Sedmiboj 2018: 6. kreativní úkol

| Vydáno:
Aréna Sedmiboje se pro soutěžící otevřela již pošesté! Všichni přeživší soutěžící praktickým úkolem doslova proletěli a nezaváhali. Jejich nadšení a radost z konečně kratšího úkolu však skončila dříve, než začala. Po přečtení zadání kreativního úkolu na většinu opět padly mdloby a jejich povzdechy byly slyšet po celých pozemcích školy. A co že si na soutěžící pořadatelé připravili tentokrát?

Stejně jako praktický úkol, tak i kreativní se nesl v duchu famfrpálu. To, že se časoprostorová trhlina na famfrpálu pořádně vyřádila poznali všichni, kteří s košťaty v ruce nervózně a nechápavě stepovali na plácku za hradem, kde ještě před několika dny bylo famfrpálové hřiště. Po tom ale nebylo ani vidu, ani slechu. S tréninkem měli proto obyvatelé našeho hradu na chvíli utrum, ale díky vší síle sedmibojařů a pořadatelů se famfrpálové hřiště podařilo vytrhnout ze spárů časoprostorové trhliny a vrátit ho na původní místo včas.

Po bleskurychlém průchodu praktickým úkolem stanuli sedmibojaři tváří v tvář předlouhému zadání kreativního úkolu, ve kterém se dočetli jasných pokynů: „Jestli chceš famfrpál zachránit, musíš ručně vytvořit deskovou hru na motivy známé sportovní hry famfrpál.“ Po přečtení všech dalších pravidel a požadavků na mnohé sedmibojaře padla úzkost a panika, ale všichni sedmibojaři se úkolu zhostili se ctí a vytvořili několik velice zdařilých deskových her, které by si chtěla zahrát většina z nás.

Narcisse Cinerea se se svou deskovou hrou, kterou pojmenovala „Famfrex (Famfrpálová exhibice)“ dostala dokonce mezi tři nejlepší vypracování! Vlastnoručně vytvořený a precizně zpracovaný herní plán, originální kartičky, hrací kostka, žetony a další doplňky si vysloužily velmi kladné hodnocení od všech porotců! Hra je určena pro 2 až 8 hráčů. Pokud by si někdo toužil tuhle deskovku zahrát, může se na všechny pokyny a pravidla podívat do kartotéky!

Jako další v abecedním pořadí představila svou zbrusu novou deskovku Emma Ellie Lewis. Hra „Chytaj!“ je určena pro 2 hráče a garantuje, že se u ní budete dobře bavit! Celá sada deskové hry obsahuje vlastnoručně vyrobenou hrací desku, čtyři hrací kostky a čtrnáct figurek! V případě zájmu jsou všechna pravidla k dostání v kartotéce.

Velmi originální deskovou hru předvedla Elisa de Lunne. Desková hra „Do obručí!“ je určena pro 2 až 4 hráče ve věku 5 až 999 let. Pokud je váš prapraprapraprapradědeček dosud žijící Metuzalém, který se již několikátým stoletím nudí, protože většina deskovek je pouze do 99 let, tak mu můžete konečně udělat k Vánocům obrovskou radost a koupit mu tuhle deskovku a společně si ji zahrát! Hra je pojata zcela originálním způsobem! Hráči figurují jako camrály, které mají za úkol dostat se z krabice do obručí! Pokud se vám tato hra líbí, určitě si ji zahrajte! Všechna pravidla naleznete v kartotéce.

Pozadu se svým vypracováním nebyla ani Astoria von Pens, která nám představila novou deskovou hru „Famfrpál“. Desková hra je určena pro 2 až 8 hráčů a obsahuje herní plán, několik desítek kartiček od všech postů, dvě kostky a 2 sety replik velmi starých figurek. Mějte se při hraní proto na pozoru a s figurkami zacházejte obezřetně, pokud si hru nechcete zahrát poprvé a naposledy. Všechny posty mají své vlastní tahy a pravidla, které se dočtete v kartotéce.

Annie Reprobate vytvořila deskovou hru pod názvem „Famfrpálová smršť“. Hra je kromě kouzelníků určena také pro motáky nebo mudly, kteří něco málo o famfrpálu ví. Zahrát si ji můžou 2 až 4 hráči ve věku 6 až 750 let. Další hra vhodná pro starší kouzelnické osazenstvo, které má kromě svého věku vrásky i z nejméně oblíbeného čísla 99. Doporučená doba hraní je 30 až 90 minut, někdy víc, někdy míň. Cíl hry je jasný – nasbírat co nejvíc bodů a chytit zlatonku, čímž celá hra končí! Všechny další pravidla pro případné zájemce jsou dostupné v kartotéce.

Svou novou hru předvedla i Lilian Isabella Rorrs. Hra se jménem, které se vám osobně nejvíc líbí, obsahuje sadu hracího pole s originálními figurkami, žetony a karty. Hru začíná hráč, který jako poslední použil koště k jakékoli činnosti. Hra poté obsahuje několik fází, na kterých závisí veškerý průběh hry. Pro precizní zpracování hracího pole i všech ostatních kousků si tuto práci pochvalovala i sama porota. Určitě si ji vyzkoušejte podle pravidel dostupných v kartotéce i vy!

Eivli SSelene nám představila rovněž velmi originální deskovou hru, pro kterou si každý může vymyslet název dle vlastní libosti. Hra je určena pro 2 až 4 hráče, kteří se pomocí kouzelných mechanismů snaží nasbírat 3 karty zlatonek, čímž hru ukončí. V této hře jsou zastoupeny všechny posty kromě brankáře. A zvláštní pozornost by si mělo zasloužit speciální políčko „BUM“, které hráče na jedno kolo odstaví ze hry. Hru je možné hrát od 5 do 99+ let, tedy dokud ještě máte dostatek sil k manipulaci s jednotlivými mechanismy.

Sherly WildDragon-CumberBee porotě představila okouzlující deskovou hru na motivy famfrpálu s názvem „Poletušky“. Výhodou této hry je, že ji můžete hrát téměř kdekoli – na stole, v přírodě nebo dokonce na poušti! A nepotřebujete k tomu ani ždibec magického umu! Trochu (nebo i víc) štěstí bohatě postačí. Hra je určena pro 2 až 8 hráčů, kteří si rozdělí jednotlivé posty. V případě, že jste dítě štěstěny, tak u této hry ani nemusíte myslet. Díky velice zdařilé výrobě celého herního setu a originálním pravidlům si tato práce vysloužila velmi hezké hodnocení od poroty, která ho tak zařadila mezi tři nejlepší. Pokud si tuto krásnou hru chcete zahrát, Můžete si pravidla nastudovat v kartotéce.

Jako předposlední svou deskovou hru představila Annie Wise. Hra „Kvidyč rúlz“ je určena pro maximálně 2 hráče. Délku hry nelze přesně určit, potom si rezervujte hodinu, ale třeba taky půlrok, nikdy nevíte, co si na vás hra připraví! Velmi pěkně zpracovaný herní plán, karty jednotlivých postů a všechny ostatní detaily se zalíbily porotě natolik, že tuto hru zařadila mezi tři nejlepší vypracování! Pokud zaujala i vás a chcete si tuto hru zahrát, mrkněte do kartotéky a přečtěte si konkrétní pravidla.

Jako poslední se před porotu dostalo vypracování od Zpytlehněva Zďáblíkova. V tomto případě musela porota, chtě nechtě udělit penalizaci za překročení zadaného limitu počtu znaků. Co se musí této práci nechat je fakt, že si student dal velikou práci s vlastnoručním překreslováním většiny aktivních hráčů famfrpálů ze všech kolejí naší školy. S touto hrou mohou kapitáni jednotlivých družstev dokonce i trénovat herní strategie na nadcházející mistrovství! Hra obsahuje nespočet vytvořených kartiček s různými efekty. Detailní popis všech pravidel je k nahlédnutí v kartotéce. I přes překročení limitu si práce zasloužila od poroty velmi příjemné a potěšující hodnocení.

Na závěr bych zmínil, že šestý úkol Sedmiboje si po dlouhé době nevyžádal žádnou ztrátu v počtu přeživších soutěžících, což je velmi dobrá zpráva! Před soutěžícími je připraven již poslední úkol, který ukáže, kdo se stane absolutním vítězem, odnese si pohádkovou výhru a zapíše se do dějin naší školy! Nám nezbývá nic jiného než své favority podporovat, dodávat jim tolik potřebnou energii a společně jim popřát, aby i ten poslední úkol, který se jim s trochou zpoždění zpřístupní již brzy, s přehledem zvládnuli!

Pro Denní věštec
Tadäus Trottertickler

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *