Zápas, ve kterém rozhodli střelci

| Vydáno:
Zmijozel 160:150 Mrzimor

Letošní famfrpálovou sezónu zahájily týmy Zmijozelu a Mrzimoru. Zápas odstartoval v 9:03 – pět minut poté, co v závěsu za mrzimorskou kapitánkou potvrdila připravenost i kapitánka zeleného týmu. Za žluté se poprvé na postě kapitánky předvedla Jenny Layla Gilesová, zelené do zápasu vedla ostřílená Andra Tigers. O něco rychlejší nástup měl zmijozelský tým, ten kompletně naskočil na košťata o pár vteřin dříve než žlutí. Někteří fanoušci rychlý nástup přisuzovali pověstné dietě zelených, kterou mají na popud kapitánky Andry, pravděpodobně šlo ale o pouhou shodu okolností.

Fanoušci se už nové sezóny zjevně nemohli dočkat a nejvíce ze všeho jim chybělo občerstvení, neboť v první minutě zápasu měla Rosmerta opravdu spoustu práce, aby všechny hladové obsloužila.

V průběhu celého zápasu měl téměř na všech postech viditelnou převahu Zmijozel. Nejvíce jsme tuto převahu ovšem mohli pozorovat u střelců. Všech 27 bojů o camrál totiž vyhrály zelené střelkyně a zajistily tak své koleji vítězství v tomto zápase. Jejich celková úspěšnost byla 59 %. V prvních minutách zápasu si camrál nejvíce přivlastňovala Andra. Zelená kapitánka byla celkově střelkyní, která se žlutou brankářku snažila prostřelit nejčastěji. Z celkem 13 pokusů se Andře podařilo v gól proměnit 8, úspěšná byla tedy z 61,54 %. Střelkyně Hannabell se k camrálu dostala celkem 8×, proměnit dokázala 4 střely a úspěšná tak byla v polovině případů. Samantha se poprvé k camrálu dostala až ve dvacáté první minutě zápasu. Střílela celkem 6× a úspěšná byla ve čtyřech případech. Stala se tak střelkyní s nejvyšší procentuální úspěšností – 66,67 %. Samantha si také může k dobru připsat vítěznou branku, která padla v padesáté páté minutě a zařídila tak Zmijozelu výhru.

Přestože camrál po všech bojích držel Zmijozel, mrzimorská brankářka Vivian se nenechala zahanbit a povedlo se jí několik střel vychytat. Z celkem 27 chytila camrál jedenáctkrát, úspěšná tedy byla ve 40,74 % případů.

Zajímavý souboj proběhl mezi odrážečkami obou týmů. Zmijozel ovládal potlouky v 51 % případů, Mrzimor odpaloval v 49 procentech situací.

Potlouk se letos poprvé objevil po dvou minutách zápasu, když ohrožoval střelkyni Veu. Tu Eivli úspěšně ubránila. V následujících minutách se všechny čtyři odrážečky u potlouků začaly střídat poměrně rovnoměrně a nejčastěji útočily na chytače. Sražení z koštěte v tomto zápase proběhlo celkem 5×. Ve čtyřech případech srazila studenta z opačné koleje Loralei, jednou se to podařilo i Sherly.

Eivli se v tomto zápase k potlouku dostala 13×, z toho ve dvou případech bránila Veu. Ze zbylých 11 případů se jí podařilo cíl zasáhnout devětkrát.

Sherly se k potlouku dostala dohromady 15×. V jednom případě úspěšně bránila Aarona a jednou se jí podařilo ubránit Mischel. Ve dvacáté čtvrté minutě úspěšně shodila zelenou Magdarlene, a tu ihned nahradila Zuzana. Sherly se netrefila do svého cíle celkem ve třech případech, z toho jednou proto, že Zuzana, na kterou mířila, z postu stihla slézt dřív, než Sherly potlouk odpálila.

Elaine akcí s potloukem v tomto zápase zažila 13. Jednou z toho bránila Samanthu a celkem třikrát se netrefila. V padesáté třetí minutě trefila samu sebe, protože Chrise, na kterého původně mířila, stáhla kapitánka Jenny z hřiště a sama jej na pozici chytače nahradila.

K Loralei se potlouk dostal  opět ve třinácti případech. Třikrát se jí podařilo srazit Jenny – poprvé v desáté minutě – a jednou Chrise. Netrefila se pouze 2×.

Souboj chytačů byl ale divácky také velmi zajímavý. Přestože na ukazateli honu za zlatonkou převládala zelená barva, ani žlutí chytači se nenechali zahanbit. Ze začátku byli žlutí i zelení velmi vyrovnaní, zelení však postupně získávali na tomto postu náskok díky srážení žlutých chytačů z postu. Jenny byla poprvé sestřelena v desáté minutě zápasu, následoval pád ve dvacáté první minutě a potřetí Jenny musela z koštěte ve třicáté třetí minutě. Chris musel dolů díky ráně Lori ve dvacáté osmé minutě. Jednou ovšem spadla i zelená chytačka Magdarlene – konkrétně ve dvacáté čtvrté minutě.
Všichni chytači byli v průletech velmi šikovní, o překážku za celý zápas zakopla pouze Jenny v osmnácté minutě.

Nebýt vítězné střely od Samanthy v padesáté páté minutě, situace z loňského školního roku se mezi týmy mohla opakovat i letos. Opět totiž zlatonku chytil mrzimský chytač – letos tedy chytačka a zároveň kapitánka týmu Jenny Layla Gilesová. Skvělý zákrok se jí podařil po 55 minutách a 31 vteřinách zápasu. Oba týmy mohou být tedy právem hrdé na svůj výkon, neboť nakonec byla výhra velmi těsná.

Tento boj byl zkomplikovaný také tím, že nám ulítly v rámci Sedmiboje všechny sovy. Týmy se však i s tímto deficitem dokázaly vyrovnat a předvedly kvalitní podívanou.

Ohlasy kapitánek
Andra Tigers„S výkonem svých hráčů jsem více než spokojená. Všichni předvedli to nejlepší, co uměli, a divákům tak předvedli dle mého názoru pěknou podívanou. Musím pochválit své střelkyně, podařilo se nám díky nim něco, co se už nějakou dobu v našem famfrpále nestalo, a to rozhodnout zápas počtem gólů a ne samotným chycením zlatonky. Nadšená jsem však nejen z jejich výkonu; odrážečky opět ukázaly, že jejich post jim perfektně sedí a nemilosrdně kosily každého, kdo se jim postavil do cesty. Lehce rozčarovaná jsem z chycení zlatonky, moje chytačky měly nad Mrzimorskými převahu a zakončení mě nemile překvapilo.
Ulítlé sovy samozřejmě pár komplikací způsobily, zejména během řešení nejmenších detailů, nakonec jsme ale vše domluvit stihli.“

Jenny Layla Gilesová: „Tááákžeee… – začne proslov přesně tak, jak by se začínat neměl – Na svůj tým jsem rozhodně pyšná a výkon každého z nich byl skvělý. Střelci se nenechali odradit a bojovali dál, a to to byl minimálně jedné ze střelkyň první zápas. Odrážečky byly děsivé už jen z toho krásného synchronního nástupu, opravdu bych nechtěla hrát proti nim. Brankářka Vivian má můj neuvěřitelný obdiv. První zápas a vychytat střely od hráčů s tak vysokou úrovní? Velice mě překvapila. Nezapomínejme však ještě na člověka, který mi pomáhal asi nejvíce, na Chrise. Jako všichni ostatní si vedl skvěle a potloukům uhýbal dobře.
Komunikace a sovy? Kupodivu jsme to zvládli skvěle, ale rozhodně to nebylo nic příjemného. Sovy jsem používala, i když mě to něco stálo, takže sovy u nás k dispozici byly. – 
ušklíbne se –
Chtěla bych ještě poděkovat všem, kteří nás podporovali a hecovali k lepšímu výkonu. I vy jste odvedli kus práce!“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Hannabell Cavanaugh
3. střelec: Samantha Aileen Massey
brankář: Besa Bláznivá Rokfortská
1. odrážeč: Elaine Robillard
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra, Narcisse Cinerea, Zuzana Malron

Mrzimor:
1. střelec: Aaron Livingston
2. střelec: Vea Sophie Williams
3. střelec: Mischel Binghum
brankář: Vivian Adamsová
1. odrážeč: Eivli SSelene
2. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
chytač: Jenny Layla Gilesová, Chris Jericho

Následující famfrpálový zápas se odehraje mezi týmy Nebelvíru a Havraspáru. Zcela jistě půjde o napínavou podívanou, a tak se nezapomeňte přijít 19. 5. v 9.00 podívat!

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

  1. Skvělý článek, Ari!
    No a co se chycení zlatonky týče, myslím, že minimálně kapitáni by na takto nečekané ukončení hry měli být zvyklí, přeci jen je to ve famfrpálu celkem běžné, zvláště pak právě na chytači 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *