Září za námi září

| Vydáno:

Aneb stručná rekapitulace toho nejdůležitějšího, co se v Denním věštci událo za poslední měsíc. A že toho bylo poměrně dost.

Dovolím si začít s personálními změnami. Kromě změny šéfredaktora –zářivě se usměje a teatrálně zamává- byly posíleny i řady korektorů. V současnosti za bezchybnost článků odpovídají: Alisma Bailly Fisto, Belatris Nithelas Malrinová, Betelgeuse Orionis, Letitia te Tiba a Petula Laskavá.

Rovněž nám během tohoto měsíce přibyli noví redaktoři, které samozřejmě také vítám. Jedná se o Hermiku Wilsonovou, Ellis dela Vegu a Sophii Maundrell.

Kromě osob se však lehce změnil vzhled časopisu; bystřejší z vás jistě zaznamenali přesun některých bloků (mimochodem, zmizela nám statistika, všimli jste si?) a výpis nejaktuálnějších článků, který překryl dlouhou historii novinek. Pravidelně opožděné heslo týdne vystřídala vždy aktuální šifra (více viz soutěž Denní věštění šifer).

Rovněž jste si mohli povšimnout, že se přibližně od poloviny měsíce řídíme pravidlem „alespoň jeden článek denně“; v případě, že se žádnému redaktorovi nechce v určitém dni článek napsat, máme pro vás v záloze připraveny práce od účastníků seminářů „Jak psát do DV“ a „Formátování v DV“.

Suma sumárum bylo za září vydáno 46 článků (z toho přibližně polovina s vlastními obrázky) a zaznamenáno 4991 návštěv (což je mimochodem nejvíc od ledna tohoto roku).
Samozřejmě neusínáme na vavřínech a máme v záloze připravena další oživení (za mnohé nápady vděčím účastníkům soutěže Resuscitace DV). Myslím, že se máte na co těšit.
V současné době například mimo jiné dolaďujeme pracovní podmínky jedné světově proslulé redaktorky, která sama projevila zájem obšťastňovat náš plátek svými šokujícími odhaleními těch nejskrytějších skandálů… Již brzy!

Děkuji za vaši přízeň a doufám, že na nás nezanevřete ani v příštích měsících.

Filius Orionis, šéfredaktor DV

Komentáře

  1. Ó – světově proslula redaktorka?! – Že by můj zářný vzor Dita Vrkúová-Cukrúová? Již se nemohu dočkat. Jen doufám, že pak zbyde na honoráře i pro nás řadové redaktory:)

    1. Re: Ó – světově proslula redaktorka?! – Před naší novou redaktorkou bledne i madam Dita závistí… ;-))

      Nová posila bude pro plátek sice trochu… finančně náročnější (je prý schopná ztupit pět bleskobrků do hodiny!), nicméně věřím, že se nám tato drobná investice vrátí zpět.

  2. ! – Chtěla bych pouze upozornit, že ten černý pupen, který mám na rtu na fotografii, je způsoben neschopností fotografa, nikoliv mou vadou na kráse! Já osobně jsem po vzhledové stránce zcela dokonalá a pevně doufám, že bude za tento prohřešek fotografovi zkrácen plat!

    1. Re: ! – Ale kdepak… Fotograf dostane prémie za skvělé zachycení toho, jaká jste puntičkářka. :-))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *