Došlo ke genetické mutaci škrken?

| Vydáno:

Ve večerních hodinách dne 20. října léta Merlinova 2009 se na bráně staroslavného Hogwartského hradu objevil podezřelý pergamen.

Všechna světla pohasla
bíží se k vám doba zla
Až temnota k vám doletí
vy podlehnete prokletí.

Zvláštní? Kdyby jenom…

Nejen, že je samotný text podezřelý, neobvyklý a zajisté krajně znepokojující, ale záhy po objevení onoho podivného pergamenu na hradní bráně se ve Velké síni vyskytla osamocená škrkna.

Nic nepodnikla, s nikým se nijak nebavila, jen prošla a zmizela. V mnoha členech hradního osazenstva to vzbudilo snad oprávněné podezření, zda společenstvo hradních škrken nemá prsty v této podivné podvratnické aféře. Má snad tajemný pergamen vyděsit obyvatele hradu natolik, že s děsem v očích sbalí svých pět švestek, vezmou nohy na ramena a zanechají hrad ve zmatku a chaosu v rukách škrkenských uchvatitelů?

Otázka zní, jaký je skutečný záměr osoby či tvora, jenž pergamen na bránu umístil.
Ví o tom něco pan řídící? Jeho kachnička? Škrkny? Nebo je to záležitost vnitřích třenic a bojů v profesorském sboru? Kdo ví, jaká je skutečnost…

Faktem zůstává, že bychom neměli varování na pergamenu podceňovat, byť je zdánlivě neškodné. Nemusí pochopitelně předznamenávat konec světa, jak se někteří jedinci mohou (a dělají to) mylně domnívat, ale co my víme, co tím chtěl básník říct…
Škrkny by nám mohly připravit rovněž nemilé překvapení. Ačkoli zatím nebyl prokázán ani jeden případ, kdy by byly schopny něčeho jiného než poškozování struktury hradu a narušování průchodnosti hlavní brány, je možné, že zatím někde ve skytu došlo ke genetickým změnám v jejich DNA a milé škrkny mohly zmutovat, jak rovněž bylo naznačeno.

Takže… Pozor na škrkny, přátelé!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *