Vánoční nadílka

| Vydáno:

Milí čtenáři,
ač je to k nevíře, objevil se v redakci našeho plátku úderem dnešní půlnoci překrásně nazdobený stromek. A co bylo ještě více podivuhodné, našlo se pod ním i pár dárků…
Inu, Fleutýna asi začala svou pouť skrz naskrz kouzelnickým světem včas a nejprve přišly na řadu veřejné instituce.
Nu, nebudu vás dlouho napínat, neodolal jsem a pustil se ihned do rozbalování…




Moji pozornost nejprve upoutala krabice, z níž se něco usilovně snažilo dostat ven. Nejdříve povolila stužka, následně odlétla jmenovka, na níž jsem sotva stihl zaregistrovat text „M. Fabulantová a další“. Následovalo opadání balicího papíru, otevření víka a než jsem se nadál, stál přede mnou člověk z masa a kostí, který se mi představil jako profesionální žurnalista B. Ulwar, jehož posláním je prý výpomoc jeho drahé přítelkyni Mystifikaci s rubrikou Výstřel z Canonu. Následně pak ihned odběhl, jak sám řekl, „shánět kompromitující materiály“.

Jako druhý mi pod ruce přišel dárek nadepsaný „Pro všechny čtenáře DV“. Vevnitř se nacházela hromada křížovek, hádanek a nejrůznějších hlavolamů, jejichž funkcí je pravděpodobně nahradit již neaktuální blok s šifrou týdne.
Než se tak stane, je ovšem nutné dohodnut pár detailů ohledně odměn s vedením školy, tudíž vás žádám o trpělivost. Doufám ovšem, že do nového roku vstoupíme již s novou soutěží. :-))

Pod stromkem jsem našel ještě jeden dárek, který se lehce chvěl a vydával tenké pištivé zvuky. Když jsem jej rozbalil, mihl se mi mezi rukama malý skřítek a utekl nejbližšími dveřmi ven, aniž bych jej stihl jakkoli zdokumentovat.
V prázdné krabici po něm zůstal pouze lístek s tímto zněním:
„Toto je skřítek speciálně vycvičený pro práci kamelota; slyší na jméno Max. Je poměrně výkonný; byly u něj však zaznamenány sklony k útěkům. V takovém případě je nutné jej co nejrychleji polapit a přivřít do přiložených želízek.“

Nyní mě prosím, milí čtenáři, omluvte, ale jsem nucen se vzdálit; Max už má přede mnou slušný náskok…

Děkujeme, Fleutýno!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *