Velký rozhovor s Chloé L. Vaughan – 1. část

| Vydáno:

Na našem hradě se tato dáma proslavila nejen jako návrhářka, ale také jako velká milovnice rozhazování galeonů. Vy máte nyní příležitost přečíst si první část exkluzivního rozhovoru, který nám slavná umělkyně poskytla.

Dobrý den, madam Vaughan. Nejprve bych vám ráda poděkovala, že jste souhlasila s rozhovorem.
Jak je jistě všem známo, pracujete jako návrhářka na Příčné ulici, mohla byste nám říci, jak už je to dlouho?

Nu, přibližně čtvrt roku. U Merlina, ten čas ale letí. Mám pocit, jako bych nastoupila teprve včera… užasle zabrblá.

Jak se vám prozatím tato práce a vůbec pracovní prostředí zamlouvá?

Přiznávám se, že moc. Miluji své soukromé království v Příčné ulici. Cítím se tam příjemněji než na hradě. Navíc, šéfová je děsně fajnová a milá ženská… uculí se.
Jako módní návrhářka mám na starosti dvě kolekce za rok, takže jsem spokojená. Samozřejmě že mám ještě nějakou tu bokovku, jako navrhování nové série kartiček do čokoládových žabek a podobně. To víte, mnoho nezaplacených účtenek, málo peněz… poušklíbne se.

Je něco, k čemu máte naopak výhrady?

Zamyslí se… Ani ne. Nebo spíš – stále jsem se nedostala k tomu, abych si nějaké pořádné výhrady našla. Ano, pár drobných výhrad bych měla, ale to ani nestojí za řeč. Ne, moment. Musím zde zmínit svůj nehorázně mizerný plat!!! A studentky, které mi vlezou do kanceláře a neočistí si boty. Taky mám výhrady k domácím skřítkům, kteří mi zaměnili můj oblíbený ručník. Pak ještě to, že jsem doteď nedostala žádnou slevovou kartu od žádného obchodníka z Příčné ulice. A to ještě nemluvím o studentech, kteří mě oslovují „paní profesorko“. Hrůza… rozhořčeně mává rukama kolem sebe.

Tak to je jistě k zamyšlení… pokývá slečna redaktorka hlavou.

Mezi obyvateli hradu vás proslavila soutěž na Příčnalici s lupou I. – VIII. Moc krásná soutěž. Není tak trochu i marketingovým tahem? Snahou, aby ti, již soutěže dělají, vydělané peníze na Příčné ulici také utratili?

Uchichtne se… Děkuji. Sama jsem nečekala, že bude až tak úspěšná… nevřícně kroutí hlavou. Ano, je. Odhlalila jste mě! Studenti mi často psali, co všechno si museli koupit, když vyráželi na Příčnou s lupou. Musím se pochlubit, že se mi podařilo zvýšit obrat na PU o 74%… potutelně se usmívá. Obchodníci jsou spokojení, šéfová je spokojená, příčnalické mafiánské podsvětí také – nakloní se blíž k Sophii a zašeptá – dostávám od nich desetiprocentní provizi. Merlinžel, soutěž už skončila. Ale neradujte se – od října rozjíždím novou sérii soutěží, podobnou jako je tahle. Doufám, že bude stejně úspěšná jako tato soutěž. Úspěšná pro všechny strany… vrhne na redaktorku významný pohled.

„Budeme se tedy těšit“… usměje se.

Nyní bych se s vaším dovolením ráda zeptala na něco, co naše čtenáře jistě velmi zajímá. Chystáte podzimní kolekci?

Ano, ano. Kolekce bude už každým dnem. Musím říct, že je to docela fuška. Nahromadilo se mi více práce najednou, nevím kam dřív skočit… povzdechne si.
Už se nemůžu dočkat, až bude kolekce kompletně hotová. Pak nebudu celé dny dělat nic jiného než jen lenošit (= dělat to samé co teď, akorát aktivněji, pšt). V zimě se zase můžete těšit na kolekci kolegyně Niam… odvětí a mrkne.

A prozradila byste nám, jaké trendy můžeme pro letošní podzim očekávat?

Neprozradila! Je to obchodní tajemství.

„Chápu.“… opáčí poněkud sklesle.

Ale něco málo vám prozradit můžu. Bude to stoprocentně magická móda. Žádné mudloviny. Také vám mohu prozradit, že s novou kolekcí v brzké době přijdou do Kouzelnického kadeřnictví i nové účesy pro dámy i pro pány. John nakonec rezignoval a převzal ode mě nový upgradeovaný katalog účesů. No dobře, už se mě chtěl zbavit. Mrzout jeden… zavrčí.

Sophie se jemně usměje a zvedne šálek čaje ke rtům…


Tolik tedy k první části rozhovoru. V druhé, která jak věřím, vyjde za nedlouho, se můžete těšit na něco ze soukromí naší věhlasné módní návrhářky, madam Chloé Lois Vaughan ;-).

Komentáře

  1. Ráda bych věděla, jaké oslovení – by si madam (nebo slečna?) Chloé přála, vím, že není profesorka, ale máme jí tedy říkat madam návrhářko? Slečno Chloé? Madam Vaughan? Prosím, kolegyně redaktorko, zjistěte to!

    1. Re: Ráda bych věděla, jaké oslovení – Ale jistě slečno kolegyně, už se na tom pracuje. Buď o tom napíšu nějaký další článek (což je pravděpodobné) nebo vaši otázku zařadím do druhé části velkého rozhovoru 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *