Kouzelnické choroby ohrožují mudlovskou populaci

| Vydáno:

Každý vzdělaný kouzelník ví, že kouzelnické nemoci se od těch mudlovských v mnohém liší, a to nejen léčbou, ale také průběhem. Některé pak nejsou v mudlovském světě vůbec známy.

Co se však stane, když naše kouzelnické choroby pronikou do mudlovského světa? Mudlové pochopitelně nic netuší. Zatím. V součastnosti jsou příliš zaneprázdněni řešením celosvětové pandemie prasečí chřipky, která zaměstnává veškeré mudlovské odborníky v této oblasti vědy a zdraví.

Ovšem ze spolehlivého zdroje se redakce DV dozvěděla, že několik ryze kouzelnických nemocí skutečně překročilo hranice světa kouzel a nákazou byly postiženy již desítky mudlů. Odborníci z Ministersva kouzel, převážně z Odboru pro utajení a Odboru kouzelnické zdravovědy jen s vypětím sil zvládají kamufláž těchto případů.

Jedná se o následující choroby:
Válečnice kutoulivá
Dračí spalničky
Kropenatka
Ožehavka skvrnitá

Zeptali jsme se léčitele z Oddělení kouzelnických chorob
u sv. Munga na některé z těchto nemocí, které žádný z členů redkace DV neznal. Následující konverzace je zcela autentická.

DV: Dobrý den. Můžete nám říct něco o chorobě zvané válečnice kutoulivá?
Léčitel: Ano. Válečnice kutoulivá je prudce nakažlivá kouzelnická choroba, mezi její hlavní a nejvýraznější příznaky patří drobné výrůstky ve tvaru válečků po těle, vysoká horečka, delirium a nekontrolovatelné převalování sem a tam. Může zanechávat trvalé následky v podobě ohyzdných jizev po válečcích a celoživotního sklonu k převalování.
DV: Děkuji. A co ožehavka skvrnitá?
Léčitel: To je velmi nepříjemná nemoc. Infikovanému po těle vyrazí nalelenalá a velice svědivá vyrážka ve tvaru skvrn, která pálí podobně, jako když spadnete do kopřiv a půl hodiny se v nich převalujete.
DV: Ehm. Úžasné. Velice vám děkujeme za informace.

Takže jestliže tyto nemoci skutečně pronikly mezi mudly, je evidentní, že se celá mudlovská populace má skutečně na co těšit. Pokusili jsme se pro vás získat i vyjádření vedoucího pracovníka Odboru pro utajování MK, pana Amadea Křepelky.

DV: Pane Křepelko, je pravda, že v současnosti řešíte několik desítek případů nákazy mudlů čistě kouzelnickými chorobami, například dračími spalničkami, válečnicí kutoulivou nebo ožehavkou skvrnitou?
Amadeus Křepelka: (velmi zaneprázdněně) Nebudu se k tomu vyjadřovat.

Pracovníci ministerstva nejsou ochotní zveřejnit své stanovisko k těmto informacím. My proto jen popřejme mudlům, kterých se to týká, hodně štěstí a brzké uzdravení. A můžeme jen doufat, že kouzelníci, kteří budou pečovat o úpravu jejich paměti po uzdravení, nejsou na podobné úrovni jako blahé paměti pan Z. Lockhart.

Komentáře

  1. To není dobré – Pokud nejsou nynější zástupci odboru kouzelné zdravovědy schopní udržet kouzelné nemoci „na uzdě“ , tak je to s „naším“ světem dost vážné….Jak je známé tak na (např.) Dračí spalničky se umírá a mudlové se zabíjejí mezi sebou i bez donucení a natož co když mezi nimi vypukne neznámý kouzelný vir?!Je to od ministerstva velice nezodpovědné…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *