Sedmiboj 2018: 7. kreativní úkol

| Vydáno:
Je to tady! Sedmibojaři zdárně prošli posledním praktickým úkolem a před nimi se objevil úplně ten poslední úkol, který je dělí od konce! I když by se někomu mohlo zdát, že sedmibojaři trpěli dost a na konci by si zasloužili nějaké to oddechové zadání, opak se stal pravdou. Zvládli poslední kreativní úkol všichni? Nebo je některý ze sedmibojařů nadobro uvězněn v časoprostorové trhlině? Čtěte a dozvíte se, jak nakonec všichni skončili!

Není to tak dávno, co se objevila časoprostorová trhlina a na hradě se začaly dít vskutku zajímavé věci. Jistě si každý pamatuje ten osudný den, kdy bylo vylosováno dvanáct statečných, kteří za potlesku a povzbuzování široké hradní veřejnosti vtrhli do arény, aby dali pošramocené věci do pořádku. A jak je známo, čas plyne jako voda, zvláště když jsou trhliny v časoprostoru, a než se všichni nadáli, stáli tváří v tvář poslednímu kreativnímu úkolu.

Již po dokončení praktického úkolu, který byl velice různorodý, si většina sedmibojařů přála, aby byl kreativní úkol o něco oddychovější. Všichni v to ale přestali doufat v momentě, kdy si přečetli jeho zadání. Na tradičně dlouhém pergamenu tentokrát stálo, že sedmibojaři mají za úkol svázat dohromady oba uvolněné konce tak, aby čas mohl opět bezchybně plynout z minulosti do přítomného okamžiku, odkud bude moci v poklidu pokračovat nerušeně dál a vytvářet naši budoucnost. Opravdu nelehký úkol!

Aby toho nebylo málo, sedmibojaři museli cestovat časem a prostorem a pátrat v minulosti po informacích, aby zjistili, co je časoprostorová trhlina zač, proč vůbec vznikla a také, jak se o ní náš ředitel dozvěděl. Kromě toho museli také nalézt plán potřebný k vybudování arény okolo časoprostorové trhliny a potřebná kouzla, s jejichž pomocí dojde k vybudování časoprostorového mostu, který sedmibojařům zaručí bezpečné procházení trhlinou tam i zpět, aby mohla být všechna poškození opravena. Všichni sedmibojaři se úkolu postavili čelem a na jejich počínání se dále zaměříme.

Abecedně první Narcisse Cinerea začala svůj úkol poselstvím z budoucnosti věnovaným představitelům významným funkcím na našem hradě. Poté se ale naplno ponořila do samotné časoprostorové trhliny a z jejího snažení vzniklo velice zdařilé dílo, které si u poroty získalo velké sympatie. Bravurně objasněn význam a důvod vzniku časoprostorové trhliny, detailní plán pro vybudování arény včetně zaklínadla pro bezpečné přecházení do trhliny a zpět si v konečném důsledku zasloužilo umístění v první trojce a zdárné zakončení Sedmiboje.

Jako další v pořadí se do arény vydala Emma Ellie Lewis. Ta byla merlinužel z předchozích úkolů již tak moc vystresovaná, že na poslední úkol nenašla dostatek sil, a proto zvolila možnost „Nevím“.

To naštěstí nevadí, neboť Elisa de Lunne předvedla další velice zdařilou práci! Ve svém vypracování uvedla, že časoprostorovou trhlinu vytvořily bytosti, které se běžně časem a prostorem pohybují! Naštěstí byly tyto bytosti hodné a daly nám všechny potřebné informace k tomu, jak tuto časoprostorovou trhlinu opravit. V zadání se objevují také složité rituály na vybudování mostů do trhliny a zpět, bez kterých by to nešlo. Nechybí ani plány k vybudování arény, které tato studentka pojala převážně umělecky. Není se divit, že se její dílo porotě velice líbilo a vysloužila si tak umístění na stupni vítězů.

Astoria von Pens nezůstala pozadu! Předvedla zdařilou práci, ve které nám připomněla všechny náležitosti, které Sedmiboji předcházely. Merlinužel pravidla jsou nekompromisní, a proto se porota shodla na penalizaci z důvodu neuvedení všech náležitostí, které byly v zadání uvedeny. Ani tak se ale nemá studentka za co stydět, neboť práce se ji nadmíru povedla a tím zdárně dokončila celý Sedmiboj!

Annie Reprobate byla druhá, která už na poslední úkol neměla nervy, a proto se rovněž rozhodla pro variantu „Nevím“.

Lilian Isabella Rorrs porotě předložila osobitě pojaté dílo, které bylo vyprávěno z pohledu kočky. V něm popisuje veškeré dění, které předčilo vznik časoprostorové trhliny. Bohužel i v tomto případě se porota shodla na tom, že vypracování nesplnilo všechna kritéria, které byly vyžadovány, a proto byla udělena příslušná penalizace. Nemění to ale nic na tom, že vypracování bylo opravdu poutavé a četlo se jedním dechem!

Eivli SSelene se předvedla další velmi povedenou prací, ve které nám objasnila všechny otazníky visící nad trhlinou. Kromě toho nás poučila a z budoucnosti přivedla pár bezpečnostních rad, kterých by se měli Sedmibojaři držet, pokud nechtějí přijít k úhoně. Nechyběl ani plánek a detailní popis, jak má vypadat samotná aréna a několik užitečných zaklínadel, kterými tato studentka zdárně dokončila svou pouť napříč Sedmibojem.

Sherly WildDragon-CumberBee se práce zhostila také po svém. Porotě představila práci založenou na časoprostorových stvořeních, které objasňují všechny otázky týkající se časoprostorové trhliny. Nechybí rovněž detailní a velice zdařilý popis arény včetně návodu, jak ji zprovoznit. Porotě se tato práce líbila jak po stránce obsahové, tak i umělecké, a proto ji zařadila na stupeň vítězů, studentka tak velice pěkně zakončila Sedmiboj.

Jako předposlední se se svou osobitou práci předvedla Annie Wise. I v této práci se setkáváme s osobitým a výstižným pojetím teorie týkající se časoprostorové trhliny a možností, jak s ní zacházet. K nahlédnutí dodala rovněž zdařilé plány pro výstavbu arény a nechyběla ani zaklínadla k vytvoření mostů pro snadné cestování mezi arénou a trhlinou. Porotě se práce rovněž líbila a studentka může být na svou práci právem hrdá!

Poslední Zpytlehněv Zďáblíkov svou prací vzbudil vlnu kontroverze. Někteří porotci ji chválili, jiní nikoliv. Co se musí nechat je osobitý a originální způsob pojetí vypracování. Přes všechny skutečnosti ale nedošlo k zabránění udělení penalizace, neboť práce neobsahovala všechny náležitosti a mírně přestřelila svým rozsahem. Nic to nemění na tom, že sedmibojař zdárně dokončil celý Sedmiboj a může odejít se vztyčenou hlavou!

Tímto bychom chtěli všem sedmibojařům ještě jednou nesmírně poblahopřát ke šťastnému a zdárnému dokončení Sedmiboje. Doufáme, že žádný z úkolů nenechá na nikom trvalé následky a všichni sedmibojaři na něho budou v dobrém vzpomínat. Nyní nám nezbývá nic jiného než počkat do slavnostní chvíle, kdy bude vyhlášen sedmibojař všech sedmibojařů. Ať je to, kdo je to, vítězi jste všichni!

Pro Denní věštec
Tadäus Trottertickler

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *