Klíč na zničení ZLA objeven!

| Vydáno:

Je to sotva pár hodin, co se hradem rozletěla ona skvělá zpráva a co si všichni obyvatelé, zejména ovšem ti do knižní podoby přeměnění, zhluboka oddechli: ZLO bylo poraženo, klíč, díky kterému první očarovaní obdrží správný odvar vysvobozující ze zakletí, byl odhalen. Úspěch v tomto temném souboji si připsal Nebelvír.

Je to tak, Aki san Marino, nebelvírská primuska, vyzkoušela další z řady pokusů, které tu neúnavně prováděla na všech přítomných knihách celé dny i noci. A dnes konečně uspěla! ZLO konečně začalo ustupovat a je prakticky jisté, že již zítra potkáme na hradních chodbách prvního odkletého profesora, kterým podle neoficiálních zpráv nebude nikdo jiný než sám pan ředitel. Zákeřný grizzly, který ho střežil, je totiž již prakticky mrtvý a odvar, který pana ředitele navrátí zpět do lidské podoby, půjde Aki osobně koupit na Příčnou ulici hned zítra ráno. Pan ředitel je vývojem událostí nadšen a užívá si posledních pár hodin poletování nad přemoženým grizzlym…

Vypsanou odměnu ovšem Nebelvír ještě v kapse nemá, ta bude totiž udělena té koleji, které se podaří odeklít nejvíce profesorů. Studenti Mrzimoru, Zmijozelu i Havraspáru se tedy nyní musejí snažit odhalit správný klíč co nejdříve, chtějí-li náskok Nebelvíru dohnat. A nám, proměněným knihám, nezbývá, než jim všem držet palce. Přeci jen, čím více kolejí bude do odeklínání zapojeno, tím lépe.

Ještě jsem jako bonus zcela „náhodou“ odchytila v knihovně slečnu Aki (ano, zcela náhodou totiž pracovala u regálu, do kterého jsem se nechala chvíli předtím také pouze náhodou uložit naším milým panem knihovníkem), nemohla jsem jí tedy nepoložit několik otázek:

B.O.: Slečno Aki, svěřte se našim čtenářům, jaký to je pocit být prvním člověkem na hradě, který přemohl ZLO?

A.s.M.: Neskutečně krásný a zároveň povznášející! Hlavně proto, že ZLO bude už brzy úplně pryč…

B.O.: Mohu vám říci, že já jsem tímto faktem obzvláště nadšena. Přišla jste na řešení sama nebo šlo o kolektivní práci – případně můžeme mluvit o nějakém šťastném vyšším vnuknutí?

A.s.M.: Nepracovala jsem sama. Hlídání knih, řešení hádanek i hledání klíče byla týmová práce. Celkově pomohla i náhoda, klíč jsme prolomili na 41. pokus.

B.O.: Tak potom tedy za všechny čtenáře gratuluji celému nebelvírskému týmu! Kolik profesorských knih celkem Nebelvír získal, aby mohl ke správnému závěru dojít?

A.s.M.: Celkem 18. Dále jsme ale ještě některé vyměnili…

B.O.: Takže i spolupráce mezi kolejemi se vám vyplatila! Přiznejte, byl by na správné řešení logického klíče přišel nebelvírský tým i bez první nápovědy madam Angely? Potvrdila v ní pouze vaše domněnky, nebo naopak dala zcela nový směr vašemu uvažování?

A.s.M.: Bylo to naše vlastní směřování, které madam Angela potvrdila. Pak jsme ještě celý den bloudili a nakonec šťastně nalezli klíč.

B.O.: Moc děkuji. Máte na srdci ještě něco, co byste chtěla prostřednictvím DV vzkázat?

A.s.M.: Chtěla bych jen poděkovat všem červeným, kteří napnuli síly k jedinému cíli, aby ZLO zničili. Nemohu zde nikoho jmenovat, protože bych jistě na někoho zapomněla… Prostě děkuji všem, kteří vědí, že si to zaslouží.

A já též děkuji a ještě jednou gratuluji. A držím palce všem ostatním kolejím, které, jak pevně věřím, Nebelvíru s odeklínáním profesorů pomohou již co nejdříve.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *