7 + 1 zajímavostí o tajemných sedmisovách

| Vydáno:
Časoprostorovou trhlinou se k nám při Sedmiboji 2018 dostal zcela nový druh sov zvaný sedmisova. Pojďme poodhalit roušku tajemství, která tyto záhadné kouzelné tvory halí…

1) Sova sedmi tváří
Na rozdíl od běžných ptáků má v obličejové části své hlavy mimické svaly, a tak se na vás může skutečně tvářit. Chovatelé se proto mohou setkat s následujícími výrazy svých miláčků, jež jsou prý nejčastější.

Sedmisova umí:

  1. projevit údiv nad tím, kam ji posíláte
  2. nazlobeně se mračit
  3. radostně mrkat
  4. zašklebit se odporem
  5. udělat extra smutný pohled, když loudí o mlsání
  6. podezíravě na vás mžourat skrze víčka, když se jí nikam nechce letět se zásilkou
  7. tvářit se velmi přátelsky až důvěrně (údajně vyhrazeno jen majitelům)

2) Prý pochází z druhé strany časoprostorové trhliny
Vzhledem k tomu, že se na rozdíl od jiných magických tvorů časoprostorové trhliny nebojí a volně létají dovnitř i ven jako by se nechumelilo, a protože tento druh sovy byl dosud zcela neznámý, máme za to, že pravděpodobně pochází z druhé strany trhliny. Nikdo s určitostí neví, co tam vlastně je (a nebo naopak zrovna není), a tak se můžeme jen domnívat, že jsou uvyklé na časoprostorové víry a nic takového jako třeba zmizení celé Příčné ulice je rozhodně nerozhází, ač pro ně najednou nemáte kde nakupovat pamlsky.

3) Prý umí létat skrz čas a prostor
Vysoká adaptabilita na časoprostorové víry vede odborníky k názoru, že je to pravděpodobně proto, že sedmisova dokáže létat skrz čas i prostor. Je tedy teoreticky dost dobře možné, že odpověď na svůj lístek obdržíte ještě dříve, než ho vůbec stihnete napsat. Praktických zkušeností s chovem sedmisov máme zatím jen málo, ale i takové případy se již udály.

4) Má slabost pro uniformy
To, že sedmisovy mají slabost pro uniformy, je dost možná jeden z důvodů, proč se jim u nás na naší škole čar a kouzel tak zalíbilo. Je totiž docela dobře možné, že sedmibojařský stejnokroj je zaujal natolik,  že ze zvědavosti následovaly sedmibojaře až k nám. Každopádně se jim očividně líbí i klasické školní uniformy a pracovní hábity profesorů.

 5) Fandí sedmibojařům
Sedmisovy podle nejnovějších pozorování pravidelně zalétávají k aréně Sedmiboje a poslouchají zprávy o tom, jak si sedmiborci vedou při plnění úkolů (a i ti, kdo si tam přišli úkol vyzkoušet nanečisto, byl-li zveřejněn pro širší veřejnost). Houkáním a povykováním vítají úspěšné řešitele hádanek a živě se o dění v aréně zajímají. Často jsou také k vidění na tribuně, kde posedávají a zobou cukrátka.

6) Má hudební nadání
Sedmisovy mají hudební nadání, všechny do jedné jsou vám schopny přehoukat (protože zpívat neumějí) školní hymnu už po prvním poslechu. Tento u sov poměrně výjimečný hudební sluch jen čeká na někoho, kdo by měl ambice postavit ze sedmisov úspěšné hudební těleso…

7) Je přátelská k ostatním kouzelnickým mazlíčkům
Sedmisovy jsou velice přátelské k ostatním zvířecím druhům, dokonce i ke krysám, které se se sovami obvykle moc dobře nekamarádí. Je tedy možné vidět pohromadě sedmisovu, jak v sovinci s ostatními sovami, tak na přátelské návštěvě v pelíšku vašeho mazlíka. K cizím (tedy ke zvířatům jiného majitele) se však chová sedmisova zpočátku odtažitě, neboť je to velmi loajální tvor. Když ale vidí, že se s danou osobou přátelíte, okamžitě zařadí daného člověka i jeho mazlíčky do okruhu svých přátel.

+ Miluje magické číslo sedm
Největší zvláštnost na sedmisovách je fakt, že jsou fascinovány číslovkou sedm. Všechno mají tendenci dělat sedmkrát. Například budou nespokojeny, když dostanou pouze šest hrstí sovího zobu a nešťastné, dáte-li jich osm. Odkud se závislost na počtu sedm vzala, není známo, ačkoliv se množí dohady o tom, že číslo sedm je magické a že právě tento sedmičkový způsob života umožňuje sedmisovám cestovat v čase a prostoru bez nehod.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *