Demolition Man

| Vydáno:


Původně jsme Vám na tento čtvrtek slíbili odhalit odhalenou. Dáváme však přednost zprávě aktuálnější. Odhalenou budeme odhalovat později. Ještě jednou se tedy naše ohnivé brko zaměřilo na aktuální situaci na Příčné ulici a vyplatilo se. Kouzelnický svět pln nadějí očekává podzimní kolekci, která se však stále nedostavuje. Co způsobilo její zdržení? I mudlové vědí, že podzimní kolekce se začíná prodávat na konci léta, nikoli na konci podzimu. Ví to i kouzelnický svět. Ví to i stávající vedoucí Příčné ulice. Co tedy brání rozložit zboží na pulty? Jako prvního jsme se samozřejmě zeptali přímo vlkodlaka Werewolfa, který nám velmi neochotně sdělil, že „Vše je v naprostém pořádku. Podzimní kolekce bude uvedena včas a podle plánu.“ Tomu však lze stěží věřit, když léto předalo nadvládu podzimu již 23. září, což bylo již více než před měsícem. Sebrali jsme naše žhavé brko a vydali se na Příčnou ulici pátrat sami.

Jak známo, Vlkodlak se opětovně chopil příčných otěží dne 3. října. Protože nejen nové koště dobře mete, ale i staronové mete slušně, zjistili jsme, že se vypravil hned následující den k madam Malkinové na revizi objednané podzimní kolekce, která byla již přichystána pro nedělní prodej. Na Příčné ulici jsme nemuseli informace shánět dlouho. Naproti obchodu madam Malkinové je krámek „Cetka & Kýč“ a jeho majitelka, Dr. BNA. Pavlačová, která ví o všem, nás velmi ochotně informovala: „Ten Chlupáč dorazil hned v pátek v poledne. Tvářil se důležitě a chudinku Malkinu tam dost péroval. Zdržel se dlouho do noci. Byl asi tak nažhavenej udělat tady na ulici pořádek, že zapomněl na to, že je úplněk. Byla to hrůza, milá pani! Najednou se z obchodu začalo ozývat vytí a děsný zvuky, asi jak to na něj přišlo. Malkina se prý schovala do věšáku s loňským zbožím, kam by fintivého vlkodlaka nikdy nenapadlo se dívat, proto si zachránila holý život. Z jejího butiku se však stala kůlnička na dříví, nezůstalo tam nic. Drahou kolekci rozcupoval na malé kousíčky a zdemoloval i celé vybavení. Chudák Malkina mi tu ráno plakala. Kde plakal on, nevím, ale taky musel řvát jak krokodýl a rvát si chlupy, protože tu podzimní kolekci bude muset zaplatit.“



Ačkoliv se vlkodlak Werewolf tváří, že je vše v pořádku a podzimní kolekce přijde na pulty přesně dle časového harmonogramu, a ačkoliv všichni tiše předpokládají, že její zpoždění je zapříčiněno výměnou vedení, pravda je jiná, o mnoho děsivější. Příčný nepravidelník se zmiňuje o vandalech, množné číslo však není nutné. Avšak pro jistotu se články v těchto novinách nezobrazily všem. Co kdyby si někdo dal 1 + 1 dohromady?
Škola čar a kouzel Hogwarts.czechzone má ve svém středu a na důležitých pozicích destruktivního tvora.

Varujeme, že v letošním roce budou úplňky ještě 2 (a to 2.12. ve středu a 31.12. ve čtvrtek), nepodceňujte naše varování.

Nenechte si ujít další výstřel z Canonu, kdy na Příčné ještě zůstaneme. Dozvíme se, která dáma je s nim těhotná.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *