Závěrečná slavnost Léto 2018

| Vydáno:
Jedna z nejočekávanějších slavnostních událostí našeho hradu se letos konala ve středu 27. 6. Slavnost byla tento rok o to speciálnější, neboť jsme mohli být mimo jiné svědky vyhlašování Sedmiboje 2018. Večer byl nabitý řadou překvapivých i dojemných momentů, které si nyní společně můžeme připomenout.

Stejně jako každý rok, i letos byl průvodcem po celou dobu slavnosti náš pan ředitel Matthew Whitecrow, který ji po sedmé hodině zahájil.

Jako první přišly již tradičně na řadu zkoušky a úspěšní absolventi. V uplynulém roce bylo úspěšně zakončeno 72 zkoušek, což je o 35 méně, než kolik jich hradní obyvatelstvo zakončilo v Zimě 2018. Pan ředitel nezapomněl celému učitelskému sboru poděkovat za vedení zkoušek, zvláštní poděkování si pak vysloužil pan Kouhei Hasangeki za koordinaci zkoušek v letošním roce. Zkoušek NKÚ hradní obyvatelé složili celkem 29, CKÚ bylo složeno 34.

Stejně jako předešlý školní rok, i v tomto roce se podařilo složit úspěšně OVCE šestici studentům. Z Havraspáru se do rozšiřujícího studia posunuly studentky Eleanor Blackfoot, Ginevra Eleanor Zauberinová a Saphira Crystal. Z Mrzimoru absolvovali Lilian Isabella RorrsTadäus Trottertickler. Z koleje Nebelvír poté skládala zkoušku kouzelnické dospělosti také Tamarka Pudlíčková. Přestože ne všichni studenti byli přítomni, jako obvykle se roztrhnul pytel s magíky, o které čerství absolventi rozhodně nebyli ochuzeni.
Zkoušku KOZA absolvovali celkem 3 hradní obyvatelé. Tohoto nebývalého úspěchu dosáhla madam Barbara Arianne Lecter, David Lopez, dinosauří student z Havraspáru, a také madam NaSaŠí Jackson. Přestože nebyli všichni přítomní, dostal se jim náležitý potlesk.

Jako další přišlo na řadu udílení prestižních ocenění zakladatelů. Čtveřice kolejních ředitelů neměla ani tento školní rok snadné rozhodování. Jako první přišla na řadu kolejní ředitelka Havraspáru Lilien Emity Meissed, která se rozhodla udělit ocenění famfrpálové kapitánce Ayi Watanabe. Svou premiéru při udílení řádu zažila kolejní ředitelka Mrzimoru, Oresta Vianueva, která funkci ředitelky zastává prvním školním rokem. Prestižní ocenění se rozhodla udělit prefektovi koleje Aaronu Livingstonovi. Kolejní ředitel Nebelvíru Oliver McCollin odměnil řádem Emmu Ellie Lewis, nebelvírskou prefektku a sedmibojařku. I zmijozelský řád z rukou kolejní ředitelky NaSaŠí Jackson si odnesl sedmibojař a zároveň pokladník své koleje – Zpytlehněv Zďáblíkov.

Po rozdělení řádů zakladatelů nás čekalo vyhlášení Sedmiboje, na které všichni netrpělivě čekali. Poděkování za hladký průběh klání patřilo organizátorům i porotcům akce. Sedmiboj letos dokončilo 10 z 12 soutěžících, proto vyhlašování začínalo na desátém místě. Pan ředitel a madam Kate Resea se nebáli do výsledků míchat také dostatečně velkou dávku napětí pro všechny přítomné a obyvatelstvo hradu si muselo poměrně dlouho počkat na zjištění, kdo se stal vítězem tohoto Sedmiboje. Na desátém místě se umístila Emma Ellie Lewis, devátý skončil jediný muž soutěže – Zpytlehněv Zďáblíkov. Osmá skončila Eivli SSelene a na prestižním sedmém místě se umístila Astoria von Pens. Šesté místo v klání obsadila Annie Reprobate a pátá byla Lilian Isabella Rorrs. Na bramborové pozici skončila Elisa de Lunne.

Poté se pan ředitel s madam Reseou rozhodli, že je čas dát si od vyhlašování pozic přestávku a vyhlásili, kdo ze sedmibojařů si po letošku odnesl cenu sympatie. Sladkou výhru 7 galeonů si  tak díky velké podpoře fanoušku odnesla Astoria von Pens.
Napětí v síni se zvětšovalo a pomalu by se dalo krájet, když došlo na vyhlašování medailových pozic. Na třetím místě se umístila Annie Wise a získala tak 500 bodů a 700 srpců. Na krásném druhém místě nakonec skončila Sherly WildDragon- CumberBee a získala tak odměnu 600 bodů a 700 srpců. Letošní klání tedy vyhrála zmijozelská primuska Narcisse Cinerea, která se nejen zapsala do Síně Slávy a dostala od vítězky minulého ročníku do držení sedmibojařské žezlo, ale vyhrála také 777 bodů a 1700 srpců! Celá síň propukla v nadšený jásot a po poděkování skromné a talentované vítězky dostala slovo inspektorka výuky.

Madam NaSaŠí Jackson se ujala tedy podruhé za večer slova a nejprve poděkovala všem svým kolegům za povedený školní rok. Následně povýšila do stavu řadového profesora trio staronových profesorů – Olivera McCollina, Evangeline Joyce Wynne a Midara Kilahima.
Přestože je profesorka na udílení Picatrixova řádu čarodějů náročná, letos se rozhodla jej udělit. Získala jej Cerridwen Lowra Antares především za výjimečné komentáře k úkolům a celkový výjimečný přístup k výuce.
Madam ve svém proslovu také oznámila odchod z funkce inspektorky výuky, neboť se chce plně věnovat práci kolejní ředitelky Zmijozelu.

Supervizorka soutěží Tydynka Flyová dostala slovo hned po madam NaSaŠí Jackson. Jelikož loni Řád kouzelného pera udělila, rozhodla se, že v tomto roce si jej schová do šuplíku. I tak poděkovala všem svým kolegům za nasazení, kterého jsou ochotní, když je potřeba vypsat nové soutěže.

Následoval proslov madam Niane z Libelusie, která jako šéfredaktorka Denního věštce může udělovat Řád ostrého brka. Po letech, během kterých tento řád nikdo z hradních obyvatel nezískal, se v tomto roce madam rozhodla jej udělit hned třem výjimečným studentkám. První řád putoval k Marině Liquett Charrette, šéfredaktorce Lví tlapou. Druhý řád si odnesla dlouholetá redaktorka Denního věštce Theresa Brendi. Poslední ocenění bylo uděleno zástupkyni šéfredaktorky Denního věštce a také redaktorce, bývalé šéfredaktorce Hadího krále a současné primusce Zmijozelu –Narcisse Cineree.

Poté se ujal slova pan ředitel a přišlo vyhlašování famfrpálového poháru. Na čtvrtém místě se v tomto boji umístil Nebelvír, třetí skončil Havraspár, druhé místo obsadil Mrzimor a pozici vítěze ŠFM obsadil tým Zmijozelu. Pan ředitel omylem přiřkl 10 galeonů za vítězství v ŠFM Havraspáru, což vzbudilo pozdvižení v síni, poté se ale opravil a desítka zlatých mincí putovala na zelené konto.

Za Studentskou radu v letošním školním roce pronesla proslov Arietty Liella Minette. Ocenění Vox Scholaris letos rada neudělila nikomu. Poděkování za rozvoj kouzelnické atmosféry následně putovalo především k organizátorům Sedmiboje  Kate Resee, Barbaře Arianne Lecter, Kouheii Hasangekimu a Matthewovi Whitecrowovi. Rada ovšem ocenila i práci čtveřice semibojařských porotců a všech soutěžících.
Ocenění Spiritus Magicus za rozvoj kouzelnické atmosféry si pak v tomto školním roce odnesla návrhářka Niam i Tir-na-nog.
Velké poděkování od rady se poté taky dostalo významným odstupujícím hradním funkcionářům – NaSaŠí Jackson a Matthewovi Whitecrowovi.

Pan ředitel pak v následující chvíli zastavil bodovací hodiny a došlo na vyhlášení toho nejzásadnějšího. Snaživcem roku Léto 2018 se stala Aya Watanabe s 5 163 body. Na čtvrtém místě v boji o školní pohár se letos umístil Zmijozel s 18 675 body. Třetí místo si vybojoval Mrzimor s přívalem 22 576 bodů. Druhu příčku nakonec obsadil Nebelvír 43 161 body. Vítězem školního poháru Léto 2018 se stala kolej Havraspár, jehož kolejní ředitelka Lilien Emity Meissed pohár převzala.

Vše tedy bylo vyhlášeno a čekala na nás už jen hostina a velká oslava přicházejících prázdnin. Během slavnostního večera také došlo k postupu do vyšších ročníků, udělení peněžních odměn sedmibojařům a koleji Zmijozel a samozřejmě bylo rozesláno vysvědčení. Další rok je tedy oficiálně za námi a nezbývá než si užít prázdniny a počkat si, co přinese školní rok Zima 2019.

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *