Šifry

| Vydáno:

Stručné rozšiřující info k soutěži Denní věštění šifer, které jsem se rozhodl sepsat a uveřejnit na základě vašich připomínek.

Zítřejší den bude uveřejněna již osmá šifra z dvanácti, tudíž se dá říci, že se se soutěží Denní věštění šifer začínáme pomalu blížit do finiše. Zaslechl jsem však ohlasy (a nebylo jich věru málo), že je soutěž příliš náročná, že se v článcích neobjevují avizované nápovědy (ačkoli toto není zcela pravda) a že by se s tím něco mělo udělat. Po důkladném rozvážení jsem se jim rozhodl alespoň zčásti vyhovět.

REKLAMA:

Tak tedy – v jakémkoli článku vydaném v Denním věštci se může objevit nápověda pro luštění šifer, která však jako nápověda nebude označena (tudíž případného šifrovacího ignoranta může uvést do rozpaků nad nepochopenou vsuvkou). Text nápovědy bude od zbytku článku oddělen závorkou a psán kurzívou, bude-li se jednat o nápovědu k šifře, která je již prošlá (Morseova abeceda), (ovšem rozhodně nebudu tak hodný, abych vám poradil, o jakou šifru se jedná, na to si musíte přijít sami), či běžným písmem pro šifru, která je aktuální (odzadu a nejen to). S nápovědou pro šifry dosud nezveřejněné se nesetkáte.

Toť vše, co jsem měl na srdci, děkuji za pozornost a přeji mnoho zdaru při luštění.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *