Pro změnu delší zápas

| Vydáno:
Zmijozel 240:60 Nebelvír

V loňském roce si všichni jistě pamatují rychlozápas těchto týmů. Letos se snad fanoušci i hráči nabažili více, neboť délka zápasu přesáhla hodinu.

Letošní zahajovací sestava zmijozelských se změnila pouze v odrážečích, kdy namísto Bibi zasáhla Loralei a k vidění bylo i pár dalších střelců, již se ze střídačky dostali i do hry. Nebelvírský tým měl výrazné změny na polovině postech, víceméně je tým letos stále stejný, sem tam jiný střelec.

I tentokrát byl zápas zahájen pět minut po deváté. Jako první na koště vzlétla Magdarlene, celý tým byl však nahoře u Nebelvíru, Hannabell se mírně zdržela, nejspíše se ještě tajně nacpala nějakým jídlem tak, aby to kapitánka z koštěte neviděla. Tribuny plné fanoušků všech barev byly znát hlasitě po celou dobu zápasu, a stejně tak i Rosmerta se nestíhala otáčet a transparentů také bylo až až.

Brankové obruče u Zmijozelu bránila Rhea, která měla v první půl hodině zápasu o třetinu více práce než Emma. Rhea poprvé podlehla v 10. minutě, kdy ji gólem překvapila Melisa, další dva góly přidala Liana a čtvrtý gól znovu Melisa.  Další půlhodinu měla oddechovou, pouze čtyři střely, avšak jen čtvrtá, přesně po hodině hry, byla gólová. Autorem byla tentokrát Mary. Konec zápasu měla Rhea klidný, ještě jednou na ni vystřelila Melisa, v samotném závěru se mohla Melisa pokusit o střelu znovu, ale to už díky zlatonce nestihla.

Brankářské umění předvedla zejména Emma. Od začátku zápasu až do 38. minuty nepustila ani jednu střelu. Osudná se stala ta desátá vyslaná Samanthou. Stalo se tak v střeleckém náporu trvajícím celkem 10 minut, kdy zmijozelské střelkyně nepustily camrál z ruky. Stejnou bojovnost prokázaly hráčky i v závěru zápasu, a to dalších 12 minut neustálým náporem na Emminu branku, ta už však byla dost nesoustředěná a pustila v krátkém sledu pět gólů, pouze jednou v této době vychytala.

V 54. minutě došlo ke zvláštní situaci s camrálem. Andra dle slov komentátora nejprve obhodila brankáře, ale camrál letěl vedle. Vzápětí se komentátor ozývá, že Emma odhadla směr, ale i přesto míč končí v brankové obruči. Ve střeleckých statistikách tento míč započten je, stejně jako gól na stav 30:50.

Statistické údaje jsou: Zmijozel 28 střel a úspěšnost 32 % a Nebelvír 14 střel a úspěšnost 43 %. U Zmijozelu měla nejčastěji camrál Andra (16krát), poté Hannabell s Jaggou (obě 4 míče), Samantha (3krát) a Maia (1 míč). Andra vstřelila 5 gólů (31 %), Jagga 3 góly (75 %), Samantha 1 gól (33 %), Hannabell a Maia nedaly žádný gól. Nebelvír měl 14 střel + 1 přerušený zisk camrálu v závěru hry. Liana se k míči dostala nejvíce (6 míčů), Mary a Melisa (každá 4krát). Liana proměnila 2 střely v góly (33 %), Melisa skórovala 3 krát (75 %) a Mary 1 krát (25 %).

Potloukové řádění bylo rozvrženo téměř rovnoměrně. Elaine a Loralei ukořistily dohromady 44 potlouků, Beteramis a Theresa dohromady 41 potlouků. Zvláštní procenta vyjadřují pozápasové statistiky, které udávají poměr 56 % převahy pro Zmijozel a 44 % převahy pro Nebelvír. Avšak potlouků bylo celkem 85, takže převaha by měla vypadat 52 % pro Zmijozel a 48 % pro Nebelvír. Proč se hodnoty o 4 % liší je neznámé. A vliv by na to nemělo ani to, kdyby se do celkového počtu potlouků počítal ten poslední, který jako jediný během zápasu proletěl kolem tribun.

Nejdelší převaha, kdy létal potlouk jen k jednomu týmu, se opakovala třikrát a trvala pokaždé 4 minuty u Zmijozelu. Nebelvír zaznamenal nejdelší držení dvakrát po 4 minutách, nutno však říct, že obě převahy by byly nepřerušené a trvaly by 8 minut nebýt Elaine, která se k potlouku mezitím dostala.

Zmijozelské odrážečky se soustředily výhradně na chytače, zejména na Esmeraldu, kterou zasáhly 26krát (11 ran od Elaine a 15 ran od Loralei)poprvé ji shodily ve 13. minutě (před třetí ranou se Esmeralda posilnila Laudanem), podruhé ve 35. minutě (obě rány od Loralei) a vždy až na šestou seslanou ránu. Poté ještě spadla z koštěte v 50. minutě (před třetí ranou se Esmeralda opět napila Laudana), ale nebylo to moc platné, protože stačily 4 rány na shození z koštěte a v 72. minutě, kdy stačily 3 rány (obě rány od Elaine). Chytačku Birgittu zasáhla Elaine 4krát a Loralei 2krát, ale nikdy ji srazit nedokázaly. Jen jedinkrát poslala Elaine potlouk jiným směrem než na chytače, v 85. minutě zasáhla Beteramis.

Každé odrážečce se jednou potlouk nepodařilo zamířit a letěl jinam. Elaine zaznamenala 4 nepovedené odpaly a Loralei pak jeden takový. Potlouk mířený v 63. minutě od Elaine byl vyslán na Esmeraldu, ale trefit ji nestihl, neboť se na postu vystřídala s Birgittou. Obranu vlastních hráčů musely zajišťovat 5krát, na začátku zápasu letěl potlouk na brankářku Rheu, a to hned dvakrát za sebou a pak krátce na to ještě jednou. Loralei měla práci s obranou střelkyně Andry ve 39. minutě a s obranou Jaggy v 83. minutě.

Nebelvírská odrážečka Theresa věnovala spoustu potlouků také zmijozelským chytačkám. Magdarlene zasáhla 10krát, po jedné ráně schytala Narcisse, Zuzana, Maia i Andra. Bránit vlastní hráče musela 6krát, přičemž 4 obrany byly u brankoviště, kde zasahovala u Emmy, jednou pak ochránila Mary a jednou Melisu. První trefa v 7. minutě mířená na Magdarlene byla nejspíše velmi silná, neboť se hned chytačka posilnila Laudanem. Po dalších dvou ranách Magdarlene padá z koštěte. Příležitost k ranám na protihráče se jí dostává až po 15 minutách. Tři další rány Magdarlene ustojí, pak se střídá a Theresa tak trefuje jednou Narcisse, ta se ihned léčí. V 53 minutě se po vystřídání Narcisse s Magdarlene rozhodne Theresa zmijozelskou chytačku přivítat ranou. Další rána o dvě minuty později hned pošle Magdarlene znovu na ošetřovnu a šanci u zlatonky dostává Zuzana, protože Narcisse nastoupit nemůže. Také ta dostává v 61. minutě pozdrav od Theresy a poté zase nastupuje chytat Magdarlene. V 70. minutě míří Theresa na střelkyni Maiu a v 77. minutě zase na střelkyni a kapitánku Andru, která poté sahá po Laudanu. Naposledy se Theresa dostává k potlouku v 84. minutě a trefuje Magdarlene, jež si také lokne uzdravovacího lektvaru.

Vedle Theresy měla v ruce pálku Beteramis. Z 20 potlouků dostala sama 15 ran předtím, než stihla potlouky odpálit. Nejvíce se jí dařilo ve 24–26. minutě, kdy potlouk získala třikrát za sebou, dvakrát však ránu schytala sama a jednou bránila. Čtyřikrát bránila své hráče, Emmu ve 26. minutě, Esmeraldu ve 30. minutě, Mary ve 36. minutě a Melisu v 68. minutě. Jednou letěl potlouk jinam, než měl.
Poslední potlouk v 86. minutě jako jediný proletěl kolem tribun.

Na chytače nastoupila za Zmijozel rychlochytačka Magdarlene. Dnes jí to však trvalo necelou hodinu a půl než zlatonku chytila. Počáteční výhodu prvního průletu jí při třetím kole Esmeralda zhatila, když to stihla o chlup dříve. Magdarlene naopak pomohlo shození Esmeraldy a nástup Birgitty ve 13. minutě, kdy začala postupně přetahovat ukazatel ve prospěch zelených. Také k tomu pomohly tři průlety Narcisse, zatímco osmý průlet Esmeralda napálila do tribun. Při dvacátém a dvacátém prvním průletu dokázala Narcisse opět zvětšit ukazatel zlatonky ve prospěch Zmijozelu. Po hodině hry Esmeralda průlet opět nezvládla a setkala se tváří v tvář s tribunami. Dva průlety předtím patřily na zmijozelské straně Zuzaně. Ukazatel se tak opět zvětšil zelenou barvou.
Narcisse proletěla za zápas celkem 6krát, Zuzana dvakrát, Esmeralda 21krát proletěla a dvakrát překážky nezvládla, Birgitta měla průletů 9.

Dvacátý sedmý průlet zelené chytačky Magdarlene (která měla všech 26 průletů předtím bezchybných) se ukázal být jako ten šťastný, když po 1 hodině a 26 minutách konečně polapila zlatonku a ukončila zápas.

Ohlasy kapitánů:
Andra Tigers (kapitánka): „Zápas to byl velice napínavý a vyrovnaný pro obě strany. Střelci na obou stranách se o camrál rvali s největším nasazením, všechny odrážečky měly dost práce s potlouky, dnes zejména s těmi zběsilými, brankářky předváděly excelentní zákroky a chytačky se nemilosrdně draly k zlatonce blíž a blíž. Zmijozel dnes ukázal, že výhru nezískává jen díky shodě náhod, ale že si místo na výsluní plně zaslouží. Chválím všechny své hráče za maximální připravenost a koncentraci, za bleskové střídání a perfektní výkon, který předvedli nejen v dnešním zápase.“

Theresa Brendi (zástupce): „Myslím, že tenhle zápas jsme čekali jako nejsložitější a naším cílem bylo odehrát ho minimálně jako obstojní soupeři, což se podařilo, a i když jsme nevyhráli, celý tým se rval naprosto báječně a byl to moc hezký zápas. Emm chytala bravurně, opravdu úžasná kondice, před kterou smekám, protože zmijozelským střelkyním moc šancí nedala, naše holky střelkyně se také činily a praly se o camrál jako lvi a obrovský dík za snahu a statečnost patří i slečnám chytačkám a odrážečkám.
Všichni hráli ukázněně a jak nejlépe mohli a přestože jsme neodešli s výhrou, rvali jsme se až do konce a toho si moc cením.
Gratuluji zároveň také Zmijozelu, protože se nedal snadno, měli úžasné chytačky a odrážečky a zkrátka byli silným soupeřem, který si vítězství nakonec zasloužil po právu.“

Ohlasy vybraných hráčů:
Jagga Viggo (střelkyně): „Dnes jsem si to náramně užila. Po delší době, mudlové nemají pro famfrpál vůbec žádné pochopení, jsem se mohla zúčastnit zápasu a moc děkuji Andře, že mi poskytla tolik prostoru a já si mohla vychutnat tu jedinečnou atmosféru.
A co mě nejvíce překvapilo? Asi nebývalé množství splašených potlouků, které létaly po celém hřišti a za cíl si vybíraly povětšinou obě brankářky. Abych pravdu řekla, nic podobného jsem dosud nezažila a klobouk dolů před odrážečkami, měly s nimi jistě plné ruce práce. Samozřejmě se nenudili ani ostatní. Brankářky si zachytaly, střelkyně zastřílely a chytačky zběsile prolétávaly kolem tribun. 
Byl to těžký a velice vyrovnaný zápas a myslím si, že pochválit oba týmy je na místě.“

Emma Ellie Lewis (brankářka): „Musím uznať, že som takýto priebeh zápasu vôbec nečakala. Bol vyrovnaný, dlhý a nebyť vyrušenia od mudlov koncom zápasu, tak by som si ho aj skvelo užila. Takéto zápasy mám rada, lebo človek je napätý až do samého konca.
Zvlášť chcem pogratulovať Andre k tomu, ako pekne ma potrápila v bráne. Gratulácia patrí aj Mag, ktorá chytila zlatonku.
Najviac som ale pyšná na svoj tím, ktorý (aj napriek zastrašovaniu zelených pred zápasom) nastúpil v plnej sile a bojoval zo všetkých síl až do poslednej sekundy.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers, Jagga Viggo
2. střelec: Hannabell Cavanaugh, Besa Bláznivá Rokfortská, Maia Lynette Aerangis
3. střelec: Samantha Aileen Massey, Jagga Viggo
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Elaine Robillard
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra, Narcisse Cinerea, Zuzana Malron

Nebelvír:
1. střelec: Melisa Pestrá
2. střelec: Mary Elizabeth Thornhill
3. střelec: Liana Phillips
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Birgitta Runesson, Trixie Deliah Sinclair

Další utkání se uskuteční v sobotu 16. 6. 2018 od 9.00 mezi Havraspárem a Mrzimorem.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *