Jáma Lvová má dalšího obyvatele!

| Vydáno:

Skřítek ZLOřád, nechvalně známý služebník ZLA, který byl posledních několik týdnů vězněn v tajemných zákoutích hradního sklepení a hlídán samotným Ferdinandem, se včera přestěhoval. Jeho novou domovinou se stala Jáma Lvová.

Ano, je to tak. O skřítkův „přesun“ (který byl značně nedobrovolný, neboť byl skřítek přenesen v zavázaném pytli) se postaral ředitel zmijozelské koleje, Nekro The Gravedigger. Učinil tak přímo před očima početných studentů a profesorů, transportu byl přítomen dokonce i sám pan ředitel. Když se profesor Nekro se svým „nákladem“ včera vplížil do Velké síně, nikdo z přítomných mu nevěnoval pozornost. Přestože ZLOřád prostestoval poměrně hlasitě, žádné vřeštící příruční zavazadlo profesora Gravediggera nikoho z míry samozřejmě nevyvede. Zájem nejbližších studentů profesor vyvolal až ve chvíli, kdy se zastavil u samého okraje Jámy Lvové a zavolal do jejích hlubin na svou kolegyni Grey-Slytherin, že jí přinesl předčasný vánoční dárek. Přítomní to tipovali na pytel hadů či škorpionů, pan ředitel naopak vsázel na pytel plný pavouků, pravda nicméně zjevně byla, jak madam Angela o několik okamžiků později zjistila, o něco hrůznější.

Jaký motiv profesora Gravediggera k tomuto činu vedl, zda šlo o pomstu určenou madam Angele či snad dokonce samotnému ZLOřádovi, nebo zda se jednalo o mnohem promyšlenější tah, zatím nevíme. Zajímavým se ovšem jeví fakt, že nikdo z přítomných profesorů nijak nezakročil, dokonce i sám pan ředitel se ve chvíli, kdy zjistil, že svou sázku prohrál, z Velké síně pouze nenápadně vytratil se slovy, že má vlastně ještě něco na práci. Tento fakt nás tedy dovádí k závěru, že profesorův čin pravděpodobně nebyl zase až tak zcela svévolným, respektive že je minimálně činem tiše schvalovaným…

A co na to madam Angela? Musím s překvapením konstatovat, že přestože jsem na ni do jámy volala svůj dotaz několikrát, neozvalo se mi v odpověď ani pípnutí. Jistě uznáte, že je to šokující okolnost, uvážíme-li, jak ráda poskytuje rozhovory, s jakým potěšením komentuje dění (dokonce i ve chvílích, kdy její názor opravdu nikoho nezajímá) a jak je jí ve Velké síni obvykle „plno“, přestože fyzicky zde není přítomna již měsíc! Mým prvním logickým závěrem samozřejmě bylo, že je madam mrtvá. Když jsem se ovšem nahnula se svým fotoaparátem, abych exkluzivně zvěčnila skřítka ohlodávajícího kosti nebohé inspektorky, zklamaně jsem musela konstatovat, že byl můj závěr špatný. Madam Angela totiž vypadala rozhodně živě, seděla si v jámě jako maháradža a zuřivě si cosi psala do tlustého notesu. Druhý logický závěr je tedy takový, že současným cílem č.1 naší drahé profesorky není nic jiného než vypočítat sílu, jakou musí ZLOřádem mrštit o stěnu jámy, aby ho zabila, případně vypočítat úhel, pod jakým jím musí mrštit směrem vzhůru, aby ho vyhodila ven z jámy, ale aby jí přitom nespadl na hlavu. Pokud je tento závěr správný, lze předpokládat, že dokud madam své výpočty neprovede, nebude s ní opravdu žádná řeč.

Varování: pokud ve Velké síni potkáte skřítka podivného vzhledu i chování, nedotýkejte se ho a okamžitě o jeho přítomnosti informujte některého z profesorů. S největší pravděpodobností se totiž bude jednat o uprchlého (či vyhozeného?) ZLOřáda, kterému musíme ve volnému pohybu po hradě zabránit za každou cenu.

Komentáře

  1. – Jááák jakože jste byla zklamaná, že nejsem mrtvá?!!! A jááák jakože moje názory nikoho nezajímají!!! Dožaduji si okamžité tiskové opravy!!! Člověk trpí v Jámě a seshora se ještě ozývají takové nehoráznosti!

    Rozvázání pracovní smlouvy s Vámi Vám bude doručeno ihned poté, co se z té Jámy dostanu…

    😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *