Padouch & Padouk

| Vydáno:


Profesorka Rawenclav ze školy Čar a kouzel Hogwarts.czechzone donedávna trpěla vzdorující Modré vyrážce (naše žhavé brko Vás informovalo článkem Odhalená odhalená). Tato výjimečná choroba se většinou získá ze zatuchlých rakví, do kterých se ukládají k spánku upíři, i když vzácně může postihnout i „normální“ kouzelníky. Profesorka Rawenclav se nadupířím úsilím Modré vyrážky nakonec zbavila. Gratulujeme! Je pochopitelné, že ji nechce znovu riskovat a rozhodla se proto investovat nemalý obnos do nové rakve. Svou dosavadní rakev z rybízového dřeva, vyrobenou v roce 1789 firmou SAVO, prodala mudlům za účelem žehu. Profesorka Rawenclav nám jako každá jiná normální žena odmítla prozradit svůj věk. Není tedy známo, zda svou dosavadní rakev používala od roku výroby, a sama je tedy starší, než by si většina z nás odvážila doufat, či ji později jako začínající mladá upírka koupila ve Frcu.

Její současná rakev je z padoukového dřeva, a jak nám prozradil Padouch, majitel firmy „Poslední odpočinek“, byla zakoupena na splátky. Rakev má modré polstrování a na víku byl na zakázku vyšit snášející se havran. Zeptali jsme se profesorky Rawenclav, jak je s novou rakví spokojena: „Ta rakev byla drahá jako prase, teď budu asi chodit nahá“ odpověděla na náš dotaz upírka spěchajíc ulehnout do rakve, neb za chvíli měli kokrhat kohouti. Inu, dá-li se věřit slovům upíra, máme se v Bradavicích na co těšit.

Nenechte si ujít další výstřel z Canonu, kde zjistíme, co vše může skrývat nákladná róba.


Žhavé novinky z ohnivého pera.


Pro DV si vystřelila z Canonu: Mystifikace Fabulantová

Komentáře

  1. upír – No jak se vlastně pozná, že je kolegyně Ansí je upír? Vídám jí pobíhat po hradě během dne, po krvi se nikdy nesháněla (co tedy jí?). Stejně tak milý John. Včera jsem ho viděla na hradě, vypadal normálně! A to byl včera úplněk!! Tak jsou to upíři / vlkodlaci, nebo prdlajs? 😉

  2. – Aaaaau, pálí, pálí! Ne, opravdu, jako upírka nejsem zvyklá nosit kolem krku kříž …
    A opravdu nechtějte vědět, jak je ta rakev drahá – je dražší než prase!
    Drahá kolegyně, po hradě chodit ve dne mohu, jelikož prostory hradu jsou tomu uzpůsobeny. A že se neživím přede všemi … Inu, některé by to mohlo poněkud pohoršit a snad i vyvolat paniku.

  3. Ansupírce – Drahá kolegyně, mohu tedy zvěděti, kde jídlo pro sebe sháníte? 😉 Pokud se nic nezměnilo od dob, kdy se pode mnou propadla ta ďuzna, tak na PU žádná instatní krev v prodeji nebyla…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *