Atentát na Ministerstvo?

| Vydáno:

Včera v dopoledních hodinách došlo na ministerstvu kouzel k dramatickým událostem.

Včera v časných hodinách ranních byla na ministerstvo jako obvykle doručena zásilka párků pro dopolední svačinu zaměstnanců. Při obvyklé zběžné kontrole zásilky nebylo zjistěno nic neobvyklého: veškeré výsledky běžně prováděných kontrol byly v naprostém pořádku, na párcích nebyly nalezeny žádné stopy po nějaké kletbě či známém jedu. Zásoba uzenin proto byla dopravena do ministerské jídelny, kde se přípravy svačiny ujaly zaměstnankyně Odboru zásobování a stravování (rozuměj kuchařky).

První známka toho, že cosi není v pořádku, se objevila ve chvíli, kdy jedna ze zaměstnankyň okusila párek a po několika minutách se rozběhla na toalety volajíc „Já se snad po…“ CENZURED Nikdo tomu však nevěnoval pozornost. A tak když úderem půl desáté desítky hladových pracovníků ministerstva zaplnily místní jídelnu v přízemí, bez obav jim byly naservírovány kupy růžovoučkých nožiček, které se teplem zachvívaly pod mlžným oparem vonného dýmu, společně s přibližně půl tunou chleba a kýblem hořčice.

Krátce po svačině vyšel vedoucí Oddělení kouzelnické zdravovědy, pan Evžen Mrkvička, zcela zaneprázdněný řešením krize s invazivními praktikami magichorob do mudlovské civilizace, ze své kanceláře na chodbu, aby sehnal nějakého podřízeného, který by doručil oběžník na Odbor pro utajování jeho kolegovi, panu Arnoldu Křepelkovi. Nikoho však nenalezl.

Z druhé strany chodby, od toalet, však pan Mrkvička zaslechl neobvyklé zvuky. Vydal se proto odvážně na průzkum situace. Tato ho však v okamžiku, kdy dorazil do polovice ministerské chodby, téměř porazila. Chodbou se vznášel ochromující zápach, celý prostor před toaletami byl zcela zaplněn desítkami bledých, zpocených a úpějících kouzelníků, z nichž se většina držela za břicha a ta část, která se za ně nedržela, se už jen tak tak držela na nohou.

Chladnokrevný pan Mrkvička neváhal ani minutu. Cvalem se vrátil na své oddělení, kde vytáhl z kanceláří všechny své nepostižené zaměstnance, a sám pak neprodleně kontaktoval zásahovou jednotku od sv. Munga. Jednotka dorazila v několika málo minutách a jejich zásah byl bleskový. Všichni postižení pracovníci byli okamžitě převezeni na uzavřené oddělení nemocnice a podrobeni výplachům žaludku, klystýrům a dalším příjemným procedurám. Podle nejnovějších informací od mluvčího nemocnice, pana Joachyma Žvanila, jsou všichni kromě tří nějvětších hltounů, kteří požili přes pět párků, ve stabilizovaném stavu.

Léčitelům se dosud nepodařilo zjistit, jakým způsobem byli kouzelníci otráveni. Spojitost s párky je však očividná. Vzorky uzenin jsou momentáně podrobovány přísným a pečlivým vyšetřením v laboratoři sv. Munga. O výsledcích laboratorních testů vás budeme záhy informovat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *