Horkým brkem z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Přinášíme nejčerstvější zprávy z činnosti ministerstva a dalších kouzelnických institucí, protože tentokrát přijde řeč i na Nemocnici sv. Munga, bystrozory a možná i Azkaban.

Speciální tým pro odstraňování škod po období silných bouří

Ministerstvo ustavilo speciální zásahový tým pro odstraňování škod způsobených silnými bouřkami. Tým obsahuje mimo jiné i specialistu na vysoušení zatopených sklepů, kde byly uskladněny kouzelnické ingredience nebo lektvary.

Odstraňování kouzelnických havárií menšího rozsahu odpovídající běžné kouzelnické domácnosti zvládá tříčlenný tým do dvaceti minut, větší a složitější případy může řešit i v řádu hodin.

Ministerstvo nabádá kouzelnickou veřejnost, aby se do náprav škod většího rozsahu raději nepouštěla a přivolala zásahový tým, který se okamžitě přemístí na postižené místo a zhodnotí situaci.

Odborníka na odchyt kouzelných tvorů, kteří byli vyplašeni hromy a blesky, je možné si objednat spěšnou sovou do sovince ministerstva.

Falešná smrtonoška řádí v okolí Malého Visánku

V okolí Malého Visánku se množí případy loupežných přepadení, které mají všechny stejný scénář. Oběť je přepadena na své cestě domů a ohrožována na životě domnělou smrtonoškou, že jde o kouzelníka v převleku, však vyjde najevo v momentě, kdy smrtonoška na svou oběť vybafne: „Peníze nebo život!“ Okamžitě poté, co se oběť vzdá svých peněz, ať už dobrovolně, či násilím, se zloděj přemístí na neznámé místo neregistrovaným přenášedlem. Bystrozoři na případu pracují v plném nasazení apodle slov ministra kouzel „už mají žhavou stopu“.

Nový léčivý lektvar na popáleniny

v nemocnici svatého Munga vyvinuli nový léčivý lektvar na popáleniny způsobené syrovou magií. Jeho základní složkou je čerstvá šťáva z aloe vera smíšená s Romualdinou pastou na popáleniny a výtažkem z mrazokurek , který dodává směsi chladivou a zklidňující povahu.

Lékouzelníci pracovali na vybalancování optimálního poměru ingrediencí několik měsíců a nyní přešli ke klinickému testování v praxi. Podle prvních výsledků se hojivost popálenin zvedla o 15–20 % u běžných a středně těžkých případů, u těžkých popálenin pak ještě o něco více.

Nový lektvar vychází svým složením z Romualdiny pasty, která je běžnou součástí kouzelnických lékárniček již po několik desetiletí. Přidání nových přísad je inovací, se kterou přišli lékouzelníci ve spolupráci s předními odborníky přes bylinkářství.

Azkaban za kávu s veritasérem?

Žárlivá čarodějka dala do kávy svému manželovi veritasérum a nestačila se divit, k čemu se její manžel přiznal pod vlivem známého pravdomluvného lektvaru. Čarodějka svého muže podezřívala z nevěry kvůli častým služebním cestám do různých koutů země, vyšlo ale najevo, že je členem organizované zločinecké skupiny pašeráků dračích kostí a dalších kouzelnických přísad do lektvarů a že domnělé služební cesty sloužily jen jako zástěrka pro zločineckou činnost. Čarodějka okamžitě kontaktovala bystrozory a zároveň ve stejné sově oficiálně také požádala o rozvod. Sama bude čelit správnímu řízení, ve kterém bude posouzeno, zda se nedopustila přestupku proti etice, když svému manželovi podala veritasérum podloudnou formou.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *