů, že zatčení překupníka má souvislost s nedávnou razií v Obrtlé ulici, při které byl zabaven nebezpečný náhrdelník, který svého nositele škrtil až k udušení.

Překupník byl deportován do Azkabanu a nyní ve své cele čeká na soudní proces.

Mráz a sníh ochromil výtahy na Ministerstvu kouzel

K nezvyklé havárii byly přivoláni kouzelničtí technici krátce po Velikonocích do hlavní budovy Ministerstva kouzel, kde zamrzly výtahy. Uvnitř kabin panovala hustá vánice a silné poryvy větru znemožňovaly pobyt v malém prostoru natolik, že nebylo možné vůbec do výtahu vstoupit.

Kabiny dvou výtahů, které byly zasaženy nejvíce, dokonce úplně zamrzly v mezipatře. Záchranný tým vyprostil úředníka s těžkými omrzlinami. Jeho spisy, jež nesl s sebou na úřední jednání, se však ještě z ledu nepodařilo vytesat.

Led je vysoce reaktivní na protikouzla a nabývá na objemu pokaždé, když se ho někdo pokusí ohřát či rozpustit pomocí kouzelnické hůlky.

Ledová kalamita s výtahy přišla krátce po té, co se technici zbavili tekutých písků na schodištích. Ministr kouzel potvrdil, že kouzelnicko-technický stav hlavní budovy je kritický a že bude v nejbližší době podroben analýze. Na základě této analýzy by měly být provedeny sanační práce, aby budova mohla sloužit svému účelu.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *