Zatajuje Rusko vznik nové dračí rezervace?

| Vydáno:

V nedávné době se doneslo až k nám, že se děje něco u našich východních bratrů. Ruské mudlovské obyvatelstvo v několika oblastech země spatřilo ve vzduchu zvířata obrovských rozměrů, která prý velmi připomínala draky.
Co je na tom pravdy?


Dračí rezervace jsou v Rusku dvě (podle mezinárodních úmluv je to maximum pro jednu zemi), obě jsou ale v pořádku a nikdo nepřiznal únik draků do volné přírody.

Je možné, že by se Rusko snažilo obejít smlouvy a mezinárodní ujednání o počtech dračích rezervací a chtělo si pořídit jednu další?
Možné to rozhodně je, Rusko už se o to jednou pokusilo (1983). Nyní Rusové ohlásili, že vystaví v blízkosti hranic s Mongolskem chovnou stanici pro cvičení dravých kouzelnických tvorů. Draci jako takoví se svou vlastní kategorií tam nemají co dělat, ovšem právě v této oblasti se vyskytlo nejvíc svědků pohybu „obrovských příšer“ ve vzduchu. Ruský ministr ale jakýkoliv pohyb draků mimo rezervaci zcela vyloučil.
Pochopitelně.

Naše ministerstvo se rozhodlo do ničeho nezasahovat, ale situaci pečlivě monitoruje. Nic jiného mu bohužel nezbývá. Rusko svou chybu nebo podvod totiž nikdy nepřizná.
Můžeme si jen domýšlet, co se u hranic Mongolska děje…

Autor článku: BILKIS BLIGHT

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *