Odeklínání profesorů nefunguje správně

| Vydáno:

Jak si jistě každý obyvatel hradu všiml, několik profesorů již bylo úspěšně odekleto a prochází se po hradě opět v lidské podobě. Od dnešního dne se navíc do odeklínání zapojil i Havraspár, jehož studenti již také zdárně odhalili klíč na zlomení ZLA, a tudíž rozhodně můžeme očekávat, že se v následujících dnech s odekletými profesory roztrhne pytel. Funguje ovšem vše opravdu správně? Při bližším zkoumání odekletých totiž zjistíme, že pouze pan ředitel na sobě opravdu nenese po ZLU ani stopu – u všech ostatních odekletých to ovšem již bohužel tvrdit nemůžeme…

Ladard Papulka, Sandrik Vrizas, Eillen McFir Elat, George McBrave, John Werewolf – všichni tito profesoři mají něco společné. Přestože chodí po dvou jako obyčejní smrtelníci, přestože mají hlavu na krku a krk na těle, stále mají podezřelé tiky, občas mají potřebu používat ruce stejně, jako by používali v knižní podobě svůj obal, a stále slyší na své exjméno – tedy na jméno knihy, v kterou (postačí vám osm písmen) byli proměněni. Tento fakt je jistě lehce znepokojivý, zejména zmínění „odekletí“ profesoři jsou potom ze své situace značně nervózní.

Například dnes, krátce po poledni, dorazil do Velké síně právě odekletý profesor Werewolf. Pyšně si vykračoval mezi stoly a významně pomrkával na mou maličkost a na maličkost Cantervillského strašidla madam Angely, jakoby se nám chtěl vysmívat za naši knižní podobu. Uprostřed pohybu ovšem strnul a podezíravě se zadíval na své ruce: „Ono to nefunguje úplně!“

V tu chvíli jsme na něj začaly významně pomrkávat my, neboť fakt, že není zcela proměněn, byl zjevný. Kolega ovšem není žádný nezkušený amatér, a tak se rozhodl okamžitě vyzkoušet několik speciálních kouzel, kterými by své odekletí dokončil. Merlinžel, nefungovalo ani jeho excelentní Čárymáryfuk, ani Abrakadabraka, dokonce ani Simsalasims (bystrý čtenář jistě zaznamená, že již jen použití zmíněných kouzel jasně svědčí o profesorově nedokonalém úsudku způsobeném neustupujícím vlivem ZLA – něco takového by se zdravému mistru Kouzelných formulí nikdy nestalo!). Několik přihlížejících studentek se mu tedy rozhodlo z úzkých pomoci, zmijozelská prefektka Barbara přišla s nápadem kouzelnou formuli zveršovat, jelikož správně dedukovala, že ZLO má básně pravděpodobně v oblibě.

Profesor Werewolf tedy na doporučení madam Angely vyzkoušel formuli „Zkáza sem, zkáza tam, zkáza kam se podívám“ a všichni přítomní mohli s úžasem konstatovat, že kouzlo účinkovalo. Pouze ne zcela kýženým směrem…

Profesor se zděšeně pokusil o nápravu, přestože například madam Angela tvrdila, že to jistě není třeba, neboť ho i takto bezpečně každý na škole pozná. Na radu slečny de Nagy vyzkoušel tedy zcela novou formuli:

Ani s takovouto variantou ovšem nebyl zcela spokojen, a tak se rozhodl vyzkoušet do třetice všeho dobrého ještě poslední kouzlo. Odmítl rady madam Angely, které označil za „nevěrohodné a zákeřné“, a vymyslel vlastní znění formule. Účinek byl opravdu překvapivý:

Po tomto nezdaru se už profesor rozhodl kapitulovat a uznal, že bude lepší přenechat dokončení svého odekletí na někom „povolanějším“. Kdo jím ovšem bude, je ve hvězdách…

Nám tedy nezbývá než pouze uvažovat nad tím, kde se mohla stát chyba. Jaký je důvod této nedokonalé proměny? Madam Angela trvá na tom, že se ZLO nepodařilo úplně zažehnat pouze díky faktu, že u sebe proměnění profesoři neměli žádný z magických amuletů, jejichž dodávka měla být po příchodu ZLA dostupná na Příčné ulici, kterou ovšem právě pan Vynález zkázy John Werewolf stopnul a jejichž prodej osobně zakázal. Vedoucí Příčné ulice se ovšem hájí tvrzením, že všechny amulety byly podrobeny pečlivému zkoumání, na jehož základě bylo prý odhaleno, že se jedná o podvrhy, v několika případech dokonce se stopami černé magie, a obvinil madam Angelu (původní majitelku všech amuletů a talismanů) z nekalých úmyslů a obyčejné touhy po zisku. Pravda nicméně zůstává zahalena tajemstvím a můžeme pouze doufat, že se ji podaří objevit co nejdříve.

Komentáře

  1. PRAVDA JIŽ ODHALENA !! – V ranních hodinách po zveřejnění tohoto článku se ve sborovně objevila tato informace:

    Drazí napůl odkletí
    Bylo zjištěno, že v Lékárně na PU, kde se prodávají lektvary na zlom kletby, byl pod centrálním pultíkem ukryt skřítek ZLOřád, který chtěl záchranu profesorů zmařit ředěním léčivých lektvarů vodou. Lektvary pak nepůsobily v plné síle, dokázaly Vám vrátit Vaši fyzickou podobu, zanechaly Vám však politerárněné jméno. Skřítek byl včera chycen a zabit. Naředěné lektvary byly vyhozeny a nahrazeny novými, již vysoce kvalitními.
    Omlouváme se všem napůl odkletým a žádáme, aby si zakoupili svůj lektvar znovu a dalším douškem zlomily i onu ulpívající část kletby. Částka na zakoupení lektvaru Vám byla poukázána na Vaše konto.

    Tím je konec spekulací a vše je vysvětleno.

  2. Skřítek ZLOřád –
    Jak se ukázalo, skřítek ZLOřád svou smrt jen rafinovaně fingoval. Byl chycen a donucen napůl-odkleté dát ihned do pořádku. U Johna důrazně protestoval, že tam on za nic nemůže, že John prováděl na svém jméně amatérské hokus-pokusy, které stejně k ničemu nevedly, jen kletbu ještě zašmodrchaly a proto opětovné vypití lektvaru nepomáhalo.
    Nyní je vše tak, jak má být, ZLOřád byl umísten do izolace a další průběh léčby by neměl být ohrožen.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *