Staronová posila v lese – bude Ošetřovna opět prázdná?

| Vydáno:
Do lesa se vrací lesaznalá staronová posila. Ministerstvo ji oslovilo díky zkušenostem, které je třeba v lese mít a bývalá hlavní průvodkyně bez váhání na nabídku kývla. Blýská se Barbaře Arianne Lecter na lepší časy, nebo jí zůstane kuřecí zobáček a chuť na červy již napořád?

Po týdenním besedování nad zadrženým kuřetem, které je původcem choroby, jíž aktuálně trpí na hradě hlavní lesnice Barbara Arianne Lecter, se Ministerstvo kouzel rozhodlo jednat.  Na místo průvodce se po několikaleté odmlce vrací Monny Whitecrow.

Ta má jasně dané pokyny, co musí z lesa přinést, aby se současná lesnice mohla plnohodnotně vrátit do své funkce bez chuti na žížaly, červy, brouky a jiný hmyz.

Jelikož původce choroby přišel časoprostorovou trhlinou, je nepravděpodobné, že by na nemoc, kterou přenáší, fungovala normální medicína. Proto se mimo ministerských pracovníků sešli i experti z Nemocnice sv. Munga pro kouzelnické choroby a úrazy a vymysleli, jak se dá vytvořit lék, který hmyzožravé průvodkyni z ošetřovny pomůže.

Barbara Arianne Lecter se rovněž nechala slyšet, že pokud se (staro)nové kolegyni podaří ji dostat zpět do lesa, a to bez zobáku, ráda by navázala dlouhodobější spolupráci. Nechce však zbytečně předbíhat, neboť právě došla nová várka zrní, a to má přednost.

Pro Denní věštec
Barbara Arianne Lecter

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *