Zamrzla nám ředitelna!

| Vydáno:
Ředitelna je neobyvatelná, úplně celá zamrzla a rampouchy se to tam jen hemží. Zachrání domácí skřítkové tento kabinet nejvyšší důležitosti před hrozící zkázou?

Jistě jste si všimli, že ředitelna naší školy je už od závěrečné slavnosti neobsazená. Přesněji řečeno absolutně neobyvatelná, protože zrovna prochází dobou ledovou, a tak tam panuje arktický mráz.

Jedná se o magický úkaz, který běžně postihuje instituce, které mají co do činění s administrativou. Zpomaluje či úplně znemožňuje výkon úřednické práce. Tento jev je způsoben řídnutím času, které je důsledkem křížení mudlovské správní činnosti s kouzly, které by administrativu a nudnou úředničinu měly urychlovat. Vedlejším produktem je pak zima a v horších případech i mráz.

Pomocným kouzlem úřednickým je například razítkovací kouzlo. Spočívá v očarování hromady spisů a razítka, které poté samo razítkuje označené dokumenty na patřičném místě. Efekt řídnutí času projevuje tím, že čím je chladnější vzduch, tím pomaleji se razítko namáčí v tiskařské barvě.

Druhotné problémy pak působí samotný mráz a led. Šuplíky zamrznou ve stole a nelze je otevírat, formuláře přimrzají k sobě a nelze je oddělit, zamrzlé kalamáře jsou nepoužitelné… zkrátka ředitelnu pohltila ledová kalamita.

Skřítkové udržují ředitelnu, aby ještě více nepromrzala, speciálními magickými ohni vyvolanými skřítčí magií. Snaží se ředitelnu teplotně stabilizovat, aby mohly začít odklízecí práce. Zbavit ředitelnu rampouchů bude prioritou číslo jedna zřejmě po celé prázdniny. Samozřejmě, že cílem jejich snažení je znovu nastolit obyvatelnost ředitelny, ale k tomu mají zatím ještě daleko.

Skřítkové využívají i pomoc salamadrů, kteří ohníčky udržují a přispívají k zateplování ovzduší v ředitelně alespoň na dýchatelnou úroveň.

Skřítkové si v kuchyni připravují posilující polévku s chilli papričkami, pracují totiž v několika směnách a přísun teplé polévky je po práci tím nejlepším způsobem, jak prohřát zkřehlé tělo. Rampouchy v ředitelně sahají již od stropu po podlahu a stále sílí.

Práce komplikuje odeklínání zamrzlé kartotéky s neznámým obsahem, jež prosakuje syrovou magií, která čas od času spustí sněhovou bouři. V tak extrémních podmínkách nelze pracovat vůbec a ředitelna se musí na čas úplně evakuovat.

Hlavní štáb skřítků je zřízen v iglú, které bylo postaveno  vedle pracovního stolu ředitele. Odtud skřítkové řídí celý svůj postup při odmrazování místnosti. Skřítci, kteří mají na starosti prohazování cestiček se prakticky nezastaví a situace se v nejbližších dnech patrně nezlepší.

Vedoucí skřítků se k tomuto problému vyjádřil slovy: „To víte, doba ledová je doba ledová. Ale jednou přijde obleva…“

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *