Nebelvír versus Zmijozel

| Vydáno:

Krátká reportáž z dnešního famfrpálového zápasu Nebelvír x Zmijozel.

Dramatický famfrpálový zápas započal dnes ráno o deváté hodině. V devět hodin osmnáct minut jsem se na tribuny proplížila i já, předstírajíc, že patřím do některé ze zúčastněných kolejí. Na tribuně se to samozřejmě profláklo, okamžitě mě prokoukla Noxy Silversssonová a práskla mě i ostatním.

Usadila jsem se tedy na tribuně a pustila se do fandění Nebelvíru. Za to jsem si vysloužila nevraživé pohledy od několika mých přítomných přátel ze Zmijozelu, vyplázla jsem na ně jazyk a fandila dál. Můj fandící pokřik „Červená se line záře, do toho!“ se velmi dobře ujal. Skóre i rozložení sil se zdálo být vyrovnaným, chvílemi se přiklánělo o nějaký ten bod pro zelené, chvílemi zas pro červené.

Zanedlouho se však celý zápas zvrhl a to tak, že zcela. Ve prospěch Zmijozelských. Padal jeden gól za druhým, sice padal též jeden zelený hráč za druhým, ale co to bylo platné nebohým lvům? Netrvalo dlouho a prohrávali o několik set bodů, konkrétně asi o 320. Většina fanoušků se vytratila, jen pár nejvěrnějších a já (pod záminkou blahodárného vlivu čerstvého vzduchu na lidský mozek a nutnosti dopsat seminární práci) jsme zůstali. Můj fandící duch byl však kdesi za horama, lépe řečeno se třásl kdesi pod splavem. Po několika nepřetržitých sériích zmijozelských golů do branky Nebelvíru jsem prohlásila, že to nechci vidět, a zavřela oči.

Nicméně ani zavřené oči mi nepomohly, abych neslyšela otravné ječení podnapilého komentátora, který co chvíli pokřikoval, že další Zmijozelský dal gól. Vytáhla jsem tedy bonzbloček a i přes krvácející srdce jsem se pustila do reportáže.

V průběhu zápasu byl též připomenut jakýsi historický zápas Zmijozel x Nebelvír, kde to vypadala velmi, velmi podobně, leč obráceně. Nebelvír zelené válcoval stejně jako zelení červené dnes, v tento den zármutku pro červené hráče famfrpálu. Ano, teď, právě teď dala červená slečna Kate Resea na pozici třetího střelce dva góly po sobě. Hurá. Vzápětí však dal gól kterýsi zelený hráč.

Zápas se zdá být pro červený tým ztracený. Dvě hodiny a padesát dva minut už trvá tento lítý boj o vítězství! A… moment… ano, je tomu tak. Úderem dvanácté hodiny (tedy poledne) zvítězil zmijozelský tým nad nebelvírským; skóre 740 ku 230. Zlatonku polapila slečna Merissa Newman. Zápas tedy skončil vítězstvím Zmijozelu dne 12.12 v 12.00.

Tímto si dovoluji vyjádřit červené barvě upřímnou soustrast.

Komentáře

  1. – No, kdo by se po včerejšku tomuhle nečekanému výsledku divil, že…
    Ale nás červené může alespoň těšit, že jsme hráli bez podvodů a čestně jsme prohráli…
    Zdar a sílu čestnému Nebelvíru!

  2. .. – Neměly by být takovéhle reportáže nestranné? A ne typu „Anoo Kate Resea dala dva goly.. a pak dal jakýsi zelený jeden gol?“ 😀 To je mě úroveň.. ,)

    1. Re: .. – Víte, slečno, kdybyste nestrannou reportáž slušné úrovně napsala, nebo kdyby ji napsal kdokoli jiný, otiskl bych ji. Ve chvíli, kdy však na výběr nemám, beru zkrátka to, co k dispozici je.

      Samozřejmě existují i hranice, za které bych nešel ani já, nicméně ty dle mého soudu překročeny nebyly.

  3. – Nebránil, ale nejsem novinářka, proto nic nepíšu 🙂 Jen říkám, že třeba někdo, kdo na zápase nebyl, si může udělat špatný obrázek.. No jo, asi jsem ze zmijozelu, takže nemůžu bránit svou vlastní kolej 😀 To je v pohodě, to už je i člověk zvyklej 😉

    1. Re: – Braňte si co chcete, v tom vám nikdo nebrání. Ale pokud nejste schopna sama něco napsat, tak se nestrefujte do práce ostatních.

  4. Zmijozel vs. nějaká kolej – Slečno Isabello, ale já tu nešířím „své“ praktiky mezi nezkažené čtenáře 😉 To byla narážka na to, co je kritizováno v příspěvku výši, a sice zaujatost článku. Viz „Ano, teď, právě teď dala červená slečna Kate Resea na pozici třetího střelce dva góly po sobě. Hurá. Vzápětí však dal gól kterýsi zelený hráč.“…. Jak sama vidíte, ani Vám se nelíbí, když se jedna kolej uvede plným jménem a o druhé se napíše „nějaká“ či „kterýsi“. Myslela jsem, že z mé narážky v titulku příspěvku je jasno, kam mířím…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *