Drama ve Velké síni!

| Vydáno:

Chvlí po poledni 19. září 2009 jsem si poklidně rozprávěla se slečnou profesorkou Alismou Bailly Fisto, když se do VS přiřítila madam Evangeline Joyce Wynne, známá jako ÚT (viz. minulé vydání DV, Vyrůstá madm Angele konkurence v úplatkaření?), na pokraji hysterického záchvatu. Respektive záhy za okrajem.


Madam Gelin se na mě vrhla, přičemž křičela: „Slečno Swan, slečno Swan, to si s váma vyřídím!“ Jelikož mám poměrně dobře vyvinutý pud sebezáchovy, urychleně jsem s tichým PUF zmizela, abych se následně objevila vznášející se někde u stropu.
Z toho místa jsem měla celou síň jako na dlani. A co člověk nevidí? Madam Gelin prováděla jakýsi pohanský obřad, při němž pálila poslední výtisk DV, vykřikovala u toho různé kletby a dovolávala se Merlina. Pokoušela se mě dokonce propíchnout hůlkou, ale slečnou průvodkyní madm Lynn byla zpacifikována a násilně usazena do křesla. Po chvíli si madam Geline vyžádala máslový ležák. Obdržela ho a teprve teď se začaly dít věci…

Madam Gelin se začala blaženě a přesládle usmívat na všechny kolem, nepřestávala však při tom mířit hůlkou mým směrem. Zachránilo mě jedině to, že byla, byť jednou jedinou malou lahvičkou vlastní výroby, madame Lynn zdrátovaná k nepoznání. Viděla mě totiž pětkrát, a to se pak špatně proklíná.

Začala jsem se obávat o holý život. Bohatou gestikulací jsem přivolala slečnu Alis, aby mě zachránila. Tato moje oblíbená slečna profesorka mě hbitě ubytovala u sebe na lustru, čímž mě zachránila. Touto cestou jí z celého srdce děkuji.
Na lustru jsem dále sledovala dění a pomalu se pouštěla do psaní tohoto článku, abych náhodou na něco nezapomněla. Záhy však ve VS vypukly Vánoce. Ano, nefalšované a opravdické Vánoce! Clea Haliová, vzorná modrá studentka, se proměnila ve vánoční skřítku a počala zájemcům rozdávat dárky. Mě samotné přinesla sova na lustr skvělý dar – hrstku vlčího trusu. Okouzlující! 😀

Nikdo neví, co dostala madam Geline, a ona to zatím nikomu neprozradila. Můžeme se jen dohadovat. A ve svém vlastním zájmu doufám, že to byla dostatečná zásoba uklidňujícího lektvaru.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *