Valpuržina tak trochu jedovatá osmisměrka – zadání

| Vydáno:
Milí naši čtenáři, dnes nastal ten den, kdy nás sice mudlové pomyslně upalují ve velkém, ale kdy si to my, kouzelníci, náramně užíváme, protože nám nejde o životy jako při inkvizici. Dnešní noc je zkrátka magická a rostliny dnes nasbírané mají prý mnohonásobně větší účinek.

V redakci jsme obdrželi hravou osmisměrku od jedné čarodějnice, která si ingredience pro své lektvary zapisuje formou křížovek a různých rébusů. Dnes tedy vyzkoušíme vaši trpělivost a znalosti ze světa bylinek a rostlin, tentokráte převážně jedovatých. Co by to ale bylo za lektvar, kdyby k němu nepatřily i další zvláštní přísady? Oproti nebohé čarodějnici máte to štěstí, že všechny přísady pro zisk své odměny za vynaloženou píli budete hledat pouze na pergamenu, nikoliv jako ona za tmy na loukách, v lesích či bažinách.

Z osmisměrky musíte vyškrtat všechna níže uvedená slova, abyste se dobrali patřičné tajenky, kterou je poslední, závěrečná přísada onoho tajného lektvaru od záludné dopisovatelky Denního věštce.



Na vaši osmisměrku s vyškrtanými slovy a vyznačenou tajenkou se budeme těšit až do neděle 27. května včetně v našem soutěžním sovinci dvsouteze@gmail.com. Snad vás do té doby její řešení neotráví! – uchichtne se – Příjemnou zábavu a květinami provoněný květen!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *