Sedmiboj 2018: Fialovohnědí v praktických úkolech

| Vydáno:
Ti, v jejichž rukou je budoucnost kouzelníků, mají také možnost se zúčastnit těchto drobností. Jakpak si tedy vedli ti moudřejší a zkušenější z hradního obyvatelstva? Kolik se jich odhodlalo vrhnout do arény? Čtěte níže!

Na počátek článku drobné upozornění. Veškerá čísla a veškeré hodnoty jsou dělány z průběhu školního roku, tedy se jedná pouze o ty, kteří se do arény vrhli v průběhu týdne opravování kreativních úkolů.

No a jak je již naším zvykem, podíváme se na celková čísla hned zpočátku. Do arény se vrhlo dvacet odvážlivců z řad fialových a hnědých. To je mezi jednotlivými skupinami ten nejhorší výsledek, avšak není se čemu divit, neboť této skupiny je nejméně. Z těchto dvaceti pak osmnáctka úpsěšně dokončila alespoň jeden praktický úkol. Tímto číslem se však fialovohnědí neprobojovali na jinou než pátou příčku, a to o nějaký autobus za čísly studentů z kolejí.

Nyní již přejdeme k jmenování dospělých obyvatel našeho hradu. Dostáváme se ke kategorii, která úspěšně zdolala tu větší polovinu praktických úkolů. Mezi fialovohnědými bylo jedenáct obyvatel, kteří úspěšně ukončili alespoň čtveřici praktických úkolů. Tím se fialovohnědí dělí o třetí příčku s Havraspárem a poráží Nebelvír v této statistice.

Nejprve jmenujme profesorku numerologie a kyvadla Sally-Ann Olson s návrhářkou a sedmibojařkou roku 2016 Wenai Lafayette. Obě úspěšně ukončily čtyři praktické úkoly a k tomu načaly další. Kolegyně Lafayette začala právě jeden další praktický úkol, kolegyně Olson pak dvojici úkolů.

Další účastnicí byla Any Dawson. Tato zaměstnankyně hradu úspěšně završila pětici úkolů a ke zbylým dvěma se nepřiblížila ani na vzdálenost vycházkové hole.

No a nejlépe v této kategorii dopadla superviozorka soutěží Tydynka Flyová. Kolegyně Flyová úspěšně prošla šesti úkoly a na sedmý si v průběhu roku čas nenašla.

Poslední kategorie je pak kategorie nejúspěšnější. V této kategorii nalezneme sedm zaměstnanců hradu, což skupinu fialovohnědých řadí na první místo po bok Nebelvíru, i když obě barvy byly nejhorší v počtech celkových. No a ještě je zajímavostí, že žádný z fialových, který ukončil celou sedmičku, nestrávil v aréně více než den. To je oproti ostatním barvám jedinečné.

Na sedmém místě najdeme kolejní ředitelku Mrzimoru a porotkyni Sedmiboje 2016 Orestu Vianuevu. Kolegyně Vianueva strávila v aréně 20 hodin 11 minut a 17 sekund. Nejvíc problémů kolegyni dělal úkol čtvrtý, na kterém strávila sedm a půl hodiny. Necelé čtyři hodiny pak strávila na pátém a sedmém úkolu.

Šesté místo si vybojoval bývalý správce Příčné ulice Ernie Cihlička. Kolega Cihlička bojoval v aréně po 17 hodin 44 minut a 5 sekundy. Většinu jeho času mu zabral čtvrtý a sedmý úkol, na kterých strávil přes šest hodin, potažmo přes sedm. Když k tomu přidáme ještě pátý úkol, kde strávil přes dvě hodiny, tak mu na zbylé čtyři úkoly zbývá přibližně hodina a půl, což je překrásný čas.

Páté místo obsadila oblíbená zaměstnankyně hradu a vlastně i nejlépe umístěná tmavě fialové v tomto ohledu – Marylin Cuthbert. Kolegyně Cuthbert řešila problémy arény 9 hodin 4 minuty a 2 sekundy. Kolegyně v žádném úkolu nezaostala o tolik, že by se propadla někam na chvost startovního pole a tak je jejím nejslabším úkolem úkol čtvrtý, kde strávila téměř tři a půl hodiny, tedy něco přes třetinu svého času.

Čtvrtou příčku si vybojovala nejlepší fialová nesedmibojařka, inspektorka výuky a kolejní ředitelka Zmijozelu NaSaŠí Jackson. Kolegyně Jackson celou arénou prošla za 8 hodin 43 minut a 44 sekund. Největší problém dělal kolegyni úkol čtvrtý, na kterém strávila téměř 3 hodiny. Pátý a sedmý úkol byly pak pro kolegyni méně dlouhé a oba byly přes dvě hodiny. Kolegyně na zbylých 4 úkolech strávila hodinu a půl, což je dost podobné kolegu Cihličkovi.

Na třetí místo se vyškrábal sedmibojař 2014 a kolejní ředitel Nebelvíru Oliver McCollin. Jeho celkový čas byl 7 hodin 5 minut a 35 sekund. Největším zásekem byly pátý a sedmý úkol, kdy oba dohromady mu zabraly o kousek méně než 5 hodin času. Čtvrtý úkol prošel za necelou hodinu a zbylé čtyři úkoly pak dohromady za méně času než onen čtvrtý.

Druhou příčku si odnáší profesor, který si stejnou příčku odnesl i v Sedmiboji 2008. Jedná se o bývalého inspektora výuky i šéfredaktora Denního věštce Filiuse Orionise. Kolega Orionis strávil v aréně dohromady 6 hodin 33 minut a 53 sekund. Sedmý úkol mu zabral přes dvě hodiny a čtvrtý s pátým pak něco přes hodinu a čtvrt. Zbylé čyři úkoly měl přibližně za hodinu a dvacet pět minut.

Vítězkou mezi fialovými je též vítězka Sedmiboje 2012. Mimo jiné se jedná o knihovnici hradu Cerridwen Lowru Antares, která k tomu letos i porotcovala Sedmiboj. Kolegyně Antares v aréně strávila 6 hodin 17 minut a 21 sekund. V sedmém úkolu se sice zasekla trochu víc než dvě hodiny, avšak spolu s pátým úkolem za necelou hodinu a půl a čtvrtým úkolem za lehce přes hodinu to nebylo velké zdržení. Ve druhém úkolu navíc byla pouhých 4 a půl minuty, což je rekord mezi všemi vypracovanými úkoly.

Všem úspěšným fialovým i hnědým gratuluji a očekávám hezké časy těch, co se do arény vrhnou přes prázdniny.

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *