Archiv

| Vydáno:

Přibližně před dvěma týdny se na okrajích pozemků školy objevila nová budova otevřena i návštěvníkům zvenčí, v jejímž štítě si může každý přečíst ozdobně vyvedený nápis „Archiv“.
Ačkoli ještě nejsou veškeré stavební úpravy hotovy, jsou již ukázky nejlepších studentských (ale i profesorských) prací přístupné veřejnosti a to konkrétně na této adrese:
Archiv


Půdorys této stavby opravdu není příliš složitý, což mohou ocenit zejména lidi se špatným orientačním smyslem, neboť ani oni zde nemohou zabloudit. Z hlavní haly vedou prakticky pouze tři cesty – do chodby soutěží, seminářů a výuky. Stěny těchto jednotlivých koridorů jsou zdobeny speciálními panely, v nichž jsou umístěna nejzdařilejší (ať již textová či obrazová) díla, která hodnotící profesor označil jako unikáty a s jejichž uveřejněním následně jejich autor souhlasil.
Vzhledem k tomu, že budova archivu byla vybudována na konci listopadu, není ještě plně zařízena; například seminářová chodba úplně zeje prázdnotou. V soutěžích pak můžete najít pár nejzdařilejších dílek; v uveřejňování se činili zejména služebně nejmladší profesoři, ačkoli v této sekci je možno nechat zveřejnit vypracování soutěže jakkoli staré. Rovněž sekce výuka se pomalu ale jistě zaplňuje nejvydařenějšími domácími úkoly; zde se však bohužel nedochovaly exempláře z minulých let a zdejší koridor je tedy zaplňován pouze díly letošními.

Naskýtá se otázka, zda může někdy v budoucnu dojít k přeplnění archivu. Denní věštec neváhal a sehnal pro vás výpověď pana stavbyvedoucího Elleho Nöry: „Při stavbě archivu byla použita velice účinná rozšiřovací kouzla, díky nimž budova dle odhadů odborníků pojme až několik set tisíc archiválií. Jednotlivé koridory jsou laicky řečeno nafukovací, tedy se automaticky prodlužují… Spíše se obávám, že nastane problém s přehledností uložení jednotlivých záznamů, nicméně na vylepšení tohoto systému nadále pracujeme. Zatím se však není čeho obávat, neboť profesoři se do zaplňování archivu nijak nehrnou, což je možná trochu škoda. Ale samozřejmě je to lepší, než kdyby v archivu nechali uveřejnit kdejaký nesmysl…“

S tímto tedy naprosto souhlasím. O plky nikdo nestojí, archiv je určen pouze pro jedinečné práce, které navíc mohou zaujmout širší veřejnost.

Přeji mnoho příjemných chvil strávených při prohlídce archivu.

Komentáře

  1. – Geniální nápad, přesně takovýhle archiv všeho nejlepšího jsem si vždycky přála =) Stavitelům patří velký dík!

  2. Jo! – Přesně tohle zatím na škole chybí! Už se těším, až začne Archiv fungovat naplno! Skvěle!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *