Řekni, kde ti slibní jsou…

| Vydáno:

Všichni je známe. Nadějní nováčci, kteří se do hradu přiřítí o prázdninách a o něž probíhá mezi kolejemi tichá bitva… Kde jsou však teď, dva měsíce po prázdninách? Vyloučení, dobrovolně smazaní, zmražení… A nebo je snad na škole při troše štěstí můžeme stále ještě potkat?


Trocha statistiky ze dne zařazování (zdroj: BeteVámToSpočítá.s.r.o.):

Zařazování – Zima 10

Havraspár – 32 nováčků – 188 vypracovaných soutěží (nejaktivnější Meggie Moon – v současnosti zmražena)

Mrzimor – 45 nováčků – 257 vypracovaných soutěží (nejaktivnější Jacob Tombola – v současnosti smazán)

Nebelvír – 42 nováčků – 66 vypracovaných soutěží (nikdo oproti ostatním kolejím výrazně nepřevyšuje průměr)

Zmijozel – 29 nováčků – 130 vypracovaných soutěží (nejaktivnější Inna Barulista – v současnosti smazána)

A jistě většině z vás budou něco říkat i další jména, o která byl mezi kolejemi sváděn tichý boj… Hanala Fantalová (vyloučena), Peťuna BakiBak (smazána), Eärendil Silmarillion (-20 bodů), Chris de Phoenix (smazán), Vicky Charmant (zmražena).

Pokud se však v tuto dobu zahledíme do bodovacího žebříčku, nalezneme tam jako prvního nováčka pana Jassema Rinala (15. příčka), který má před Barush Talandie (18. příčka) jen minimální náskok. Následuje Narcissa Teacherová, Noxy Silverssson a Felix Ruhgok.

Co způsobilo takový posun během pouhých dvou měsíců?

Merlin ví… Pravděpodobně na toto budou mít vliv předem určené cíle každé koleje (pro některé není zisk školního poháru nejdůležitější, a proto podle někoho posuzování aktivity dle umístění v bodovacím žebříčku není spravedlivé, nicméně já osobně zastávám názor, že pokud něco hýbe světem, jsou to právě body; porovnávat například počet nových famfrpálových mistrů by bylo neprůkazné, jelikož v době vydání článku nemají všechny koleje absolvovaný druhý trénink), dále pak vlastní atmosféra v koleji, schopnost vedení koleje motivovat studenty…

Co říci závěrem? Na jazyk se mi cpe okřídlená věta o házení perel, které možná mohly dál zářit jako chlouba Bradavic, kdyby byly okolnosti jen trochu jiné… Nicméně autorita Moudrého klobouku, jednoho z nejmagičtějších artefaktů naší školy, je samozřejmě nezpochybnitelná.

Komentáře

  1. To mi taky vrtá hlavou… – Když jsem nastupoval do této školy, největší naděje vzbuzoval Radek Czernovski, pracoval pro DV ještě dřív, než se stal studentem, a tak dál. Za pár týdnů po přijetí se nechal smazat. Tentokrát si všichni mysleli, že se Meggie Moon zařadí mezi nejaktivnější lidi na škole, a je v mrazáku. A naopak ti, od nichž se nic moc nečekalo, září. Holt: šedá je všechna teorie (a očekávání) a zelený je strom života.

  2. Tak to býva… – Niektorí sú plní nadšenia a idú do všetkého naplno. V jeden čas žiaria aktivitou na našej škole, ale je len otázkou času kedy ich rovnako naplno pohltí niečo iné, prípadne (len) povinnosti v mudlškole a mudlživote. A keďže nevedia /nechcú nič robiť polovičato, namiesto prežívania s jednou triedou a minimom bodov (plus zníženie ostatných aktivít) volia mrazák, či úplne vylúčenie.
    Samozrejme neplatí to pre všetkých, niekto vydrží dlhšie. Spomínam napr. na kolegyňu Tatokalan Watanku, ktorá svoju až prekvapujúcu aktivitu našej škole ponúkala od samého vstupu na pozemky Hogvarts niekoľko rokov.

    No a na druhej strane tu zase máte takých, ktorí (možno) nezačínali s tak veľkým ohlasom, no ich silnou vlastnosťou je vytrvalosť a usilovnosť. To sú tí, ktorých vidíme dnes.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *