Calamity Jane – mocná čarodějka!

| Vydáno:

Ano, je to tak. Drsná žena amerického Divokého západu Calamity Jane (1852 – 1903), osudová láska známého Divokého Billa (1837 – 1876), studovala školu čar a kouzel!

Tato zajímavá informace vyšla najevo po nedávném odhalení zchátralých zbytků školy čar a kouzel v Salt Lake City, která byla v roce 1935 zrušena, jelikož se mudlové na místě, kde se nacházela, rozhodli postavit plavecký stadion, a návštěvníci tohoto stadionu by pak mohli rušit řádnou výuku kouzelníků.

Americký kouzelnický archeolog Samuel Cook našel několik školních záznamů, ve kterých bylo uvedeno jméno Martha Jane Cannary (později přezdívaná Calamity Jane). Jane měla do této školy nastoupit v 11 letech. Na konci prvního ročníku byla jmenována nejlepší studentkou ročníku. Ve třetím roce svého studia se stala dokonce nejlepší studentkou na škole vůbec. Ve čtrnácti letech však musela školu opustit, protože jí zemřel otec a ona se stala sirotkem, a navíc se musela postarat o svých 5 mladších sourozenců. Tím pádem neměla možnost udělat jakékoli kouzelnické zkoušky, čímž se pro Ministerstvo kouzel stala motákem. A tak místo toho, aby se z ní jednou stala slavná čarodějka, pracovala 12 hodin denně jako myčka, kuchařka, servírka, zdravotní sestra, honák a nakonec i zvěd ve vojenské pevnosti Fort Fetterman.

Calamity Jane se později proslavila po celém světě, a to hlavně jako žena, jež nosila uniformu, cestovala po vojenských pevnostech a byla obdařena nevídanou odvahou, výbornou muškou a zřejmě také velkým kouzelnickým talentem. Jaká by asi byla její sláva (zdali vůbec) kdyby jí byla dána možnost školu dostudovat? Byla by vynálezkyně lektvarů? Nestala by se třeba i Ministryní kouzel? Bojovala by proti temným černokněžníkům používajícím černou magii? Nebo by se stala jednou z nich? To už se bohužel svět nikdy nedozví…

Autorka článku: Jane Patricia Vamos


Autorkou obrázku je Georgia Laura Henley.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *