Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Letní speciál

| Vydáno:
Jako každý rok, i letos přišlo léto! Představte si to! A protože přišlo léto, ukázala se nám v Prasinkách cestovní agentura Part. Stejně jako C. A. PART, i my chceme pro naše spoluhradníky to nejlepší, a proto se pojďme podívat, jak bude v destinacích, kam se někteří zatím ještě chystáte!

Athény – Řecko
Tento zájezd už sice odjel, ale co se dá dělat. Předpovědi počasí, a zvlášť ty kouzelnické, jsou proměnlivé a my museli mít absolutní jistotu!

Tedy naše přátele v Řecku čeká opravdová výheň. Teploty ve stínu neklesnou pod 40 °C a každý, kdo se bude producírovat venku, bude jako kouzelník na grilu!
Na stín mohou rovnou zapomenout, protože oblačnost nehlásíme žádnou. Doporučili bychom proto deštník, ale je otázkou, zda vydrží takový žár. Nejlépe proto nevycházet z domu nebo z vody.
Ani srážky nebudou žádné, vzduch bude suchý a z toho plyne, že se může špatně dýchat. Ale co už.

Snad jen bio zátěž bude mírná. Zrovna teď to vypadá na 1, což znamená žádné větší komplikace, snad jen možnost dehydratace z toho úmorného vedra.

I když to tak na první pohled nevypadá nejlépe, nedá se popřít, že budou mít opravdu krásně! Dokud se nespálí…

Skautský tábor
Řádění v lese a lovení bobříků místo magíků je lákadlem pro nejednoho malého nebo velkého kouzelníka.
Letos pro vás však máme špatnou zprávu. Nebo dobrou, záleží, co preferujete.

Počasí totiž bude naprosto nevyzpytatelné a tak se může stát, že na začátku tábora bude krásně, domů ale pojedete na kánoích, protože bude celý zbytek dovolené pršet. Ale skaut si musí umět poradit za každých okolností!

Ale vraťme se k počasí. Na začátek tábora hlásíme azurově modrou oblohu bez jakékoliv oblačnosti a teplotu příjemnou okolo 28 °C. Hned další den je však pravděpodobné, asi ze 30 %, že teplota spadne o 10 °C, zatáhne se začne pršet. Bouřky zatím nejsou hlášeny. A v podobném duchu se to ponese až do konce tábora.

Doporučujeme proto zařadit do své výbavy spoustu vysoušecích nebo nepromokavých kouzel, naučit se plavat a pořídit si loď. Jinak ale bude bio zátěž na 3, což může vést k občasným kolapsům, ale varovali jsme vás, tak si pak nestěžujte!

Každopádně přejeme, aby se vám dovolená vydařila!

Ramsesův orienťák
Milovníci starověkého Egypta by právě měli zbystřit! Nejen, že jejich mozkové závity dostanou během této ehm… dovolené dost zabrat, ale zároveň také počasí bude nemilosrdné.

Na teploty si nelze stěžovat. Ve stínu ručička nespadne pod 30 °C, jenže na slunci bude tak o deset stupňů víc. Každý, kdo se proto rozhodne luštit někde tajemství hieroglyfů, by měl dbát na to, že vlasy nejsou dostatečná pokrývka hlavy a že vypít za den dva litry je málo. Chce to pořádně chlastat. Vodu!

Dobrou zprávou je, že možná bude, alespoň třeba jednou, pršet. Ke konci dovolené by se mělo maličko zatáhnout a třeba spadnou tak dvě tři kapky. Ale myslíme si, že i za tu oblačnost budou zájezdníci šťastni!

Bio zátěž bude i tentokrát celkem milosrdná. Bude totiž na 5. Pro ty z vás, co nevědí, co toto číslo znamená – normálnímu člověku se nestane nic. Těm ostatním může naskakovat vyrážka z přílišného sucha a pocení. Ale i tentokrát jsme vás varovali!

Ať už vyrážíte s C. A. PARTem nebo pojedete jen na chalupu, přejeme vám hodně štěstí, krásné počasí a nezapomeňte! Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *