Testujeme!

| Vydáno:

S novým školním rokem se v některých učebnách objevila dosud nevídaná věc. Formuláře pro zadání testů, které umožňují vyzkoušet studenty i jinak, než jak jsme byli dosud zvyklí – mám na mysli podobu „Já vám zadám otázky, vy si otevřete své poznámky a budete mít dva týdny na to, abyste v nich našli požadované informace“.

Podoba testů je podobná té, kterou známe ze starých dobrých kvízů. Profesor jednoduše zadá určitý počet otázek (minimálně osm), určitý počet odpovědí (minimálně dvě, lze samozřejmě i více, nicméně správná je vždy pouze jedna); možné je i stanovit časový limit… A toto své hotové dílo jednoduše připne k domácímu úkolu (a student jej jednoduše nalezne ve svém pokoji v sekci výuka).

Zadaný časový limit neradno podceňovat; v případě, že do stanoveného počtu minut test neodešlete, se sice odešle sám – ovšem, ke smůle některých studentů (a následně i profesorů, kteří nevědí, jak daný případ řešit, nechtějí-li studentům zpříjemnit první dny školního roku sympatickým H), celý nevyplněný, tzn. s úspěšností nula procent.

Vyplnění testu může být buď celým domácím úkolem (a v takovém případě je výše zmíněný případ opravdu nemilý, neboť test lze vyplnit pouze jednou), nebo se může jednat pouze o jeho dílčí část.
V obou případech je však nutné napsat do adminu o vyplnění testu pár slov, neboť jinak je úkol počítán jako nevložený a profesorovi se vůbec nezobrazí.

Na závěr ještě pár slov o tom, kde se s testy můžete setkat – nu, poměrně logicky na ně narazíte spíše v nových předmětech, neboť profesorům se nechce přepisovat úkoly, které mají zadané již pár let, takže pokud chcete mermomocí nějaký test vyzkoušet, doporučuji Japonštinu, Mudlovské cestování – železnici, nebo třeba vyšší ročníky Barvokouzlení. Nicméně kdo ví, jaká překvapení přinesou další termíny…


Autorkou obrázku je Mintaka Orionis.

Komentáře

  1. kvíz – Doplňující informace k vašemu článku: profesor nemá možnost si kvíz vyzkoušet, a to ani při tvorbě kvízu, ani nikdy následně. Může se tak stát to, co se stalo v japonštině mně, a sice, že časový limit nebyl zjevně odhadnut ideálně a studenti kvíz nestíhají. Momentálně je ohledně tohoto problému rozprava ve sborovně (spolu s tím, že se nedovyplněný kvíz odesílá jako nulový), ale obávám se, že to na nějakou nápravu v blízké době nevypadá.

  2. Opravdu se to nedá stíhat, – 30 otázek za 2 minuty, zvlášť když člověk musí rolovat ten dlouhatánský pergamen… Vážně jsem to uměla, ale po 18. otázce prostě limit vyprchal a odeslalo se to s 0%. Tak doufám, že nedostanu z úkolu trolla…
    Jinak je test vynikající nápad a doufám, že další test už bude mít nějaký zvládnutelnější časový limit…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *